Н У Х Т

Неабиякий науковий потенціал демонструють молоді вчені кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

17 квітня 2021

Неабиякий науковий потенціал демонструють молоді вчені кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

15-16 квітня 2021 року в університеті відбулася 87-ма Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції працювала підсекція «Технологія ресторанної продукції».

Із привітальним словом до молодих науковців звернулася в.о. декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, доцентка Віта Цирульнікова.

Завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професорка Олександра Нєміріч, долучившись до привітань, наголосила на невпинному розвиткові наукового потенціалу молодих учених, аспірантів і здобувачів освіти кафедри, можливості обміну досвідом серед креативної молоді з різних регіонів нашої країни, поєднанні науки і практики.

Після привітальних слів були заслухані доповіді молодих науковців.

Магістрантка 1-го року навчання спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» Анастасія Воробйова (керівниця – доцентка Ірина Корецька) представила доповідь «Фізаліс – новітня сировина для кулінарного виробництва», в якій обґрунтувала перспективність і доцільність використання фізалісу в технології десертів задля покращення їх фізико-хімічних властивостей та підвищення харчової цінності.

Із доповіддю «Розширення асортименту борошняних кондитерських виробів спеціального призначення шляхом використання нетрадиційної сировини» виступила здобувачка освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» 3-го року навчання Владлена Михайленко (наукова керівниця – професорка Олександра Нєміріч).

Науковиця обґрунтувала заміну борошна пшеничного вищого сорту на крохмаль тапіоки, борошно фундучне, кедрового, волоського горіха у технології брауні з метою отримання виробу спеціального призначення для розширення асортименту аглютенової харчової продукції.

Заслухавши доповідь «Дослідження відмінностей жирокислотного та фізико-хімічного складу нетрадиційних олій», представлену здобувачкою освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» 3-го року навчання Альоною Очеретною (наукова керівниця – професорка Наталія Фролова), слухачі дізналися про нетрадиційні види олій, які за показниками якості можна та доцільно застосовувати у харчових технологіях із метою підвищення харчової цінності за рахунок балансування жирнокислотного складу кулінарної продукції.

Здобувачка 3-го рівня вищої освіти 2 року навчання Тетяна Синенко (наукова керівниця – професора Наталія Фролова) у доповіді «Розроблення технології натуральної смакоароматичної добавки» висвітлила результати наукових досліджень щодо використання вторинної сировини у складі натурального ароматизатора.

Слухачі відзначили актуальність і високий рівень представлених на підсекції «Технологія ресторанної продукції» матеріалів. Активну участь в обговоренні результатів досліджень взяли здобувачі освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр».

Вітаємо молодих науковців і зичимо плідної роботи на шляху до успіху!

Опублікований: 17-04-2021
Читайте також:
Здобувачі-холодильщики відвідали ТОВ «Маєкава Україна»

25 вересня 2025 року здобувачі освіти спеціальності G4 «Енерговиробництво» (спеціалізації G4.04 «Холодильні та кліматичні технології»), що навчаються на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, відвідали сервісний центр фірми ТОВ «Маєкава Україна», офіційного представни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-холодильщики відвідали ТОВ «Маєкава Україна» 26 вересня 2025

Від навчання до практики: лекція від президента групи компаній «Biopharma»

«Нам не байдуже!» – такими словами розпочав свій виступ президент групи компаній «Biopharma» Костянтин Єфименко. Під цим девізом – девізом компанії, девізом її президента і пройшла уся лекція, яка відбулася за ініціативи кафедри біотехнології і мікробіології та завдяки її випускникам, які нині є співробітниками «Біофарми». Саме від випускників каф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від навчання до практики: лекція від президента групи компаній «Biopharma» 17 грудня 2019

Кращий технік-технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв серед студентів коледжів НУХТ – визначений!

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершився щорічний конкурс серед студентів коледжів НУХТ «Кращий технік-технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв», який цього року проводився з нагоди 135-річчя НУХТ, традиційно за підтримки ректорату та керівництва виробничого цеху №7 ПАТ «Київхліб». Конкурс складався з ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кращий технік-технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв серед студентів коледжів НУХТ – визначений! 30 травня 2019

Блискучий захист дисертаційної роботи докторантом кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

18 вересня на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.06 відбувся захист дисертаційної роботи «Наукове обґрунтування та розроблення технології високобілкових хлібних виробів для споживачів з підвищеною потребою у макронутрієнтах» докторанта кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Валерія Махинька. Науковий консультант – пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Блискучий захист дисертаційної роботи докторантом кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 19 вересня 2019