15-16 квітня 2021 року в університеті відбулася 87-ма Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції працювала підсекція «Технологія ресторанної продукції».
Із привітальним словом до молодих науковців звернулася в.о. декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, доцентка Віта Цирульнікова.
Завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професорка Олександра Нєміріч, долучившись до привітань, наголосила на невпинному розвиткові наукового потенціалу молодих учених, аспірантів і здобувачів освіти кафедри, можливості обміну досвідом серед креативної молоді з різних регіонів нашої країни, поєднанні науки і практики.
Після привітальних слів були заслухані доповіді молодих науковців.
Магістрантка 1-го року навчання спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» Анастасія Воробйова (керівниця – доцентка Ірина Корецька) представила доповідь «Фізаліс – новітня сировина для кулінарного виробництва», в якій обґрунтувала перспективність і доцільність використання фізалісу в технології десертів задля покращення їх фізико-хімічних властивостей та підвищення харчової цінності.
Із доповіддю «Розширення асортименту борошняних кондитерських виробів спеціального призначення шляхом використання нетрадиційної сировини» виступила здобувачка освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» 3-го року навчання Владлена Михайленко (наукова керівниця – професорка Олександра Нєміріч).
Науковиця обґрунтувала заміну борошна пшеничного вищого сорту на крохмаль тапіоки, борошно фундучне, кедрового, волоського горіха у технології брауні з метою отримання виробу спеціального призначення для розширення асортименту аглютенової харчової продукції.
Заслухавши доповідь «Дослідження відмінностей жирокислотного та фізико-хімічного складу нетрадиційних олій», представлену здобувачкою освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» 3-го року навчання Альоною Очеретною (наукова керівниця – професорка Наталія Фролова), слухачі дізналися про нетрадиційні види олій, які за показниками якості можна та доцільно застосовувати у харчових технологіях із метою підвищення харчової цінності за рахунок балансування жирнокислотного складу кулінарної продукції.
Здобувачка 3-го рівня вищої освіти 2 року навчання Тетяна Синенко (наукова керівниця – професора Наталія Фролова) у доповіді «Розроблення технології натуральної смакоароматичної добавки» висвітлила результати наукових досліджень щодо використання вторинної сировини у складі натурального ароматизатора.
Слухачі відзначили актуальність і високий рівень представлених на підсекції «Технологія ресторанної продукції» матеріалів. Активну участь в обговоренні результатів досліджень взяли здобувачі освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр».
Вітаємо молодих науковців і зичимо плідної роботи на шляху до успіху!