Н У Х Т

Про крафтове пивоваріння, тонкощі технології та підбір обладнання на виїзному занятті для бакалаврів хімків-технологів

09 жовтня 2023

Про крафтове пивоваріння, тонкощі технології та підбір обладнання на виїзному занятті для бакалаврів хімків-технологів

У рамках вивчення дисциплін «Процеси і апарати хімічних виробництв» і «Загальна хімічна технологія» студенти хімтехнологи третього курсу разом із гаранткою бакалаврської освітньо-професійної програми Оленою Подобій і кураторкою групи Тетяною Бойчук відвідали крафтову приватну пивоварню «Beermaster».

Цікаву і змістовну екскурсію провів випускник кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства, головний технолог пивоварні Олександр Руденко, який нині опановує ще й фах хіміка-технолога, навчаючись у нашому університеті в магістратурі за освітньою програмою «Хімічні технології харчових добавок і косметичних засобів».

Студенти побачили конструктивні особливості апаратів, спробували на смак різні марки солоду, продегустували крафтове пиво, ознайомилися з аналітичною лабораторією та установками водопідготовки та очистки обладнання. Неабиякий інтерес студентів викликала сама технологія пивоваріння, від підбору основних (солод, хміль, дріжджі, вода) й додаткових (фрукти та овочі) інгредієнтів до технологічних аспектів виробництва (технологічні параметри, конструкція апаратів).

Обізнаність та фаховість Олександра, кар’єрний шлях, жага до науки, оптимізм, прагнення підняти культуру та технологію пивоваріння в Україні дуже мотивувала і вразила і здобувачів освіти, і викладачок. Пишаємося талановитою молоддю, віримо в збройні сили України і її світле майбутнє!

Опублікований: 09-10-2023
Читайте також:
Професійний внесок наших студентів і викладачів в організацію та проведення WorldSkills Ukraine отримав високу оцінку

23 жовтня 2020 року в залі засідань колегії МОН України відбулося засідання оргкомітету WorldSkills Ukraine під головуванням заступника міністра освіти і науки Ігоря Гарбарука, де були підведенні підсумки національних змагань 2020 року. Цьогоріч національні змагання WorldSkills Ukraine відбувалися в екстремальних умовах – через пандемію COVID-19 ф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійний внесок наших студентів і викладачів в організацію та проведення WorldSkills Ukraine отримав високу оцінку 26 жовтня 2020

Локальний моніторинг освітньої програми «Харчові технології та інженерія» розпочато в Навчально-науковому інституті харчових технологій

На початку січня в Навчально-науковому інституті харчових технологій відбулося перше у 2023 році засідання робочої групи з перегляду освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» спеціальності 181 «Харчові технології» освітнього ступеня «бакалавр». Гарантка освітньої програми Оксана Кочубей-Литвиненко окреслила коло завдань, які ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Локальний моніторинг освітньої програми «Харчові технології та інженерія» розпочато в Навчально-науковому інституті харчових технологій 13 січня 2023

Онлайн-Ярмарок Вакансій «Career Week NUFT-2020» завершив свою роботу

Цього року Ярмарок Вакансій відбувався впродовж насичених п’ятьох днів – з 17 по 21 листопада 2020, у форматі онлайн-трансляцій. Підтримали нашу ініціативу 25 компаній, топ-менеджери та фахові експерти яких провели для здобувачів освіти та випускників цікаві вебінари, мітапи, відео-презентації та лекції. Генеральними спонсорами кар’єрного тижня ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-Ярмарок Вакансій «Career Week NUFT-2020» завершив свою роботу 24 листопада 2020

Методи контролю і секретний продукт

Добігає кінця черговий навчальний рік. Посеред напружених залікових днів, коли всі на стресі і важко переключитись на легкий позитив, приємною несподіванкою стала динамічна та творча інтерактивна гра, яку під час лабораторної роботи з дисципліни «Методи контролю біотехнологічних, фармацевтичних та харчових виробництв» провела для третьокурсників-бі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Методи контролю і секретний продукт 14 червня 2023