У рамках вивчення дисциплін «Процеси і апарати хімічних виробництв» і «Загальна хімічна технологія» студенти хімтехнологи третього курсу разом із гаранткою бакалаврської освітньо-професійної програми Оленою Подобій і кураторкою групи Тетяною Бойчук відвідали крафтову приватну пивоварню «Beermaster».
Цікаву і змістовну екскурсію провів випускник кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства, головний технолог пивоварні Олександр Руденко, який нині опановує ще й фах хіміка-технолога, навчаючись у нашому університеті в магістратурі за освітньою програмою «Хімічні технології харчових добавок і косметичних засобів».
Студенти побачили конструктивні особливості апаратів, спробували на смак різні марки солоду, продегустували крафтове пиво, ознайомилися з аналітичною лабораторією та установками водопідготовки та очистки обладнання. Неабиякий інтерес студентів викликала сама технологія пивоваріння, від підбору основних (солод, хміль, дріжджі, вода) й додаткових (фрукти та овочі) інгредієнтів до технологічних аспектів виробництва (технологічні параметри, конструкція апаратів).
Обізнаність та фаховість Олександра, кар’єрний шлях, жага до науки, оптимізм, прагнення підняти культуру та технологію пивоваріння в Україні дуже мотивувала і вразила і здобувачів освіти, і викладачок. Пишаємося талановитою молоддю, віримо в збройні сили України і її світле майбутнє!