Н У Х Т

Про крафтове пивоваріння, тонкощі технології та підбір обладнання на виїзному занятті для бакалаврів хімків-технологів

09 жовтня 2023

Про крафтове пивоваріння, тонкощі технології та підбір обладнання на виїзному занятті для бакалаврів хімків-технологів

У рамках вивчення дисциплін «Процеси і апарати хімічних виробництв» і «Загальна хімічна технологія» студенти хімтехнологи третього курсу разом із гаранткою бакалаврської освітньо-професійної програми Оленою Подобій і кураторкою групи Тетяною Бойчук відвідали крафтову приватну пивоварню «Beermaster».

Цікаву і змістовну екскурсію провів випускник кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства, головний технолог пивоварні Олександр Руденко, який нині опановує ще й фах хіміка-технолога, навчаючись у нашому університеті в магістратурі за освітньою програмою «Хімічні технології харчових добавок і косметичних засобів».

Студенти побачили конструктивні особливості апаратів, спробували на смак різні марки солоду, продегустували крафтове пиво, ознайомилися з аналітичною лабораторією та установками водопідготовки та очистки обладнання. Неабиякий інтерес студентів викликала сама технологія пивоваріння, від підбору основних (солод, хміль, дріжджі, вода) й додаткових (фрукти та овочі) інгредієнтів до технологічних аспектів виробництва (технологічні параметри, конструкція апаратів).

Обізнаність та фаховість Олександра, кар’єрний шлях, жага до науки, оптимізм, прагнення підняти культуру та технологію пивоваріння в Україні дуже мотивувала і вразила і здобувачів освіти, і викладачок. Пишаємося талановитою молоддю, віримо в збройні сили України і її світле майбутнє!

Опублікований: 09-10-2023
Читайте також:
Раніше студенти – тепер роботодавці!

На кафедру біотехнології і мікробіології завітала випускниця Ніна Микитенко. У 2015 р. вона захистила диплом магістра зі спеціальності «Фармацевтична біотехнологія», а нині працює хіміком у відділі контролю якості ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця». Ніна поспілкувалась із магістрантами спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» освітньо-про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Раніше студенти – тепер роботодавці! 10 жовтня 2019

Найрідніші гості: зустріч із Янголами-охоронцями з «Азову»

«Азов» – наша гордість, наша надія, наші біль і повага! Вони стояли незламно, тримали оборону, гинули, виживали в полоні! Незабутня можливість познайомитися з відважними захисниками нашої країни і почути про їхній вражаючий досвід та життєві історії з’явилася у наших здобувачів освіти і викладачів 29 червня. Цього дня у актовій залі університету в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Найрідніші гості: зустріч із Янголами-охоронцями з «Азову» 03 липня 2023

Всесвітній день туризму збирає разом

Кафедра туристичного та готельного бізнесу 27 вересня 2022 року з нагоди святкування Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні провела телеміст між здобувачами-туристами та випускниками спеціальності. Вкотре Всесвітній день туризму збирає нас разом! Цього року для переосмислення туризму (Rethinking Tourism) як потужного драйвера сталого ро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Всесвітній день туризму збирає разом 28 вересня 2022

Магістрант кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів – переможець конкурсу проектних робіт компанії «Syngenta Україна»

Компанією «Syngenta Україна» був оголошений конкурс проектних робіт щодо вирощування та популяризації високоолеїнового соняшнику для студентів і аспірантів. За рішенням конкурсної комісії компанії «Syngenta Україна» магістрант кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів Микола Єрмаков, як автор однієї з найкращих робіт був запрошени...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістрант кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів – переможець конкурсу проектних робіт компанії «Syngenta Україна» 31 травня 2018