Н У Х Т

Майстер-клас для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу від VIP-шефа Джанні Тота

15 травня 2018

Майстер-клас для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу від VIP-шефа Джанні Тота

15 травня свій пам’ятний візит на факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, що ще довго згадуватимуть і студенти, і викладачі VIP-шеф Джанні Тота продовжив майстер-класом.

Як зізнався сам шеф, кухня для нього – це пристрасть, місце натхнення. Він обожнює готувати, вигадувати нові смаки й поєднувати інгредієнти – гаряче з холодним, м’яке з хрустким.

Джанні каже, що українська кухня схожа зі середземноморською. Вона натуральна, бо в ній, як і у середземноморській, поважають традиції. Тому він намагається поєднувати ці дві традиції, дві культури, щоб максимально задовольнити всіх гостей. Ближче знайомлячи присутніх зі своєю філософією, шеф приготував своє коронне блюдо – різотто.

Розпочав фахівець із ввідної інформації про одяг та дотримання гігієнічних вимог на кухні. Далі розповів про своє ставлення до молекулярної кухні й зізнався, що сам є прибічником традиційної. Наприклад, в Україні серце італійця полонив борщ, приготований бабусею його знайомої. І хоча він неодноразово куштував цю страву в різних ресторанах, у тому числі й приготовану за авторськими рецептами, бабусин борщ ніщо затьмарити не змогло. Але в той же час шеф наголошує, що кухня – завжди еволюція. Тому він розробив авторські рецепти різотто, за два з яких, до речі, має нагороди в Італії.

Студенти дізналися, який рис слід використовувати для приготування різотто, й що шеф, аби зробити страву легшою для сприйняття шлунком замінив традиційні цибулю й вино натуральними кислотами. Детально коментуючи свої дії, він поділився родзинками приготування смачного бульйону й соковитого шпинату, а також відповів на численні запитання студентів. А їх цікавило буквально все – від того, чи вимагає він від підлеглих увесь час носити кухарський ковпак, до знаменитого авторського десерту тірамісу.  

«Всі інгредієнти в моєму різотто самостійні, я з’єдную різні емоції. Тому кожний раз, пробуючи моє різотто, гість відчуває вибух смаків», – каже Джанні. У своїх стравах він робить акцент на натуральності смаку кожного інгредієнта, тому вважає за краще майже не додавати в них сіль. Таким чином шеф прагне, щоб кожний зміг чітко оцінити натуральність і якість продуктів, адже часто сіль ховає справжній смак. Фахівець заявив, що смак його страв подібний поцілунку – чим більше смакуєш, тим більше хочеться. І всі присутні змогли пересвідчитися в цьому, дегустуючи його різотто зі шпинатом і зернятами граната.

Наприкінці майстер-класу шеф на згадку отримав пам’ятні подарунки від факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й сам подарував деканові факультету Віктору Доценку свій авторський фартух. А ще було багато селфі зі студентами й запевнення, що ця зустріч далеко не остання. На завершення сеньйор Тота вже цілком серйозно сказав студентам, що вони – сьогодення й майбутнє України, їм її розбудовувати й прославляти.

Додамо, що оскільки навчальна лабораторія не могла вмістити всіх бажаючих, майстер-клас уже традиційно транслювався у прямому ефірі на сусідні аудиторії й лабораторії. 

Опублікований: 15-05-2018
Читайте також:
Перемога у Всеукраїнському конкурсі дипломних робіт студентів закладів вищої освіти зі спеціалізації «Економіка підприємства»

Кафедра економіки і права взяла участь у Всеукраїнському конкурсі дипломних робіт студентів закладів вищої освіти зі спеціалізації «Економіка підприємства» за ступенями вищої освіти «бакалавр» і «магістр». Конкурс проходить на базі Харківського-національного автомобільно-дорожнього університету (факультет управління та бізнесі). Від кафедри були п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перемога у Всеукраїнському конкурсі дипломних робіт студентів закладів вищої освіти зі спеціалізації «Економіка підприємства» 01 травня 2023

Ролі жінки у 21 столітті було присвячене чергове засідання Online English Speaking club

Кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації продовжує працювати над удосконаленням комунікативних знань і навичок студентів із англійської мови. Нещодавно викладачка Наталія Божок разом зі спеціальним гостем зі США Stuart Snuggs провели чергове засідання Online English Speaking club. У засіданні взяли участь студенти Навчально-науков...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ролі жінки у 21 столітті було присвячене чергове засідання Online English Speaking club 16 березня 2021

Детально знайомити старшокласників із освітньою діяльністю НУХТ продовжують викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

Незабаром у школах пролунає останній дзвінок й перед випускниками постане важливий вибір подальшого фаху. Із метою детального ознайомлення старшокласників із освітньою діяльністю НУХТ викладач кафедри іноземних мов професійного спрямування Ганна Бойко провела профорієнтаційний захід в школі І-ІІІ ступенів № 245 Оболонського району міста Києва. Під...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Детально знайомити старшокласників із освітньою діяльністю НУХТ продовжують викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування 08 травня 2019

Важливі питання поточної діяльності університету розглянула вчена рада НУХТ на плановому засіданні

29 листопада відбулося планове засідання вченої ради університету. Голова ради, ректор Анатолій Українець розпочав його з привітань членів ради, що відсвяткували свої дні народження між засіданнями, та вручення відзнак і дипломів про присвоєння наукових ступенів. Диплом кандидата технічних наук за спеціальністю «Автоматизація процесів керування» в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важливі питання поточної діяльності університету розглянула вчена рада НУХТ на плановому засіданні 29 листопада 2018