Н У Х Т

Важливі питання поточної діяльності університету розглянула вчена рада НУХТ на плановому засіданні

29 листопада 2018

Важливі питання поточної діяльності університету розглянула вчена рада НУХТ на плановому засіданні

29 листопада відбулося планове засідання вченої ради університету. Голова ради, ректор Анатолій Українець розпочав його з привітань членів ради, що відсвяткували свої дні народження між засіданнями, та вручення відзнак і дипломів про присвоєння наукових ступенів.

Диплом кандидата технічних наук за спеціальністю «Автоматизація процесів керування» він вручив Дмитру Панькову.

Подяки ректора з врученням цінного подарунку Анатолій Українець вручив студентці Навчально-наукового інституту економіки і управління Анастасії Чиженок і студенту факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Артему Волковинському.

Далі відповідно до порядку денного розглянули: аналіз розподілу педагогічного навантаження 2018-2019 навчального року на кафедрах університету (доповідач – проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва), порядок розроблення, затвердження та перегляду робочих програм навчальних дисциплін і реалізацію дуальної форми навчання (доповідач – перший проректор Володимир Яровий), Положення про відділ міжнародних зв’язків і Положення про Проблемну науково-дослідну лабораторію (доповідач – проректор з наукової роботи Олександр Шевченко) та поточні питання.

З питань порядку денного висловилися, надали свої зауваження та пропозиції ректор Анатолій Українець, перший проректор Володимир Яровий, декан факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса, професор кафедри харчової хімії Сергій Шульга, професор кафедри інтегрованих автоматизованих систем управління Анатолій Ладанюк, вчений секретар Наталія Ткачук.

Стосовно аналізу педагогічного навантаження вчена рада ухвалила завідувачам кафедр не планувати зарахування зовнішніх сумісників, якщо штатні працівники кафедри не забезпечені повністю навантаженням, забезпечити пріоритетне читання лекцій професорами кафедр, не допускати перевищення граничної кількості лекційних курсів і кількості дипломних проектів, що закріплюються за одним викладачем, докласти зусиль до рівномірного розподілу лекційних годин між доцентами кафедр, забезпечити керівництво практикою усіма викладачами кафедр.

З другого питання вчена рада встановила дуже стислі терміни для розроблення проектів освітніх програм та нових навчальних планів підготовки фахівців освітнього ступеня «бакалавр». Крім того, до 25 грудня 2018 р. має бути розроблене і розглянуте на засіданні науково-методичної ради університету Положення про порядок розроблення, затвердження та перегляд робочих програм навчальних дисциплін.

Серед поточних питань затвердили Правила прийому на навчання в університеті і його відокремлених структурних підрозділах у 2019 році, заслухали пропозицію щодо перейменування кафедри інформаційних систем на кафедру інформаційних технологій, а також про структурні зміни в університеті. З огляду на тривожну ситуацію на кафедрі хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів із зовнішніми сумісниками й відкритою вакансією завідувача кафедри, через що його навантаження змушені були розподілити між собою викладачі й враховуючи, що на кафедрі технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів є споріднена спеціальність, було запропоновано вивести кафедру хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів зі структури факультету біотехнології та екологічного контролю; створити з 1 січня 2019 року у структурі Навчально-наукового інституту харчових технологій кафедру технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів шляхом об’єднання згаданих двох кафедр; до структури факультету біотехнології та екологічного контролю ввести кафедру фізики.

Оскільки на цьому порядок денний був вичерпаний, ректор Анатолій Українець подякував членам вченої ради за плідну роботу й закрив засідання.

Опублікований: 29-11-2018
Читайте також:
Випускники навідують Альма матер

До університету завітали випускники 1973 року. Тоді їх випускова кафедра називалася – спеціального обладнання, факультет – механічним, а навчальний заклад – Київський технологічний інститут харчової промисловості. Спливли роки, у Альма матер багато чого змінилося, по-іншому називаються кафедри, факультет виріс у навчально-науковий інститут, а Київс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускники навідують Альма матер 02 серпня 2018

Викладачі кафедри екології та збалансованого природокористування пройшли навчання з верифікації та акредитації щодо викидів парникових газів

За підтримки Світового банку в рамках проекту «Партнерство заради ринкової готовності» (PMR Ukraine) 24-26 липня та 11-13 вересня 2018 року консорціумом організацій VERICO SCE (Німеччина), TÜV NORD CERT GmbH (Німеччина), FutureCamp Climate GmbH (Німеччина) та ТОВ «Технічні та управлінські послуги» (TMS Україна) було проведене навчання з верифікації...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри екології та збалансованого природокористування пройшли навчання з верифікації та акредитації щодо викидів парникових газів 19 вересня 2018

Продовжують поповнювати книжкову поличку студентів якісною навчальною літературою фахівці кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

Днями вийшов друком підручник «Технології переробки вторинних продуктів м'ясної галузі», автор якого – доктор сільськогосподарських наук, професор, завідувач кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів нашого університету Людмила Пешук. Рецензентами виступили: завідувач кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування ННІ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжують поповнювати книжкову поличку студентів якісною навчальною літературою фахівці кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів 07 березня 2019

Триває період дистанційного навчання

В університеті триває період дистанційного навчання. Нагадуємо всім про необхідність регулярно працювати в системі дистанційного навчання НУХТ cde.nuft.edu.ua. Студентам радимо звернути увагу на кінцеві терміни прийому завдань по кожному предмету. Слідкуйте за календарем подій і розпочинайте роботу над завданнями завчасно, аби встигнути: - з’ясув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває період дистанційного навчання 05 лютого 2019