Н У Х Т

Важливі питання поточної діяльності університету розглянула вчена рада НУХТ на плановому засіданні

29 листопада 2018

Важливі питання поточної діяльності університету розглянула вчена рада НУХТ на плановому засіданні

29 листопада відбулося планове засідання вченої ради університету. Голова ради, ректор Анатолій Українець розпочав його з привітань членів ради, що відсвяткували свої дні народження між засіданнями, та вручення відзнак і дипломів про присвоєння наукових ступенів.

Диплом кандидата технічних наук за спеціальністю «Автоматизація процесів керування» він вручив Дмитру Панькову.

Подяки ректора з врученням цінного подарунку Анатолій Українець вручив студентці Навчально-наукового інституту економіки і управління Анастасії Чиженок і студенту факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Артему Волковинському.

Далі відповідно до порядку денного розглянули: аналіз розподілу педагогічного навантаження 2018-2019 навчального року на кафедрах університету (доповідач – проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва), порядок розроблення, затвердження та перегляду робочих програм навчальних дисциплін і реалізацію дуальної форми навчання (доповідач – перший проректор Володимир Яровий), Положення про відділ міжнародних зв’язків і Положення про Проблемну науково-дослідну лабораторію (доповідач – проректор з наукової роботи Олександр Шевченко) та поточні питання.

З питань порядку денного висловилися, надали свої зауваження та пропозиції ректор Анатолій Українець, перший проректор Володимир Яровий, декан факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса, професор кафедри харчової хімії Сергій Шульга, професор кафедри інтегрованих автоматизованих систем управління Анатолій Ладанюк, вчений секретар Наталія Ткачук.

Стосовно аналізу педагогічного навантаження вчена рада ухвалила завідувачам кафедр не планувати зарахування зовнішніх сумісників, якщо штатні працівники кафедри не забезпечені повністю навантаженням, забезпечити пріоритетне читання лекцій професорами кафедр, не допускати перевищення граничної кількості лекційних курсів і кількості дипломних проектів, що закріплюються за одним викладачем, докласти зусиль до рівномірного розподілу лекційних годин між доцентами кафедр, забезпечити керівництво практикою усіма викладачами кафедр.

З другого питання вчена рада встановила дуже стислі терміни для розроблення проектів освітніх програм та нових навчальних планів підготовки фахівців освітнього ступеня «бакалавр». Крім того, до 25 грудня 2018 р. має бути розроблене і розглянуте на засіданні науково-методичної ради університету Положення про порядок розроблення, затвердження та перегляд робочих програм навчальних дисциплін.

Серед поточних питань затвердили Правила прийому на навчання в університеті і його відокремлених структурних підрозділах у 2019 році, заслухали пропозицію щодо перейменування кафедри інформаційних систем на кафедру інформаційних технологій, а також про структурні зміни в університеті. З огляду на тривожну ситуацію на кафедрі хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів із зовнішніми сумісниками й відкритою вакансією завідувача кафедри, через що його навантаження змушені були розподілити між собою викладачі й враховуючи, що на кафедрі технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів є споріднена спеціальність, було запропоновано вивести кафедру хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів зі структури факультету біотехнології та екологічного контролю; створити з 1 січня 2019 року у структурі Навчально-наукового інституту харчових технологій кафедру технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів шляхом об’єднання згаданих двох кафедр; до структури факультету біотехнології та екологічного контролю ввести кафедру фізики.

Оскільки на цьому порядок денний був вичерпаний, ректор Анатолій Українець подякував членам вченої ради за плідну роботу й закрив засідання.

Опублікований: 29-11-2018
Читайте також:
Відбувся Ярмарок вакансій «НУХТ ОСІНЬ-2018»

13 листопада наші студенти знову отримали унікальний шанс безпосередньо в університеті зустрітися з представниками найкращих підприємств, дізнатися про кадрові потреби бізнесу, поспілкуватись із HR-менеджерами, познайомитись із критеріями відбору персоналу, подати своє резюме на відкриті вакансії в рамках традиційного Ярмарку вакансій «НУХТ ОСІНЬ-2...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбувся Ярмарок вакансій «НУХТ ОСІНЬ-2018» 13 листопада 2018

Підтверджуємо акредитацію

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 190-А від 9 лютого 2017 року у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ працюють комісії з проведення акредитаційної експертизи підготовки «молодших спеціалістів» зі спеціальностей «Монтаж, обслуговування засобів і систем автоматизації технологічного виробництва» та «Виробництво хліба,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підтверджуємо акредитацію 16 лютого 2017

Актуальні питання забезпечення якості хімічного аналізу обговорили фахівці кафедри харчової хімії

Основним завданням будь-якої хімічної, аналітичної або випробувальної лабораторії є отримання достовірних, точних (правильних і відтворюваних) результатів кількісного визначення вмісту компонентів у пробах об'єктів, що аналізуються. Саме цим актуальним питанням і був присвячений науковий семінар, який відбувся 4 квітня на кафедрі харчової хімії. І...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні питання забезпечення якості хімічного аналізу обговорили фахівці кафедри харчової хімії 05 квітня 2018

Завідувач кафедри жирів та парфумерно-косметичних продуктів долучилася до обговорення якості харчових продуктів, що споживають українці

Завідувач кафедри жирів та парфумерно-косметичних продуктів, доктор технічних наук, доцент Тамара Носенко взяла участь у роботі круглого столу «Успішним курсом за якістю українського продукту», організованого Асоціацією українських виробників «Морозиво і   заморожені   продукти». Під час заходу провідні експерти з якості та безпечності харчових пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завідувач кафедри жирів та парфумерно-косметичних продуктів долучилася до обговорення якості харчових продуктів, що споживають українці 05 липня 2018