Н У Х Т

Важливі питання поточної діяльності університету розглянула вчена рада НУХТ на плановому засіданні

29 листопада 2018

Важливі питання поточної діяльності університету розглянула вчена рада НУХТ на плановому засіданні

29 листопада відбулося планове засідання вченої ради університету. Голова ради, ректор Анатолій Українець розпочав його з привітань членів ради, що відсвяткували свої дні народження між засіданнями, та вручення відзнак і дипломів про присвоєння наукових ступенів.

Диплом кандидата технічних наук за спеціальністю «Автоматизація процесів керування» він вручив Дмитру Панькову.

Подяки ректора з врученням цінного подарунку Анатолій Українець вручив студентці Навчально-наукового інституту економіки і управління Анастасії Чиженок і студенту факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Артему Волковинському.

Далі відповідно до порядку денного розглянули: аналіз розподілу педагогічного навантаження 2018-2019 навчального року на кафедрах університету (доповідач – проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва), порядок розроблення, затвердження та перегляду робочих програм навчальних дисциплін і реалізацію дуальної форми навчання (доповідач – перший проректор Володимир Яровий), Положення про відділ міжнародних зв’язків і Положення про Проблемну науково-дослідну лабораторію (доповідач – проректор з наукової роботи Олександр Шевченко) та поточні питання.

З питань порядку денного висловилися, надали свої зауваження та пропозиції ректор Анатолій Українець, перший проректор Володимир Яровий, декан факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса, професор кафедри харчової хімії Сергій Шульга, професор кафедри інтегрованих автоматизованих систем управління Анатолій Ладанюк, вчений секретар Наталія Ткачук.

Стосовно аналізу педагогічного навантаження вчена рада ухвалила завідувачам кафедр не планувати зарахування зовнішніх сумісників, якщо штатні працівники кафедри не забезпечені повністю навантаженням, забезпечити пріоритетне читання лекцій професорами кафедр, не допускати перевищення граничної кількості лекційних курсів і кількості дипломних проектів, що закріплюються за одним викладачем, докласти зусиль до рівномірного розподілу лекційних годин між доцентами кафедр, забезпечити керівництво практикою усіма викладачами кафедр.

З другого питання вчена рада встановила дуже стислі терміни для розроблення проектів освітніх програм та нових навчальних планів підготовки фахівців освітнього ступеня «бакалавр». Крім того, до 25 грудня 2018 р. має бути розроблене і розглянуте на засіданні науково-методичної ради університету Положення про порядок розроблення, затвердження та перегляд робочих програм навчальних дисциплін.

Серед поточних питань затвердили Правила прийому на навчання в університеті і його відокремлених структурних підрозділах у 2019 році, заслухали пропозицію щодо перейменування кафедри інформаційних систем на кафедру інформаційних технологій, а також про структурні зміни в університеті. З огляду на тривожну ситуацію на кафедрі хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів із зовнішніми сумісниками й відкритою вакансією завідувача кафедри, через що його навантаження змушені були розподілити між собою викладачі й враховуючи, що на кафедрі технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів є споріднена спеціальність, було запропоновано вивести кафедру хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів зі структури факультету біотехнології та екологічного контролю; створити з 1 січня 2019 року у структурі Навчально-наукового інституту харчових технологій кафедру технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів шляхом об’єднання згаданих двох кафедр; до структури факультету біотехнології та екологічного контролю ввести кафедру фізики.

Оскільки на цьому порядок денний був вичерпаний, ректор Анатолій Українець подякував членам вченої ради за плідну роботу й закрив засідання.

Опублікований: 29-11-2018
Читайте також:
100-річчю бою під Крутами присвячується…

29 січня відповідно до Указу Президента України від 15 січня 2007 року №15/07 українська спільнота відзначає День пам'яті Героїв Крут. На рубежі 1917-1918 рр. розгорнулася інтервенція російсько-більшовицьких військ в Україну. Керівництво УНР мусило вислати проти неї переважну частину своїх військ. Тоді ж був створений загін із числа добровольців (...

ЧИТАТИ ДАЛІ

100-річчю бою під Крутами присвячується… 29 січня 2018

Гравці «IMS-НУХТ» – чемпіонки України з пляжного футболу серед жіночих команд сезону 2018

22 липня в Одесі завершився ІІ чемпіонат України з пляжного футболу серед жіночих команд сезону 2018. На майданчику Центру пляжних видів спорту запеклу боротьбу за престижний трофей вели десять команд із шести регіонів країни. У перший ігровий день команди проводили зустрічі у групах. Наступного дня відповідно до результатів групового етапу спортс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гравці «IMS-НУХТ» – чемпіонки України з пляжного футболу серед жіночих команд сезону 2018 23 липня 2018

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулося відкрите практичне заняття з дисципліни «Ресторанна справа»

Важливим аспектом закріплення набутих студентами знань є практичні заняття. Для студентів 1 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» групи ГС-1-3 було проведено відкрите практичне заняття з дисципліни «Ресторанна справа» асистентом кафедри готельно-ресторанної справи Оленою Блощинською, що дозволило зануритися у процес засвоєння матеріа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулося відкрите практичне заняття з дисципліни «Ресторанна справа» 18 квітня 2018

Фахівці кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів засвідчують високий рівень підготовки бакалаврів-заочників

У Кам’янець-Подільській філії НУХТ відбулися захисти дипломних проектів студентів заочної форми навчання, для здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» з напряму підготовки 6.051701 «Харчові технології та інженерія». Очолив Екзаменаційну комісію завідувач кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів НУХТ Володимир Ковбаса. До складу ко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів засвідчують високий рівень підготовки бакалаврів-заочників 19 лютого 2018