Н У Х Т

Біотехнологія на захисті сталого розвитку: перше практичне заняття магістрантів

09 вересня 2024

Біотехнологія на захисті сталого розвитку: перше практичне заняття магістрантів

Сьогодні вже ні у кого не викликає сумнівів той факт, що біотехнології відіграють ключову роль у досягненні Цілей сталого розвитку, надаючи нові рішення для глобальних викликів. Цього тижня магістранти-першокурсники освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» під керівництвом лекторки Вікторії Красінько провели перше практичне заняття з дисципліни «Новітні напрями у біотехнології та фармації», де обговорювали, як сучасні біотехнології сприяють сталому розвитку.

Кожний здобувач освіти обрав одну або декілька пов’язаних між собою глобальних цілей і підготував доповідь, що стало чудовою нагодою для жвавої дискусії. Особливо гостро обговорювали питання гендерної рівності та проблеми голоду, адже кожний мав свою точку зору на шляхи їх вирішення.

Захоплюючою частиною заняття стала презентація новітніх біотехнологічних розробок. Магістранти дізналися про використання відновлюваних джерел енергії, технології біочищення для покращення якості міського середовища, а також про генетично модифіковані рослини, які можуть ефективно поглинати вуглекислий газ, допомагаючи боротися з кліматичними змінами. Особливу увагу привернули інноваційні матеріали з органічних речовин, що можуть замінити традиційні пластикові упаковки, сприяючи зменшенню забруднення планети.

Заняття було насичене не лише знаннями, а й обміном ідеями, які показали, що біотехнологія – це потужний інструмент для побудови стійкого майбутнього.

Опублікований: 09-09-2024
Читайте також:
Свято випуску у Смілянському коледжі НУХТ

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбулися урочистості  з нагоди випуску молодих спеціалістів. Дипломи отримали 126 молодших спеціалістів, із них 16 – із відзнакою. Дипломи з відзнакою вручали директор коледжу Олександр Хоменко та народний депутат України Сергій Рудик. Найяскравіші особистості серед випускників були відзначені поче...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свято випуску у Смілянському коледжі НУХТ 03 липня 2019

Нагороджено переможців Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

З метою підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, пошуку обдарованої студентської молоді, стимулювання її творчої праці, активізації науково-дослідної роботи студентів університету на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся I етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». В інтелектуа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нагороджено переможців Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» 02 травня 2024

Завершився NUFT Career Chance-2022

17 листопада NUFT Career Chance-2022 завершив свою роботу. Цього дня відбулися вебінари від ТОВ «ПЕРШИЙ СТОЛИЧНИЙ ХЛІБОЗАВОД» та ПП «Алма-Веко, Фуд». Це були надзвичайно інформативні й одночасно дуже теплі зустрічі, адже 80% керівного складу ТОВ «ПЕРШИЙ СТОЛИЧНИЙ ХЛІБОЗАВОД» і засновники ПП «Алма-Веко, Фуд» – випускники нашого університету. Тому, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершився NUFT Career Chance-2022 17 листопада 2022

Із технологіями органічної продукції  і тенденціями розвитку органічного сектору знайомилися наші викладачі

Доценти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інна Зінченко та Наталія Фалендиш відвідали одну з найбільших агропромислових виставок «Agro-2020», що працювала на території Експоцентру України (ВДНГ). У рамках «Agro-2020» відбулася масштабна спеціалізована виставка-ярмарок органічних продуктів і технологій «ORGANIC-2020», темат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із технологіями органічної продукції і тенденціями розвитку органічного сектору знайомилися наші викладачі 20 серпня 2020