Н У Х Т

Усе про вітчизняну систему фармаконагляду дізналися магістранти-біотехнологи

29 березня 2019

Усе про вітчизняну систему фармаконагляду дізналися магістранти-біотехнологи

Ви колись замислювались, звідки в інструкціях для медичного застосування лікарських засобів беруться довгі переліки побічних реакцій? Чи помічали в себе прояви побічних реакцій, не зазначених в інструкції? Або може колись скаржилися близьким на те, що препарат вам не допоміг? Чи повідомляли кудись про ці випадки? І чи знаєте, що необхідно і навіть потрібно повідомляти?

Усі ці питання зосереджені довкола однієї дуже важливої, але малообговорюваної теми – фармаконагляду. Саме нашим магістрам-біотехнологам першого року навчання випала нагода отримати відповіді на усі вищезгадані запитання завдяки лекції «Система фармаконагляду» від уповноваженої особи з фармаконагляду фармацевтичної корпорації «Артеріум» Римми Батталової.

Лектор висвітлила всі тонкощі та функції фармаконагляду, які безпосередньо полягають у спостереженні, передбаченні і мінімізації всіх можливих ризиків, пов’язаних із застосуванням лікарських препаратів, що в підсумку надає пацієнту препарат із високим терапевтичним ефектом і з мінімально можливим проявом ризиків побічних реакцій. Також вони дізналися про систему фармаконагляду в цілому, яка спрямована на моніторинг безпеки лікарських засобів і їх ефективності впродовж усього життєвого циклу продукту.

Лектор наголосила, що безпосередньо джерелом інформації про побічні реакції або відсутність ефективності препаратів є кожний із нас, хто приймає ліки. Саме тому, якщо ми фіксуємо подібні випадки, про них слід повідомляти працівникам системи охорони здоров’я або безпосередньо Державному експертному центру.

Магістрам був чітко обґрунтований та донесений той факт, що на вітчизняних фармацевтичних підприємствах дотримуються світових стандартів виробництва, окрім того, на кожному підприємстві, і зокрема в корпорації «Артеріум» дотримуються стандартів, спрямованих на безпеку пацієнта.

Аудиторія залишилась із приємними враженнями та цінною інформацією. А лектор побажала магістрантам залишатися працьовитими, допитливими та цікавитися останніми подіями в галузі фарміндустрії. 

Студенти щиро вдячні своєму лектору, доценту кафедри біотехнології і мікробіології Інні Лич і фахівцю корпорації «Артеріум» Риммі Батталовій за можливість отримати актуальну інформацію, яка обов’язково знадобиться їм у подальшій професійній діяльності. 

Опублікований: 29-03-2019
Читайте також:
Усі особливості рекрутингового процесу PwC для студентів кафедри фінансів

Для забезпечення належної професійної підготовки студентів однією з цілей кафедри фінансів є організація зустрічей із представниками компаній-лідерів ринку фінансових послуг. Визнаним лідером аудиторських і консалтингових послуг в Україні є компанія PwC (PricewaterhouseCoopers), яка пропонує безліч можливостей для професійного та особистісного роз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усі особливості рекрутингового процесу PwC для студентів кафедри фінансів 15 квітня 2019

Студенти університету – переможці другого Чемпіонату України з веслування на човнах «Дракон»

22-23 вересня 2018 у м. Києві на Водному стадіоні Оболонської набережної під егідою Міністерства освіти і науки України та Української федерації з веслування на човнах «Дракон», відбувся другий Чемпіонат України з веслування на човнах «Дракон» серед студентів вищих навчальних закладів України. У змаганнях взяли участь і студенти нашого університет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти університету – переможці другого Чемпіонату України з веслування на човнах «Дракон» 26 вересня 2018

Побачило світ нове видання для майбутніх фахівців харчової галузі

Вийшла друком монографія «Електрогідравлічний ефект в харчових технологіях», співавторами якої є співробітники НУХТ: завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії Андрій Маринін, доцент кафедри харчової хімії Інна Попова, доцент кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Юлія Запорожець, а також доцент Національного університету біоресурс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Побачило світ нове видання для майбутніх фахівців харчової галузі 12 січня 2018

На Сквирському комбінаті хлібопродуктів розпочали проходження практики магістранти освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів»

Відповідно до графіку навчального процесу здобувачі вищої освіти освітнього ступеня «Магістр» освітньої-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів» розпочали проходження професійної практики. Під керівництвом доцента Наталії Фалендиш чотири здобувачі проходитимуть практику на Сквирському комбінаті хлібопродуктів. Начальник від...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На Сквирському комбінаті хлібопродуктів розпочали проходження практики магістранти освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів» 03 вересня 2020