Н У Х Т

Усе про вітчизняну систему фармаконагляду дізналися магістранти-біотехнологи

29 березня 2019

Усе про вітчизняну систему фармаконагляду дізналися магістранти-біотехнологи

Ви колись замислювались, звідки в інструкціях для медичного застосування лікарських засобів беруться довгі переліки побічних реакцій? Чи помічали в себе прояви побічних реакцій, не зазначених в інструкції? Або може колись скаржилися близьким на те, що препарат вам не допоміг? Чи повідомляли кудись про ці випадки? І чи знаєте, що необхідно і навіть потрібно повідомляти?

Усі ці питання зосереджені довкола однієї дуже важливої, але малообговорюваної теми – фармаконагляду. Саме нашим магістрам-біотехнологам першого року навчання випала нагода отримати відповіді на усі вищезгадані запитання завдяки лекції «Система фармаконагляду» від уповноваженої особи з фармаконагляду фармацевтичної корпорації «Артеріум» Римми Батталової.

Лектор висвітлила всі тонкощі та функції фармаконагляду, які безпосередньо полягають у спостереженні, передбаченні і мінімізації всіх можливих ризиків, пов’язаних із застосуванням лікарських препаратів, що в підсумку надає пацієнту препарат із високим терапевтичним ефектом і з мінімально можливим проявом ризиків побічних реакцій. Також вони дізналися про систему фармаконагляду в цілому, яка спрямована на моніторинг безпеки лікарських засобів і їх ефективності впродовж усього життєвого циклу продукту.

Лектор наголосила, що безпосередньо джерелом інформації про побічні реакції або відсутність ефективності препаратів є кожний із нас, хто приймає ліки. Саме тому, якщо ми фіксуємо подібні випадки, про них слід повідомляти працівникам системи охорони здоров’я або безпосередньо Державному експертному центру.

Магістрам був чітко обґрунтований та донесений той факт, що на вітчизняних фармацевтичних підприємствах дотримуються світових стандартів виробництва, окрім того, на кожному підприємстві, і зокрема в корпорації «Артеріум» дотримуються стандартів, спрямованих на безпеку пацієнта.

Аудиторія залишилась із приємними враженнями та цінною інформацією. А лектор побажала магістрантам залишатися працьовитими, допитливими та цікавитися останніми подіями в галузі фарміндустрії. 

Студенти щиро вдячні своєму лектору, доценту кафедри біотехнології і мікробіології Інні Лич і фахівцю корпорації «Артеріум» Риммі Батталовій за можливість отримати актуальну інформацію, яка обов’язково знадобиться їм у подальшій професійній діяльності. 

Опублікований: 29-03-2019
Читайте також:
Здобувачі бакалаврської освітньої програми «Технології харчування» опановують стан штучного інтелекту в управлінні ризиками

21-22 листопада 2023 року Інститут управління стратегічними ризиками (ISRM) (м. Лондон) запросив учасників Ukraine Global Faculty взяти участь у віртуальній дводенній конференції «Стан ШІ в управлінні ризиками» («State of AI in Risk Management»). Сьогодні штучний інтелект усе частіше впроваджується у багатьох секторах через його потенціал змінити ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі бакалаврської освітньої програми «Технології харчування» опановують стан штучного інтелекту в управлінні ризиками 23 листопада 2023

Збагаченням харчовими волокнами популярних серед населення продуктів харчування займаються наші молоді науковці

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Дослідження впливу висівок, жмиху та кріопорошків на структурно-механічні та органолептичні показники картопляного тіста та готових виробів» аспірантки Аліни Ковтун. Науковий керівник – завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, профе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Збагаченням харчовими волокнами популярних серед населення продуктів харчування займаються наші молоді науковці 09 квітня 2019

Здобувачі освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» – активні учасники міжнародних вебінарів

У період карантину група закладів вищої освіти Швейцарії (Swiss Education Group, SEG), яка є міжнародним освітнім партнером кафедри готельно-ресторанної справи, активно організовує вебінари на актуальні для студентів теми у сфері гостинності. Серед спікерів – представники академічної спільноти SEG і провідні фахівці готельно-ресторанного бізнесу. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» – активні учасники міжнародних вебінарів 12 червня 2020

Насичений день кафедри туристичного та готельного бізнесу

25 березня 2021 р. кафедра туристичного та готельного бізнесу провела черговий День гостинності. Цього разу гостями стали одинадцятикласники ЗОШ І-ІIІ ступенів № 10 м. Кропивницький. Від імені здобувачів і студради учнів привітав амбасадор факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, студент 3 курсу спеціальності 242 «Туризм» Олег Шка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Насичений день кафедри туристичного та готельного бізнесу 26 березня 2021