Н У Х Т

Онлайн-лекція у рамках проєкту Модуль Жана Моне відбулася на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

09 грудня 2020

Онлайн-лекція у рамках проєкту Модуль Жана Моне відбулася на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

8 грудня 2020 р. на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова онлайн-лекція «Geneticallymodifiedorganismsinfoodproduction» докторки наук, професорки біомедичних наук IlonaMiceikienė (Lithuania).

Лекція була прочитана для здобувачів освітнього ступеня «Магістр», освітніх програм «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» і «Технології органічних харчових продуктів» у рамках вивчення дисципліни «Регулювання використання харчових добавок в різних технологіях та гармонізація європейських регламентів в Україні на шляху Євроінтеграції».

До лекції також долучилися здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньої програми «Харчові технології та інженерія» та здобувачі освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії».

Лекторка розповіла про законодавчі акти у сфері регулювання використання харчових добавок і генетично модифікованих харчових продуктів. Цікавою була інформація щодо генетичної модифікації рослин, тварин і мікроорганізмів, щодо виробництва харчових добавок за допомогою генетично модифікованих мікроорганізмів, методів виявлення модифікованих продуктів. Наприкінці лекції викладачі та здобувачі освіти кафедри мали змогу задати шановній професорці запитання.

Лекція відбулась у рамках проєкту Модуль Жана Моне «Regulation of the use of food additives in different food technologies and harmonization of European regulations in Ukraine on the path of European integration» програми Erasmus+. Реалізація проєкту сприятиме проведенню спільних досліджень і вивченню кращих практик Європейського Союзу щодо харчових добавок та генетично модифікованих продуктів.

Опублікований: 09-12-2020
Читайте також:
AgriFood-інновації: викладачі НУХТ ознайомилися з можливостями для освіти, науки і бізнесу

13 травня 2025 року професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін та асистентка кафедри Марія Омельченко взяли участь у фаховому міжнародному воркшопі «Agri-Food Soft-landing Workshop», організованому Erasmus Centre for Entrepreneurship (Нідерланди). Захід був присвячений аналізу сучасного стану та майбутніх тенденці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

AgriFood-інновації: викладачі НУХТ ознайомилися з можливостями для освіти, науки і бізнесу 15 травня 2025

Гостьова лекція стейкхолдерів – компанії «Кернел»

Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів організувала зустріч здобувачів ступеня «бакалавр» спеціальності «Харчові технології» з фахівцями-практиками, під час якої вони дізналися про олійно-екстракційне виробництво та всі етапи виробництва соняшникової олії. Гостьову лекцію на тему «Технології добування...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція стейкхолдерів – компанії «Кернел» 14 листопада 2024

Науковці університету – учасники міжнародної науково-технічної конференції у Бєларусі

У Могильовському державному університеті (Бєларусь) відбулася ХІІІ Міжнародна науково-технічна конференція «Техніка і технологія харчових виробництв». Цього року конференція відбулась дистанційно у секціях: «Технологія харчових виробництв», «Технологія хлібопродуктів і кондитерських виробів», «Технологія продукції громадського харчування і м'ясопр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці університету – учасники міжнародної науково-технічної конференції у Бєларусі 19 травня 2020

Менеджери персоналу ‒ учасники Всеукраїнського студентського круглого столу з HR-менеджменту

Здобувачі-менеджери персоналу, третьокурсниця бакалаврату Альбіна Горобець (група МП3-8) і першокурсник магістратури Максим Пилипенко (група МП-1-8М) виступили з доповідями на ІІ Всеукраїнському студентському круглому столі з HR-менеджменту «Командна робота і цифрові технології в умовах глобальних змін». Модератором заходу була кафедра менеджменту ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Менеджери персоналу ‒ учасники Всеукраїнського студентського круглого столу з HR-менеджменту 14 травня 2024