Н У Х Т

Магістранти спеціальності «Технології питної води та водопідготовки харчових виробництв» захистили кваліфікаційні роботи у Музеї води

21 лютого 2017

Магістранти спеціальності «Технології питної води та водопідготовки харчових виробництв» захистили кваліфікаційні роботи у Музеї води

21 лютого стало більше на 8 магістрів зі спеціальності «Технології питної води та водопідготовки харчових виробництв».

Свої вражаючі наукові дослідження, ґрунтовні знання й вичерпні відповіді на всі питання членів Екзаменаційної комісії вони представили у Водно-інформаційному центрі «Музей води». Саме там за люб’язним запрошенням адміністрації закладу, цьогоріч відбуваються захисти магістерських кваліфікаційних робіт.

Сама атмосфера зали з лагуною зі штучними гротом і водоспадом, де розташувалася Екзаменаційна комісія, сприяла якнайкращому представленню магістрантами результатів своїх досліджень. Кваліфікаційні магістерські роботи були присвячені дослідженням процесу очищення води від сполук марганцю різними методами, матеріалам для очищення водних середовищ від екотоксикантів, ефективності видалення хлорорганічних сполук при доочищенні питної води сорбційними фільтрами, природних сорбентів для видалення органічних екотоксикантів зі стічних вод, видалення іонів амонію при виробництві фасованих питних вод тощо. Зазначимо, що велика увага в роботах була приділена екологічним аспектам.

До складу Екзаменаційної комісії увійшли: професор кафедри техногенно-екологічної безпеки Університету Державної фіскальної служби України Євген Желібо, завідувач кафедри технології цукру і підготовки води нашого університету Наталія Гусятинська, професор кафедри Володимир Логвін, доцент кафедри Валентина Остапенко, асистент кафедри Аліна Мартинюк (секретар ЕК). Підтримати випускників прийшли їх наукові керівники та викладачі кафедри технології цукру і підготовки води.

Розпочинаючи захисти, голова ЕК Євген Желібо побажав магістрантам наснаги й успіху, а після їх завершення, резюмував, що галузь поповнилася справжніми фахівцями, якими кафедра й університет можуть по праву пишатися.

Поки члени ЕК радилися, заступник директора Водно-інформаційного центру «Музей води» Олександр Леонідович познайомив магістрів із експозицією Музею. Розпочали зі стенду «Дніпро – колиска трьох слов’янських народів», далі оглянули макет центральної частини міста межі 19-20 століть, познайомились із методами раціонального водокористування в побуті, здійснили подорож каналізаційним колектором доочисних споруд Бортницької станції аерації та побачили ще багато цікавинок. Експозиція Музею води по-справжньому унікальна й захоплююча – це ніби музей, технічна виставка й аквапарк разом, а закохані у свою справу ентузіасти, що там працюють, перетворюють кожний візит на справжнє свято.

Впевнені, що наші новоспечені магістри ніколи не забудуть свого захисту. Ми вітаємо їх із успішним завершенням навчання, бажаємо успіхів у професійній діяльності й висловлюємо щиру вдячність адміністрації і персоналу Водно-інформаційного центру «Музей води» за гостинність і створення ідеальних технічних умов для презентації наукових досліджень наших молодих науковців.

Опублікований: 21-02-2017
Читайте також:
Профорієнтація від першокурсників кафедри експертизи харчових продуктів

Марафон профорієнтаційних заходів від першокурсників освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» розпочала здобувачка академічної групи ХЕ-1-7 Рита Бізюк. 17 вересня 2024 року вона завітала до Вельбівненського ліцею Острозької міської ради Рівненської області, де і сама навчалася. Студентка поділилася з уч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтація від першокурсників кафедри експертизи харчових продуктів 18 вересня 2024

Інформація для першокурсників: зустрічі з керівництвом навчальних підрозділів

Наближається початок навчального року, і ми щиро вітаємо наше нове поповнення у дружній родині Національного університету харчових технологій! Перш ніж приступити до навчання, необхідно вирішити низку організаційних питань – саме з цією метою напередодні 1 вересня директори навчально-наукових інститутів і декани факультетів зустрічаються зі своїми...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інформація для першокурсників: зустрічі з керівництвом навчальних підрозділів 13 серпня 2021

Посвята в хлібопекарі першокурсників Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ

25 жовтня 2018 року в рамках декади циклової комісії технологічних дисциплін викладач Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ Оксана Присяжна та студенти четвертого курсу провели захід «Моя професія – моя гордість» для першокурсників спеціальності «Харчові технології». Метою заходу є ознайомлення студентів-першокурсників із обра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Посвята в хлібопекарі першокурсників Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ 25 жовтня 2018

Профком організував літнє оздоровлення дітей співробітників

10 червня 2025 року відбулося чергове засідання профкому, основним питанням якого було виділення путівок для оздоровлення дітей співробітників-членів профспілки. У цьому році маємо вісім путівок на чотири зміни до двох таборів і ще три додаткові путівки, надані поза квотою Київською міською організацією Профспілки працівників освіти і науки Україн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профком організував літнє оздоровлення дітей співробітників 12 червня 2025