Н У Х Т

Магістранти спеціальності «Технології питної води та водопідготовки харчових виробництв» захистили кваліфікаційні роботи у Музеї води

21 лютого 2017

Магістранти спеціальності «Технології питної води та водопідготовки харчових виробництв» захистили кваліфікаційні роботи у Музеї води

21 лютого стало більше на 8 магістрів зі спеціальності «Технології питної води та водопідготовки харчових виробництв».

Свої вражаючі наукові дослідження, ґрунтовні знання й вичерпні відповіді на всі питання членів Екзаменаційної комісії вони представили у Водно-інформаційному центрі «Музей води». Саме там за люб’язним запрошенням адміністрації закладу, цьогоріч відбуваються захисти магістерських кваліфікаційних робіт.

Сама атмосфера зали з лагуною зі штучними гротом і водоспадом, де розташувалася Екзаменаційна комісія, сприяла якнайкращому представленню магістрантами результатів своїх досліджень. Кваліфікаційні магістерські роботи були присвячені дослідженням процесу очищення води від сполук марганцю різними методами, матеріалам для очищення водних середовищ від екотоксикантів, ефективності видалення хлорорганічних сполук при доочищенні питної води сорбційними фільтрами, природних сорбентів для видалення органічних екотоксикантів зі стічних вод, видалення іонів амонію при виробництві фасованих питних вод тощо. Зазначимо, що велика увага в роботах була приділена екологічним аспектам.

До складу Екзаменаційної комісії увійшли: професор кафедри техногенно-екологічної безпеки Університету Державної фіскальної служби України Євген Желібо, завідувач кафедри технології цукру і підготовки води нашого університету Наталія Гусятинська, професор кафедри Володимир Логвін, доцент кафедри Валентина Остапенко, асистент кафедри Аліна Мартинюк (секретар ЕК). Підтримати випускників прийшли їх наукові керівники та викладачі кафедри технології цукру і підготовки води.

Розпочинаючи захисти, голова ЕК Євген Желібо побажав магістрантам наснаги й успіху, а після їх завершення, резюмував, що галузь поповнилася справжніми фахівцями, якими кафедра й університет можуть по праву пишатися.

Поки члени ЕК радилися, заступник директора Водно-інформаційного центру «Музей води» Олександр Леонідович познайомив магістрів із експозицією Музею. Розпочали зі стенду «Дніпро – колиска трьох слов’янських народів», далі оглянули макет центральної частини міста межі 19-20 століть, познайомились із методами раціонального водокористування в побуті, здійснили подорож каналізаційним колектором доочисних споруд Бортницької станції аерації та побачили ще багато цікавинок. Експозиція Музею води по-справжньому унікальна й захоплююча – це ніби музей, технічна виставка й аквапарк разом, а закохані у свою справу ентузіасти, що там працюють, перетворюють кожний візит на справжнє свято.

Впевнені, що наші новоспечені магістри ніколи не забудуть свого захисту. Ми вітаємо їх із успішним завершенням навчання, бажаємо успіхів у професійній діяльності й висловлюємо щиру вдячність адміністрації і персоналу Водно-інформаційного центру «Музей води» за гостинність і створення ідеальних технічних умов для презентації наукових досліджень наших молодих науковців.

Опублікований: 21-02-2017
Читайте також:
Першокурсники-біотехнологи відкрили для себе світ пивоваріння на заводі «Оболонь»

Днями студенти першого курсу факультету біотехнології та екологічного контролю вирушили у захоплюючу подорож на завод «Оболонь». Від фахівців підприємства вони дізналися про кожний етап виробництва пива та історію пивзаводу. Студентам цікаво було почути, що місце розташування заводу обирали чеські спеціалісти, і це стало першим кроком до його ство...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники-біотехнологи відкрили для себе світ пивоваріння на заводі «Оболонь» 01 червня 2023

Ступінь PhD – здобуто!

3 червня 2025 року відбувся успішний захист дисертації «Розроблення технології морозива ацидофільно-сироваткового низьколактозного» на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» аспірантом кафедри технології молока і молочних продуктів Артуром Михалевичем. Наукова керів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ступінь PhD – здобуто! 05 червня 2025

Серед лідерів національної освіти: рейтинг університетів України «ТОП-200 Україна 2024»

17 червня Центром міжнародних проєктів «Євроосвіта» у партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence був оприлюднений вісімнадцятий академічний рейтинг закладів вищої освіти України «ТОП-200 Україна 2024», у якому наш університет посідає 21 місце. Базові принципи рейтингу – забезпечення відкритості, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Серед лідерів національної освіти: рейтинг університетів України «ТОП-200 Україна 2024» 18 червня 2024

У третьокурсників кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалася виробнича практика

З  4 вересня 2018 року в нашому університеті розпочалася практика у студентів денної форми навчання. Для технологів у цьому році практика організована з урахуванням усіх вимог роботодавців та очікувань студентів швидко знайти роботу після закінчення університету. Студенти спеціальності «Біотехнологія продуктів бродіння і виноробства» проходять три...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У третьокурсників кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалася виробнича практика 05 вересня 2018