Н У Х Т

Магістранти-біотехнологи на карантині, або написання обґрунтування

26 січня 2021

Магістранти-біотехнологи на карантині, або написання обґрунтування

Кожний рік навчання студентів 1 курсу магістратури починається з вибору тематики магістерської роботи та написання обґрунтування. Кожний рік студенти думають, що саме їх курсу найскладніше і вимоги до них найсуворіші. А цього навчального року, зважаючи на карантинні заходи, вступ відбувся пізніше і всю програму магістранти мали пройти лише за два з половиною місяці. Тож на вибір тематики магістерської роботи здобувачам 1 курсу магістратури кафедри біотехнології і мікробіології відвели лише тиждень.

Перечитуючи фахову літературу, вони ділилися між собою тим, що не можуть знайти цікаву тематику, якій було б присвячено багато наукових праць. Проте, студенти не опускали руки, вишукували нові напрями біотехнологічних розробок, зверталися до викладачів, і зрештою всі визначилися з тематикою майбутньої магістерської роботи.

Але це був тільки початок семестру. Перший місяць виявився складним – навчання відбувалося і дистанційно, і в університеті. Постійні зміни збивали з пантелику, не було зрозуміло, що, коли і в якому вигляді здавати. Аж після повного переходу на дистанційне навчання, магістранти трохи заспокоїлися й розібралися в обраній тематиці.

Як зізнаються самі здобувачі, найбільш важким етапом роботи над обґрунтуванням став аналіз наукових праць. Вони цілими днями перечитували статті, опубліковані за останні роки. З’ясувалося, що велика частина літератури не відповідає їх вимогам, тобто не містить всієї необхідної інформації, яка дозволила б проаналізувати роботу та порівняти її з іншими. А вітчизняних наукових праць по більшості тем взагалі не виявилось. Для подолання цієї перешкоди нам дуже допомогли навички, здобуті під час навчання у бакалавраті.

Магістранти зазначають, що прийшлося їм нелегко – багато занять, багато матеріалу і ще більше питань. Відстаючи по одному предмету, вони наздоганяли його та відставали по іншому. При цьому деякі студенти встигали і навчатися, і науковою роботою займатися. Викладачі ж допомагали усім впоратися за короткий час, вказували на помилки та приділяли максимум своєї уваги. Тож, незважаючи на карантин і дистанційне навчання, першокурсники-магістранти змогли вкластися у кінцеві терміни здачі самостійних робіт і представити високий рівень знань!

Опублікований: 26-01-2021
Читайте також:
Тенденції формування професійної лексики досліджують наші студенти

Викладач української мови та літератури Тетяна Коваль і студентка 3-го курсу Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ Каріна Пасічник, що навчається за спеціальність «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів», взяли участь у VIII Міжнародному науково-практичному семінарі «Тенденції та перспектив...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тенденції формування професійної лексики досліджують наші студенти 14 травня 2018

Якість страв як рушій змін: здобувачі ОПП «Технології харчування» на глобальному гастрономічному трендовому вебінарі

Бакалаври четвертого курсу освітньої програми «Технології харчування» у межах дисципліни «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства» (лектор – професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, гарант освітньої програми Олег Кузьмін) взяли участь у міжнародному вебінарі «Can't Miss Menu Trends for 2025 – Navigati...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Якість страв як рушій змін: здобувачі ОПП «Технології харчування» на глобальному гастрономічному трендовому вебінарі 08 квітня 2025

Пропозиції стажування у ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» отримали студенти кафедри біотехнології і мікробіології

25 вересня до магістрантів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» кафедри біотехнології і мікробіології завітали представники ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» – керівник напрямку навчання та розвитку персоналу Ольга Лаврик і провідний інженер-технолог Лілія Савчук. Ольга ознайомила присутніх із історією одного з провідних фармацевтичн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пропозиції стажування у ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» отримали студенти кафедри біотехнології і мікробіології 27 вересня 2018

Біотехнологи у світі #Farmak_Lab

Днями здобувачі-біотехнологи відвідали відкриту лекцію-доповідь, організовану українською фармацевтичною компанією «Farmak» – беззаперечним лідером фармацевтичного ринку України та активним гравцем на міжнародній арені. У першій частині заходу було представлено огляд діяльності компанії. «Farmak» експортує свою продукцію у понад 60 країн світу, ма...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологи у світі #Farmak_Lab 07 травня 2025