Н У Х Т

Магістранти-біотехнологи на карантині, або написання обґрунтування

26 січня 2021

Магістранти-біотехнологи на карантині, або написання обґрунтування

Кожний рік навчання студентів 1 курсу магістратури починається з вибору тематики магістерської роботи та написання обґрунтування. Кожний рік студенти думають, що саме їх курсу найскладніше і вимоги до них найсуворіші. А цього навчального року, зважаючи на карантинні заходи, вступ відбувся пізніше і всю програму магістранти мали пройти лише за два з половиною місяці. Тож на вибір тематики магістерської роботи здобувачам 1 курсу магістратури кафедри біотехнології і мікробіології відвели лише тиждень.

Перечитуючи фахову літературу, вони ділилися між собою тим, що не можуть знайти цікаву тематику, якій було б присвячено багато наукових праць. Проте, студенти не опускали руки, вишукували нові напрями біотехнологічних розробок, зверталися до викладачів, і зрештою всі визначилися з тематикою майбутньої магістерської роботи.

Але це був тільки початок семестру. Перший місяць виявився складним – навчання відбувалося і дистанційно, і в університеті. Постійні зміни збивали з пантелику, не було зрозуміло, що, коли і в якому вигляді здавати. Аж після повного переходу на дистанційне навчання, магістранти трохи заспокоїлися й розібралися в обраній тематиці.

Як зізнаються самі здобувачі, найбільш важким етапом роботи над обґрунтуванням став аналіз наукових праць. Вони цілими днями перечитували статті, опубліковані за останні роки. З’ясувалося, що велика частина літератури не відповідає їх вимогам, тобто не містить всієї необхідної інформації, яка дозволила б проаналізувати роботу та порівняти її з іншими. А вітчизняних наукових праць по більшості тем взагалі не виявилось. Для подолання цієї перешкоди нам дуже допомогли навички, здобуті під час навчання у бакалавраті.

Магістранти зазначають, що прийшлося їм нелегко – багато занять, багато матеріалу і ще більше питань. Відстаючи по одному предмету, вони наздоганяли його та відставали по іншому. При цьому деякі студенти встигали і навчатися, і науковою роботою займатися. Викладачі ж допомагали усім впоратися за короткий час, вказували на помилки та приділяли максимум своєї уваги. Тож, незважаючи на карантин і дистанційне навчання, першокурсники-магістранти змогли вкластися у кінцеві терміни здачі самостійних робіт і представити високий рівень знань!

Опублікований: 26-01-2021
Читайте також:
Значення акредитованої сертифікації персоналу з’ясовували на кафедрі експертизи харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся науковий семінар для студентів 4-го курсу спеціальності «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» та викладачів кафедри, на який був запрошений директор органу сертифікації персоналу, член Міжнародної гільдії професіоналів якості Юрій Кабаков. Тема семінару – «Значення акредитованої с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Значення акредитованої сертифікації персоналу з’ясовували на кафедрі експертизи харчових продуктів 26 жовтня 2018

Підтримання якості викладання на належному рівні – наш головний пріоритет

Колектив відділення туризму і готельно-ресторанної справи відокремленого структурного підрозділу «Волинський фаховий коледж НУХТ» розпочав навчальний рік у змішаному форматі. На першому засіданні циклової випускової комісії туризму і готельно-ресторанної справи обговорили виклики, які постають перед педагогічними працівниками в умовах воєнного час...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підтримання якості викладання на належному рівні – наш головний пріоритет 09 вересня 2022

Як першокласні молоді науковці проявили себе здобувачі вищої освіти кафедри маркетингу

Здобувачі вищої освіти вкотре проявили себе як першокласні молоді науковці. Цього разу маркетологи, підприємці та рекламісти взяли активну участь у 87 Міжнародній науковій конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Про найцікавіше у науці та практиці зі своїх ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як першокласні молоді науковці проявили себе здобувачі вищої освіти кафедри маркетингу 17 квітня 2021

День вишиванки у НУХТ

17 травня 2018 р. українці всього світу відзначають Всесвітній день вишиванки. Цього року свято проходить під гаслом «Дізнайся, звідки твоя». Задля популяризації етнічної культури та інформування студентської молоді кафедра гуманітарних дисциплін Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого протягом цього тижня проводит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День вишиванки у НУХТ 17 травня 2018