Н У Х Т

Крок за кроком у професійне майбутнє

30 січня 2018

Крок за кроком у професійне майбутнє

Професія біотехнолога потребує не тільки ґрунтовних теоретичних знань, а й практичних навичок, які студенти можуть опанувати на чималій кількості підприємств України. Не став винятком й Інститут агроекології та природокористування НААН України, де студентка IV курсу кафедри біотехнології і мікробіології Яніна Павлюкова проходить практику у відділі агроекології і біобезпеки.

На базі Інституту працює виробництво біопрепаратів, які стрімко «завойовують» ринок України завдяки якості, безпечності та зручності застосування для оброблення численних насіннєвих культур. Процес виробництва готової продукції є багатостадійним і має велику кількість нюансів, що так захоплюють біотехнологів, які мають змогу побачити на власні очі, як маленькі пробірки з культурою мікроорганізмів перетворюються на десятки тон біодобрива, основою яких є бактерії. Також характерною особливістю відділу є виділення та селекція нових штамів мікроорганізмів, дослідження їх властивостей та проведення біологічних й екологічних досліджень.

Кожного робочого дня студентка має змогу не тільки спостерігати весь технологічний процес «із середини», а й продемонструвати свої навички і знання, отриманні за 3,5 років навчання на кафедрі біотехнології і мікробіології, та відчути всю відповідальність за роботу, яку виконує. Працюючи у дружньому колективі, де всі готові прийти на допомогу, Яніна зрозуміла, що найбільш цінні поради з використання теоретичних знань на практиці отримуються саме від працівників. Таким чином, практика – це безцінний досвід, відмінний спосіб спробувати себе в майбутній професії та зрозуміти, на які професійні цілі орієнтуватись в майбутньому.

Студентка щиро вдячна завідувачу відділу агроекології та біобезпеки Інституту агроекології та природокористування Ярославу Чабанюку, завідувачу лабораторії екології мікроорганізмів Ірині Бровко, головному мікробіологу Ірині Подгурській та колективу кафедри біотехнології і мікробіології за отриманні знання й навички, а також за чудову нагоду відчути себе справжнім біотехнологом! 

Опублікований: 30-01-2018
Читайте також:
Практичні нюанси поширення результатів досліджень на науковому семінарі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Наукова інформація є основою розвитку науки та освіти. Доступ до актуальних досліджень і знань є критично важливим для підвищення професійного рівня науковців, удосконалення методик дослідження і викладання. Визнаним центром обміну науковою інформацією завжди були бібліотеки, які в сучасних умовах надають як традиційний, так і цифровий доступ до зн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні нюанси поширення результатів досліджень на науковому семінарі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 03 квітня 2024

Польські практики про користь та шкоду ШІ

Здобувачі освітньо-професійних програм «Менеджмент» і «Менеджмент організацій і адміністрування» були запрошені на відкриту онлайн-лекцію з комунікації на тему «Сучасні технології і їх вплив у комунікації», яку прочитав Яцек Скорус, доктор і прес-секретар Вищої школи управління охороною праці у Катовіцах (Польща). Пан Скорус має 35-річний досвід р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Польські практики про користь та шкоду ШІ 19 грудня 2024

Про ігристі вина від одного з кращих сомельє України дізналися здобувачі освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

7 грудня 2021 р. викладачі кафедри готельно-ресторанної справи та здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» в онлайн-режимі відвідали вебінар «Ігристі вина: з чим поєднувати та як подавати» від головного сомельє «METRO Cash&Carry Ukraine», найкращого сомельє України 2014 року та члена Асоціації сомельє України Олексія Гіжко. Сомельє...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про ігристі вина від одного з кращих сомельє України дізналися здобувачі освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 08 грудня 2021

Правила і порядок експорту-імпорту органічної продукції опанували магістранти

21 жовтня 2024 року відповідно до плану роботи кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася відкрита лекція доцентки Наталії Фалендиш з дисципліни «Нормативно-правова база виробництва органічних харчових продуктів для здобувачів першого курсу освітнього ступеня «Магістр», що навчаються за освітньо-професійною програмою «Техн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Правила і порядок експорту-імпорту органічної продукції опанували магістранти 23 жовтня 2024