Н У Х Т

Крок за кроком у професійне майбутнє

30 січня 2018

Крок за кроком у професійне майбутнє

Професія біотехнолога потребує не тільки ґрунтовних теоретичних знань, а й практичних навичок, які студенти можуть опанувати на чималій кількості підприємств України. Не став винятком й Інститут агроекології та природокористування НААН України, де студентка IV курсу кафедри біотехнології і мікробіології Яніна Павлюкова проходить практику у відділі агроекології і біобезпеки.

На базі Інституту працює виробництво біопрепаратів, які стрімко «завойовують» ринок України завдяки якості, безпечності та зручності застосування для оброблення численних насіннєвих культур. Процес виробництва готової продукції є багатостадійним і має велику кількість нюансів, що так захоплюють біотехнологів, які мають змогу побачити на власні очі, як маленькі пробірки з культурою мікроорганізмів перетворюються на десятки тон біодобрива, основою яких є бактерії. Також характерною особливістю відділу є виділення та селекція нових штамів мікроорганізмів, дослідження їх властивостей та проведення біологічних й екологічних досліджень.

Кожного робочого дня студентка має змогу не тільки спостерігати весь технологічний процес «із середини», а й продемонструвати свої навички і знання, отриманні за 3,5 років навчання на кафедрі біотехнології і мікробіології, та відчути всю відповідальність за роботу, яку виконує. Працюючи у дружньому колективі, де всі готові прийти на допомогу, Яніна зрозуміла, що найбільш цінні поради з використання теоретичних знань на практиці отримуються саме від працівників. Таким чином, практика – це безцінний досвід, відмінний спосіб спробувати себе в майбутній професії та зрозуміти, на які професійні цілі орієнтуватись в майбутньому.

Студентка щиро вдячна завідувачу відділу агроекології та біобезпеки Інституту агроекології та природокористування Ярославу Чабанюку, завідувачу лабораторії екології мікроорганізмів Ірині Бровко, головному мікробіологу Ірині Подгурській та колективу кафедри біотехнології і мікробіології за отриманні знання й навички, а також за чудову нагоду відчути себе справжнім біотехнологом! 

Опублікований: 30-01-2018
Читайте також:
Допомога ЗСУ від Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ

З міського озера Івано-Франківська виловили понад сім тон риби. А все для того, щоб приготувати з них консервацію для українських захисників. Переробляють товстолобів, закручують у півлітрові банки і тушкують в Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ. Щодня у нашому коледжі виготовляють дві сотні рибних консервів....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Допомога ЗСУ від Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ 12 квітня 2022

Юридичний фронт HoReCa

На кафедрі готельно-ресторанної справи продовжується співпраця з провідними рестораторами та готельєрами України. Днями відбувся гостьовий лекторій «Юридичні аспекти діяльності закладів ресторанного господарства». Запрошеним спікером став Євген Комаров – 22 роки у сфері HoReCa; юрист ЮK «GLOBAL LAW»; заступник керівника Інституту реінтеграції, реа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Юридичний фронт HoReCa 18 листопада 2025

Виробничники відзначають практичну цінність бакалаврських робіт випускників кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів

На кафедрі технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів завершена сесія із захисту бакалаврських випускових робіт. За традицією кращі студенти –  Анастасія Сірош, Ольга Музика, Юлія Дьячук, Христина Наливайко та Анна Грищенко виконали бакалаврські роботи науково-дослідного характеру. Наукові роботи Анастасії Сірош, Ольги Музики та Юлії Дьяч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виробничники відзначають практичну цінність бакалаврських робіт випускників кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів 20 червня 2018

Візит до Козацької гімназії міста Києва…

Асистент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Людмила Бурченко відвідала Козацьку гімназію міста Києва, де зустрілася із заступником директора з виховної роботи Марією Швед. Під час зустрічі Людмила Бурченко ознайомила керівництво з історією університету, його структурою, умовами вступу випускників гімназії до Навчально-науко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Візит до Козацької гімназії міста Києва… 10 березня 2020