Н У Х Т

Крок за кроком у професійне майбутнє

30 січня 2018

Крок за кроком у професійне майбутнє

Професія біотехнолога потребує не тільки ґрунтовних теоретичних знань, а й практичних навичок, які студенти можуть опанувати на чималій кількості підприємств України. Не став винятком й Інститут агроекології та природокористування НААН України, де студентка IV курсу кафедри біотехнології і мікробіології Яніна Павлюкова проходить практику у відділі агроекології і біобезпеки.

На базі Інституту працює виробництво біопрепаратів, які стрімко «завойовують» ринок України завдяки якості, безпечності та зручності застосування для оброблення численних насіннєвих культур. Процес виробництва готової продукції є багатостадійним і має велику кількість нюансів, що так захоплюють біотехнологів, які мають змогу побачити на власні очі, як маленькі пробірки з культурою мікроорганізмів перетворюються на десятки тон біодобрива, основою яких є бактерії. Також характерною особливістю відділу є виділення та селекція нових штамів мікроорганізмів, дослідження їх властивостей та проведення біологічних й екологічних досліджень.

Кожного робочого дня студентка має змогу не тільки спостерігати весь технологічний процес «із середини», а й продемонструвати свої навички і знання, отриманні за 3,5 років навчання на кафедрі біотехнології і мікробіології, та відчути всю відповідальність за роботу, яку виконує. Працюючи у дружньому колективі, де всі готові прийти на допомогу, Яніна зрозуміла, що найбільш цінні поради з використання теоретичних знань на практиці отримуються саме від працівників. Таким чином, практика – це безцінний досвід, відмінний спосіб спробувати себе в майбутній професії та зрозуміти, на які професійні цілі орієнтуватись в майбутньому.

Студентка щиро вдячна завідувачу відділу агроекології та біобезпеки Інституту агроекології та природокористування Ярославу Чабанюку, завідувачу лабораторії екології мікроорганізмів Ірині Бровко, головному мікробіологу Ірині Подгурській та колективу кафедри біотехнології і мікробіології за отриманні знання й навички, а також за чудову нагоду відчути себе справжнім біотехнологом! 

Опублікований: 30-01-2018
Читайте також:
Промоція наукових результатів у проєкті «Книга від вченого»

Ще один авторський колектив нашого університету став учасником проєкту «Книга від вченого». Свій навчальний посібник «Харчова токсикологія» на запрошення Офісу підтримки вченого презентували доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Мельник і Вікторія Кійко та професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Промоція наукових результатів у проєкті «Книга від вченого» 27 березня 2023

Лабораторне заняття з барної справи для третьокурсників від випускника факультету готельно-ресторанного  та туристичного бізнесу

Виїзне онлайн-заняття з навчальної дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє» відбулося в умовах закладу ресторанного господарства – одному з найкращих барів міста Києва. Професійний бартендер із багаторічним стажем роботи, випускник факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 2011 року Олександр Фомін познайомив здобувач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лабораторне заняття з барної справи для третьокурсників від випускника факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 19 лютого 2021

Наші викладачі підтверджують свій рівень володіння іноземною мовою

Колектив кафедри іноземних мов професійного спрямування поповнюється фахівцями, які підтверджують свій рівень володіння іноземною мовою міжнародними сертифікатами. Наразі доцентка кафедри Ольга Нежива підтвердила рівень володіння англійською мовою успішним складанням іспиту B2 First (FCE) на рівні В2 та отримала міжнародний сертифікат Cambridge En...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі підтверджують свій рівень володіння іноземною мовою 03 серпня 2022

Міжнародний день мікроорганізмів на факультеті біотехнології та екологічного контролю

Сьогодні важко уявити життя без мікроорганізмів. Їх активно використовують у промисловості, зокрема у фармацевтичних виробництвах, харчовій галузі, біотехнології та екології. І навіть є день на їхню честь. Щорічно 17 вересня відзначають Міжнародний день мікроорганізмів. У цей день у далекому 1683 році голландський натураліст Антоні ван Левенгук на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародний день мікроорганізмів на факультеті біотехнології та екологічного контролю 22 вересня 2021