Н У Х Т

Корпорація «Артеріум» підтримує юних біотехнологів

30 червня 2020

Корпорація «Артеріум» підтримує юних біотехнологів

Магістранти кафедри біотехнології і мікробіології, що є переможцями конкурсу студентських наукових проєктів за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум», представили річні звіти щодо етапів виконаної наукової роботи за 2019-2020 н.р. і про цільове використання наданих на виконання наукових проектів коштів.

Доповідачам побажала успіху директор з розвитку персоналу ТОВ «Триглав Інтернешнл»Анна Єгорова. Вона наголосила, що Корпорація «Артеріум» підтримує талановиту молодь і входить у топ-трійку найпривабливіших підприємств, куди після закінчення університету хочуть влаштуватися на роботу випускники НУХТ. Це підтвердили випускники кафедри біотехнології і мікробіології, а нині співробітники Корпорації – менеджер з управління знаннями Дмитро Свинаренко та провідний фахівець з розвитку персоналу АТ «Київмедпрепарат»Катерина Покойовець. Вони задали магістрантам велику кількість питань, на які отримали ґрунтовні відповіді.

Магістрвнти підготували презентації, де висвітлили актуальність та новизну, а також представили результати згідно зі запланованими етапами роботи.

Наталія Клименко презентувала результати наукової роботи «Інтегрована технологія синтезу фітогормонів і поверхнево-активних речовин Nocardia vaccinii ІМВ В-7405». Вона досліджує можливість інтенсифікації синтезу ауксинів продуцентом поверхнево-активних речовин (ПАР) Nocardia vaccinii ІМВ В-7405 за наявності попередника біосинтезу в середовищі культивування, а також антимікробні щодо фітопатогенних бактерій властивості ПАР, синтезованих за присутності триптофану.

Катерина Солошенко (проект «Високомолекулярні білкові фрагменти козиного молозива – поліфункціональний парафармацевтик») вивчає імуномодулюючі та антибактеріальні властивості високомолекулярних білків козиного молозива.

Мирослав Хоньків доповідав результати виконаної роботи «Використання бактерій роду Lactobacillus в складі біопрепаратів для підвищення якості силосу», що пов’язана із підбором бактеріального складу комбінованого препарату для силосування сільськогосподарських рослин, на основі Lactobacillus buhneri 3806 і здійснює оптимізацію умов культивування бактеріальних клітин.

За результатами наукових робіт опубліковані статті у наукових журналах та у матеріалах міжнародних і вітчизняних конференцій.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології щиро вдячний керівництву і співробітникам Корпорації «Артеріум» за співробітництво та підтримку талановитої молоді!

Опублікований: 30-06-2020
Читайте також:
Рік французької мови на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

2018-2019 рік оголошений Роком французької мови в Україні. З вересня 2018 р. до серпня 2019 р. в Україні спільно з партнерами з франкомовних країн проводяться різні заходи і проекти, присвячені французькій мові. Рік французької мови сприятиме поширенню інтересу до вивчення французької мови. Щоб посилити інтерес до французької мови, кафедра іноземн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Рік французької мови на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 27 березня 2019

Навички з надання домедичної допомоги відпрацював колектив Сумського фахового коледжу НУХТ

Для викладачів і співробітників Сумського фахового коледжу НУХТ день став надзвичайно корисним і пізнавальним, завдяки проведеному практичному заняттю з домедичної допомоги. За ініціативи керівника-інструктора громадської організації «КУПИНА» Євгена Титаренка, всі учасники заняття отримали цінні навички та знання щодо надання допомоги в надзвичайни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навички з надання домедичної допомоги відпрацював колектив Сумського фахового коледжу НУХТ 04 грудня 2023

Маркетологи-дипломники підтверджують свій високий рівень!

Високий рівень підготовки фахівців з маркетингу у Національному університеті харчових технологій постійно підтверджується успіхами як у навчанні, так у науковій діяльності студентів. Креативність і наукова новизна постійно вирізняють навчально-наукові роботи здобувачів-маркетологів, що дозволяє їм брати активну участь і перемагати у численних конку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Маркетологи-дипломники підтверджують свій високий рівень! 07 липня 2022

Кавовий діалог із капінгом для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

27 лютого викладачі кафедри готельно-ресторанної справи та здобувачі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» долучилися до капінгу з чемпіонами та відкритого діалогу щодо професії бариста. Відкритий і відвертий діалог-дискусія про те, чи робота баристою є перспективною, можливості кар’єрного зростання і всі плюси й мінуси цієї кавової профе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кавовий діалог із капінгом для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 02 березня 2021