Н У Х Т

Корпорація «Артеріум» підтримує молодих дослідників

31 жовтня 2019

Корпорація «Артеріум» підтримує молодих дослідників

29 жовтня на кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся публічний захист студентських наукових проектів за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум». У конкурсі брали участь студенти І року магістратури спеціальності «Біотехнології та біоінженерія».

Учасникам побажали успіху та гідного представлення робіт проректор з наукової роботи Олександр Шевченко та декан факультету біотехнології та екологічного контролю Наталя Грегірчак. Також виступили співробітники Корпорації «Артеріум», які увійшли до складу конкурсної комісії – менеджер (з навчання та розвитку персоналу) Корпорації «Артеріум» Тетяна Ковтонюк, фахівець (з розвитку персоналу) Корпорації «Артеріум» Альона Дехтяренко та старший хімік-аналітик дослідного центру АТ «Київмедпрепарат» Корпорації «Артеріум» Леся Капраль. Вони наголосили, що Корпорація «Артеріум» підтримує молодь і постійно проводить програми стажування для студентів. Адже стажування для студента – це можливість проявити себе, показати свої кращі сторони, а також можливість ознайомитись із новим місцем роботи. При цьому студент продовжує навчання в університеті. Програма стажування – це 100% дуальна освіта – поєднання навчання і роботи за фахом.

Треба зазначити, що Корпорація «Артеріум» входить до топ-трійки найпривабливіших підприємств, куди після закінчення університету хочуть влаштуватися на роботу наші випускники. До речі, Альона Дехтяренко – випускниця кафедри 2019 року.

Конкурс наукових проектів серед студентів-біотехнологів НУХТ – це не перший захід, в якому бере участь Корпорація «Артеріум». Компанія упродовж 5 років спонсорувала проведення ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології (2014-2018 рр.), яка проходила на базі НУХТ. Співробітники корпоративного університету Корпорації «Артеріум» постійно проводять лекції-тренінги для біотехнологів НУХТ.

До складу конкурсної комісії також увійшли співробітники кафедри – професор Тетяна Пирог та доценти Наталя Грегірчак, Інна Лич, Оксана Скроцька.

Для публічного захисту наукових проектів були відібрані п’ять студентських робіт. Всі учасники підготували усні презентації, де висвітлили актуальність, зробили аналіз попередніх досліджень за представленою тематикою, навели новизну, представили етапи роботи та методи їх реалізації, а також очікувані результати.

Учасників конкурсу прийшли підтримати студенти 3 і 4 курсу, а також магістранти освітньо-професійних програм «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія».

Після презентацій робіт комісія підвела підсумки. На основі рейтингового списку представлених робіт, враховуючи актуальність, новизну, практичне значення студентських наукових проектів, повноту представлення матеріалів в анотованому запиті, оцінку усної доповіді, а також оцінку презентації та захист роботи, були визначені переможці.

І місце посіла Наталія Клименко, яка презентувала проект «Інтегрована технологія синтезу фітогормонів і поверхнево-активних речовин Nocardia vaccinii ІМВ В-7405».

ІІ місце розділили Катерина Солошенко (проект «Високомолекулярні білкові фрагменти козиного молозива – поліфункціональний парафармацевтик») і Мирослав Хоньків (проект «Використання бактерій роду Lactobacillus в складі біопрепаратів для підвищення якості силосу»).

Студенти-переможці отримають премію від Корпорації «Артеріум» на виконання наукової роботи.

Колектив кафедри біотехнології та мікробіології вдячний керівництву та співробітникам Корпорації «Артеріум» за співробітництво та підтримку талановитої молоді!

Опублікований: 31-10-2019
Читайте також:
Професійний розвиток викладачів кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації: екологічна складова

Гостра потреба у подоланні наслідків змін клімату та забезпеченні сучасних потреб людства в умовах сталого економічного розвитку вимагає не тільки ґрунтовних знань, своєчасних винаходів, але й нових та ефективних форм співпраці у різних сферах людської діяльності. Українські заклади вищої освіти готують майбутніх спеціалістів до дієвих екологічних,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійний розвиток викладачів кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації: екологічна складова 04 грудня 2023

Наші студенти на головній туристичній події України - UITT 2018!

Викладачі та студенти кафедри туристичного та готельного бізнесу взяли участь у 25 Міжнародній туристичній виставці «Україна: подорожі та туризм» (UITT'2018), що працювала з 28 по 30 березня 2018 року у Міжнародному виставковому центрі. Серед учасників цьогорічного салону – представники 24 країн і 36 міст і регіонів України. Студенти мали можливі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші студенти на головній туристичній події України - UITT 2018! 02 квітня 2018

Прогулянка столицею першокурсників освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукцїі»

Не зважаючи на примхливу осінню погоду, здобувачі групи ХЕ-1-12 разом зі своєю наставницею, професоркою кафедри експертизи харчових продуктів Оксаною Шульгою прогулялися центром української столиці. Першою зупинкою став Маріїнський палац – домінант палацово-паркового ансамблю на Печерських пагорбах. Далі шлях пролягав повз стадіон «Динамо», де спо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Прогулянка столицею першокурсників освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукцїі» 20 жовтня 2021

Відбувся ІІ тур Всеукраїнської олімпіади НУХТ з біології

23 травня 2020 р. відбувся ІІ тур Всеукраїнської олімпіади НУХТ з біології. Цього року цей захід проходив у дистанційному режимі з використанням платформи відеоконференцій Zoom і платформи дистанційної освіти Moodle. Після ідентифікації учасників під час відеоконференції, їм був відкритий доступ до виконання олімпіадних завдань з біології на платфо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбувся ІІ тур Всеукраїнської олімпіади НУХТ з біології 25 травня 2020