Н У Х Т

Корпорація «Артеріум» підтримує молодих дослідників

31 october 2019

Корпорація «Артеріум» підтримує молодих дослідників

29 жовтня на кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся публічний захист студентських наукових проектів за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум». У конкурсі брали участь студенти І року магістратури спеціальності «Біотехнології та біоінженерія».

Учасникам побажали успіху та гідного представлення робіт проректор з наукової роботи Олександр Шевченко та декан факультету біотехнології та екологічного контролю Наталя Грегірчак. Також виступили співробітники Корпорації «Артеріум», які увійшли до складу конкурсної комісії – менеджер (з навчання та розвитку персоналу) Корпорації «Артеріум» Тетяна Ковтонюк, фахівець (з розвитку персоналу) Корпорації «Артеріум» Альона Дехтяренко та старший хімік-аналітик дослідного центру АТ «Київмедпрепарат» Корпорації «Артеріум» Леся Капраль. Вони наголосили, що Корпорація «Артеріум» підтримує молодь і постійно проводить програми стажування для студентів. Адже стажування для студента – це можливість проявити себе, показати свої кращі сторони, а також можливість ознайомитись із новим місцем роботи. При цьому студент продовжує навчання в університеті. Програма стажування – це 100% дуальна освіта – поєднання навчання і роботи за фахом.

Треба зазначити, що Корпорація «Артеріум» входить до топ-трійки найпривабливіших підприємств, куди після закінчення університету хочуть влаштуватися на роботу наші випускники. До речі, Альона Дехтяренко – випускниця кафедри 2019 року.

Конкурс наукових проектів серед студентів-біотехнологів НУХТ – це не перший захід, в якому бере участь Корпорація «Артеріум». Компанія упродовж 5 років спонсорувала проведення ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології (2014-2018 рр.), яка проходила на базі НУХТ. Співробітники корпоративного університету Корпорації «Артеріум» постійно проводять лекції-тренінги для біотехнологів НУХТ.

До складу конкурсної комісії також увійшли співробітники кафедри – професор Тетяна Пирог та доценти Наталя Грегірчак, Інна Лич, Оксана Скроцька.

Для публічного захисту наукових проектів були відібрані п’ять студентських робіт. Всі учасники підготували усні презентації, де висвітлили актуальність, зробили аналіз попередніх досліджень за представленою тематикою, навели новизну, представили етапи роботи та методи їх реалізації, а також очікувані результати.

Учасників конкурсу прийшли підтримати студенти 3 і 4 курсу, а також магістранти освітньо-професійних програм «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія».

Після презентацій робіт комісія підвела підсумки. На основі рейтингового списку представлених робіт, враховуючи актуальність, новизну, практичне значення студентських наукових проектів, повноту представлення матеріалів в анотованому запиті, оцінку усної доповіді, а також оцінку презентації та захист роботи, були визначені переможці.

І місце посіла Наталія Клименко, яка презентувала проект «Інтегрована технологія синтезу фітогормонів і поверхнево-активних речовин Nocardia vaccinii ІМВ В-7405».

ІІ місце розділили Катерина Солошенко (проект «Високомолекулярні білкові фрагменти козиного молозива – поліфункціональний парафармацевтик») і Мирослав Хоньків (проект «Використання бактерій роду Lactobacillus в складі біопрепаратів для підвищення якості силосу»).

Студенти-переможці отримають премію від Корпорації «Артеріум» на виконання наукової роботи.

Колектив кафедри біотехнології та мікробіології вдячний керівництву та співробітникам Корпорації «Артеріум» за співробітництво та підтримку талановитої молоді!

Published on: 31-10-2019
Read also:
Наші управлінці персоналом очолили рейтинг міжнародного конкурсу

Робота студентки-управлінця персоналом 4 курсу Аліни Пузиної виконана під керівництвом старшого викладача кафедри економіки праці та менеджменту Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ Юлії Гринюк зайняла першу позицію в рейтингу Міжнародного конкурсу наукових робіт «Black Sea Science 2020» (section «Economics and Administration»)...

READ YOURSELF

Наші управлінці персоналом очолили рейтинг міжнародного конкурсу 22 april 2020

Розширюємо географію міжнародного співробітництва

Чергове розширення географії міжнародного співробітництва нашого університету відбулося 16 січня 2023 року в рамках проведення відеоконференції «Міжнародний міст Україна-Канада: партнерство у сфері освіти та науки. НУХТ – St. Lawrence College». Нові реалії об’єктивно вимагають від закладів вищої освіти розширення усіх аспектів міжнародного співроб...

READ YOURSELF

Розширюємо географію міжнародного співробітництва 19 january 2023

Університет приймав ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Туризм»

14-16 травня на базі нашого університету відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Туризм». Уже третій рік поспіль НУХТ має честь приймати гостей із усіх куточків України, серед них цьогоріч були 55 «бакалаврів» і 22 «магістри» з 34 університетів, що готують фахівців для туристичної сфери. До складу журі олімпіади ув...

READ YOURSELF

Університет приймав ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Туризм» 17 may 2019

Інтерактивні технології та цифрові ресурси у викладанні англійської продовжують опановувати наші викладачі

Що досить часто об'єднує сьогодні різні вікові групи у вивченні англійської мови? Що є спільним для дітей, студентів і для дорослих? Звичайно, це гаджети, які наразі активно використовуються під час дистанційного навчання школярами, студентами та дорослими. Одним із ефективних і популярних підходів до вивчення іноземної мови є змішане навчання (з ...

READ YOURSELF

Інтерактивні технології та цифрові ресурси у викладанні англійської продовжують опановувати наші викладачі 14 april 2020