Н У Х Т

Екологічні технології в дії

18 november 2025

Екологічні технології в дії

Здобувачі-екологи другого курсу та викладачі кафедри екології та екоменеджменту, професор Ігор Якименко, доценти Оксана Салавор і Андрій Котинський відвідали Київський пивоварний завод Carlsberg Ukraine та переконалися – сучасне виробництво пива може бути не лише високотехнологічним, а й по-справжньому екологічним.

Студенти познайомилися з історією компанії, побачили весь ланцюг виробництва – від ретельного добору інгредієнтів до процесу бродіння, розливу та контролю якості. Та головне – дізналися, як один із найвідоміших світових брендів упроваджує інновації сталого розвитку.

Carlsberg Ukraine продемонстрував цілу систему екологічно відповідальних рішень:
- упровадження інтегрованої системи екологічного менеджменту за стандартом ISO 14001;
- мінімізація споживання води на виробництво одиниці продукції;
- уловлювання та повторне використання вуглекислого газу;
- часткова заміна природного газу власним біогазом, отриманим на очисних спорудах;
- повернення та повторне використання 50% скляної тари;
- реалізація принципів «зеленого офісу» та комплексних заходів зі зниження вуглецевого сліду на всіх етапах – від виробництва до логістики.

Для студентів це була унікальна можливість побачити екологічні технології в дії та зрозуміти, як виглядає відповідальне виробництво міжнародного рівня зсередини. Такий досвід мотивує й надихає майбутніх екологів до власних професійних досягнень.

Колектив кафедри щиро вдячний команді Carlsberg Ukraine та особливо Анастасії Горбась за гостинність, пізнавальну екскурсію та чудову дегустацію продукції підприємства. Враження – незабутні!

Published on: 18-11-2025
Read also:
Найкращі бармени і бариста навчаються на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу НУХТ

Випускники факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – переможці конкурсу «Cofftails-2020» з приготування коктейлів на основі коньяку та кави. Випускник спеціальності «Готельно-ресторанна справа» і власник кав’ярні «Transit 33/34» Владислав Дудар – 1 місце. Випускник спеціальності «Харчові технології», бартендер і співвласник «Lion...

READ YOURSELF

Найкращі бармени і бариста навчаються на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу НУХТ 21 september 2020

Тренди кондитерського мистецтва від власника homemade-кондитерської та успішного випускника кафедри готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся науковий семінар «Сучасні тенденції розвитку спеціалізованих закладів ресторанного господарства в умовах сьогодення». Організаторка і модераторка заходу – доцентка Тетяна Нікітіна, на запрошення якої до академічного онлайн-простору кафедри завітав успішний випускник, талановитий кондитер, власник hom...

READ YOURSELF

Тренди кондитерського мистецтва від власника homemade-кондитерської та успішного випускника кафедри готельно-ресторанної справи 09 november 2021

Інноваційне навчальне обладнання кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

У День відкритих дверей НУХТ кафедра мехатроніки та пакувальної техніки презентувала інноваційне навчальне обладнання для залучення нових вступників. У навчально-науковій лабораторії «Пневматика та пневмоприводи» завідувач кафедри, професор Анатолій Соколенко разом із доцентом кафедри Людмилою Кривопляс-Володіною провели майстер-клас «Пневмосоплов...

READ YOURSELF

Інноваційне навчальне обладнання кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 13 may 2019

Масштабне наукове зібрання цукровиків України й зарубіжжя розпочало роботу

26 березня 2019 року в університеті розпочала роботу традиційна Міжнародна науково-технічна конференція «Перспективи розвитку цукрової промисловості України». Захід відбувається за підтримки Міністерства освіти і науки України та Національної асоціації цукровиків України. Як і у попередні роки у рамках конференції працює виставка сучасних технолог...

READ YOURSELF

Масштабне наукове зібрання цукровиків України й зарубіжжя розпочало роботу 26 march 2019