Н У Х Т

Цікава та потрібна зустріч у Академмістечку

27 квітня 2018

Цікава та потрібна зустріч у Академмістечку

Днями магістри хіміки-технологи завітали до Інституту загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського разом із завідувачем кафедри хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Георгієм Сокольським та доцентом кафедри Галіною Білою. 

Вони не тільки познайомилися з історією та досягненнями закладу. На базі лабораторії відділу хімічного та інформаційного аналізу Інституту відбулося виїзне заняття з дисципліни «Виконання та презентація наукових досліджень» завдяки запрошенню доктора хімічних наук, завідувача цього відділу Костянтина Каздобіна.

Інститут був заснований одним із перших у системі Національної академії наук України, й як і академія готується цього року зустріти свій 100-річний ювілей.

Спочатку студенти вислухали інформацію про напрямки наукової діяльності в Інституті, про видатних вчених, таких, як професор Онуфрій Кудра, академік АН УРСР Антон Думанський, член-кореспондент академії наук УРСР Онисим Куриленко, академік АН УРСР Анатолій Бабко. Цікаво, що названі видатні вчені мають на різних етапах своєї наукової та педагогічної діяльності стосунок до становлення хімічного напрямку в нашому університеті.

Магістри залюбки сфотографувалися біля бюсту засновника Національної академії наук Володимира Вернадського. Потім була дуже насичена й цікава лекція професора Костянтина Каздобіна, присвячена основам такого сучасного методу досліджень як спектроскопія електрохімічного імпедансу (СЕІ). Метод заснований на вимірюванні повного опору –  імпедансу електрохімічної комірки і залежності цього опору від частоти змінного струму. Студенти дізналися, що за допомогою методу СЕІ можна визначати поведінку не тільки редокс-реакцій, електролітів, хімічних джерел струму, а й багатьох харчових і косметичних систем. Розглядалися приклади, в тому числі вивчення складу шампанських вин, впроваджених у виробництво. А далі найбільш цікавою виявилася практична частина зустрічі, коли студенти власноруч дослідили об’єкти своєї дипломної роботи методом СЕІ та отримали з перших рук інформацію, як треба інтерпретувати спектри і почули попередні висновки щодо своїх зразків.

Студенти щиро вдячні колективу Інституту та особисто професору Костянтину Каздобіну за цікавий екскурс у  спектроскопію електрохімічного імпедансу, що переконав присутніх у можливостях використання методу для харчової та косметичної промисловості. 

Опублікований: 27-04-2018
Читайте також:
Студенти-водники закріплюють знання, отримані під час дистанційного навчання

16 лютого 2017 року доцент кафедри технології цукру і підготовки води Світлана Шульга разом зі студентами 2 і 3 курсу професійного спрямування «Технології питної води та водопідготовки харчових виробництв» взяли участь у виїзному інформаційному прес-клубі «Технологія підготовки питної води» ПАТ «АК «Київводоканал». Засідання відкриває ряд зустріче...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-водники закріплюють знання, отримані під час дистанційного навчання 17 лютого 2017

Вільний вибір дисциплін для першокурсників

У рамках імплементації основних положень Закону України «Про вищу освіту» щодо формування індивідуального навчального плану здобувача вищої освіти за рахунок вільного вибору дисциплін відбулася процедура ознайомлення здобувачів 1 курсу  спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» з каталогом дисциплін вільного вибору. Нагадаємо, що загальни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вільний вибір дисциплін для першокурсників 30 травня 2022

Технологію виробництва карамелі у виробничих умовах опановували студенти-другокурсники

Студенти групи ТІ-2-2 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із доцентом кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анною Грищенко відвідали «Майстерню карамелі» – унікальну мережу кондитерських в Україні. Майстер-карамельє Сергій розповів про технологію виробництва карамелі, цукристу сировину, ароматизатори та бар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технологію виробництва карамелі у виробничих умовах опановували студенти-другокурсники 12 грудня 2018

Першокурсники спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» попрацювали з фінансовим тренажером

Не так давно відбулася посвята у першокурсники, а здобувачі першого року навчання спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» 5 жовтня 2022 року вже поринули у світ фінансів. Кураторка групи Ганна Роганова організувала для здобувачів зустріч, під час якої вони намагалися стати фінансово незалежними за допомогою фінансового тренажера ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» попрацювали з фінансовим тренажером 06 жовтня 2022