Н У Х Т

Колектив факультету автоматизації і комп’ютерних систем обмінявся досвідом з експертом із Німеччини

08 листопада 2021

Колектив факультету автоматизації і комп’ютерних систем обмінявся досвідом з експертом із Німеччини

Університет і, зокрема факультет автоматизації і комп’ютерних систем відвідав експерт із Німеччини, фахівець із ІТ, доктор, професор Хайко Шрьодер (Heiko Schröder).

Візит відбувся в рамках співпраці НУХТ із німецькою організацією Senior Experten Service (SES), яка сприяє міжнародному обміну фаховим досвідом, скеровуючи експертів різних галузей на проєкти по всьому світу. Зокрема, професор Шрьодер має значний досвід роботи в багатьох країнах (Німеччина, США, Велика Британія, Австралія, Сінгапур, Ефіопія, Індонезія, Ботсвана), де він тривалий час займався науковою роботою й організовував навчальний процес у сфері ІТ в університетах.

Під час тритижневого візиту до НУХТ експерт прочитав відкриті лекції з ІТ для здобувачів і провів консультації для викладачів, а також особисто познайомився та поспілкувався з керівництвом університету й факультету.

Професор Шрьодер зустрівся з ректором університету Олександром Шевченком, проректором із наукової роботи Сергієм Токарчуком, проректором із навчально-виробничої діяльності та розвитку Олександром Бессарабом, деканом факультету автоматизації і комп’ютерних систем Андрієм Форсюком, завідувачами та викладачами кафедри інформаційних систем, кафедри інформатики, а також кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління. Експерт познайомився і з представниками партнерських організацій, науково-дослідних установ, роботодавців і випускників кафедри інформаційних систем. Крім того, для гостя були організовані екскурсії Києвом та відвідування УССП «Київський обласний хлібопекарський комплекс». Візит експерта координувала керівниця відділу міжнародних зв’язків НУХТ Ірина Воловик, а організацію зустрічей із викладачами та переклад під час усіх заходів здійснював відповідальний за міжнародні зв’язки факультету, доцент Микола Костіков.

За результатами зустрічей професор Шрьодер надав ряд пропозицій для поліпшення навчального процесу в НУХТ, зокрема в галузі комп’ютерних наук. Серед них – відкриття нових спеціальностей і спеціалізацій у сфері ІТ; узгодження змісту окремих дисциплін із рекомендаціями ACM та IEEE, якими послуговуються провідні виші світу; інтенсифікація співпраці з роботодавцями; запровадження тривалих стажувань студентів на фахових підприємствах тощо. Висловлені поради були обговорені з викладачами та керівництвом факультету й університету. Більшість із них зустріли схвалення, адже такі реформи можуть бути корисними для наших здобувачів і навчального закладу в цілому.

Крім того, було приємно почути від експерта, що він відзначив багато переваг навчання в НУХТ: хорошу теоретичну та математичну підготовку наших здобувачів; активну науково-дослідну роботу та цікаві розробки, створені в гуртках; сучасне технічне оснащення лабораторій; високий відсоток працевлаштування випускників за фахом; залучення роботодавців до перегляду освітньо-професійних програм та інше.

Колектив факультету автоматизації і комп’ютерних систем вдячний професору Шрьодеру за приділений час і цінні рекомендації, а організації SES, керівництву НУХТ, відділу міжнародних зв’язків і представникам інших кафедр університету – за організацію численних заходів під час візиту експерта й сподівається на подальшу активну співпрацю! 

Опублікований: 08-11-2021
Читайте також:
«Goodvalley» запрошує на практику студентів НУХТ

Колектив випускової кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів активно розширює базу підприємств-партнерів, невпинно залучаючи до співпраці провідні компанії не лише України, але й близького та дальнього зарубіжжя. У січні 2020 року фахівці кафедри, професор Василь Пасічний і доцент Олег Галенко побували у польському відділенні групи компаній «Go...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Goodvalley» запрошує на практику студентів НУХТ 17 лютого 2020

Жінки в науці – ще один погляд на профорієнтацію

Днями представники факультету біотехнології та екологічного контролю провели профорієнтаційний захід «Жінки в науці» у школі I-III ступенів №163 ім. М.Кирпоноса м. Києва. Від кафедри біотехнології і мікробіології виступ підготувала асистентка та аспірантка Ірина Ковшар, яка розпочала свою наукову діяльність у 2019 році. Вона розповіла учням 9 і 11...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Жінки в науці – ще один погляд на профорієнтацію 29 лютого 2024

Міжнародна аудиторка про біопильність, біотероризм і харчове шахрайство – здобувачам освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

Днями на здобувачів вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» чекав черговий гостьовий online-лекторій. Тему «Біопильність, біотероризм та харчове шахрайство – управління даними ризиками у сфері готельно-ресторанного бізнесу» надзвичайно цікаво та ґрунтовно розкрила міжнародна аудиторка і тренерка систем менеджменту якості та харч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародна аудиторка про біопильність, біотероризм і харчове шахрайство – здобувачам освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» 25 травня 2023