Н У Х Т

Другокурсники-екологи побували у Національному музеї «Чорнобиль»

22 жовтня 2024

Другокурсники-екологи побували у Національному музеї «Чорнобиль»

18 жовтня 2024 року здобувачі групи ЕК-2-5 факультету біотехнології та екологічного контролю разом із наставницею академічної групи, доценткою кафедри фізики та професійної безпеки Аліною Сірик відвідали Національний музей «Чорнобиль», що є державним науково-дослідним і культурно-освітнім закладом, створеним для збереження, вивчення, використання і популяризації музейних предметів і колекцій, пов’язаних із Чорнобильською катастрофою та її наслідками. Екскурсія та всі експонати музею сприяють формуванню соціального, історичного та екологічного світогляду, а також особистісному й інтелектуальному розвитку.

У виставкових залах музею наші майбутні екологи отримали вичерпну інформацію про історичні події, пов’язані з аварією на Чорнобильській АЕС. Їм розповіли про мужність і жертовність ліквідаторів, які героїчними зусиллями, не шкодуючи здоров’я, а деякі з них і ціною власного життя, зупиняли катастрофу.

Усвідомлення наслідків найбільшої ядерної катастрофи світу, розуміння масштабів трагедії Чорнобильської аварії та належне забезпечення ядерної безпеки є не просто вивченням історії, але й глибоким розумінням необхідності відповідального ставлення до природи, технологій і безпечного життя на нашій планеті. Особливо набуті знання про Чорнобильську катастрофу є надзвичайно важливими для здобувачів-екологів. Це дозволить майбутнім фахівцям аналізувати наслідки впливу людської діяльності на довкілля, попереджати екологічні катастрофи та своєю діяльністю максимально сприяти збереженню усієї планети Земля.

Оскільки Національний музей «Чорнобиль» розташований в історичній частині Києва на Подолі, після його відвідин всі разом прогулялися затишними стародавніми вулицями й обмінялися враженнями про побачене. Емоції, отримані перед вихідними, стали незабутніми та були просто неймовірні!

Опублікований: 22-10-2024
Читайте також:
На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів відкрилася R&D-лабораторія МХП

24 травня на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів відбулося відкриття R&D-лабораторії, створеної в нашому університеті агроіндустріальним холдингом МХП. З ініціативою створення лабораторії фахівці МХП виступили наприкінці минулого року. Ідея знайшла гарячу підтримку ректорату й колективу випускової кафедри технології м’яса і м’ясних пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів відкрилася R&D-лабораторія МХП 24 травня 2021

«Varvar» ділиться родзинками виробництва з нашими здобувачами освіти

Студенти групи ТІ-2-6 разом із наставницею, доценткою кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлією Бондаренко відвідали броварню «Varvar» у м. Київ. «Varvar» – крафтова пивоварня з прогресивним обладнанням угорської компанії Zip Technologies, де всі процеси виробництва можна контролювати за допомогою комп’ютерних програм. Душею...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Varvar» ділиться родзинками виробництва з нашими здобувачами освіти 05 квітня 2023

Фахівці Підготовчого відділення визначають орієнтири подальшої співпраці із закладами загальної середньої освіти

Фахівці Підготовчого відділення нашого університету продовжують активну співпрацю із закладами загальної середньої освіти. 16 вересня 2024 р. методистка Підготовчого відділення Маргарита Панасевич відвідала школи №№170, 245, 298 та гімназію «Потенціал» Оболонського району м. Києва. Фахівчиня поспілкувалася з адміністрацією навчальних закладів, зо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці Підготовчого відділення визначають орієнтири подальшої співпраці із закладами загальної середньої освіти 16 вересня 2024

Інноваційні підходи американської та європейської готельної школи порівнювали наші викладачі й здобувачі освіти

31 березня 2023 року викладачі і здобувачі освіти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції та кафедри готельно-ресторанної справи факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка у рамках договору про співробітництво між Національним університетом харчових технологій і Донецьким національним університе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні підходи американської та європейської готельної школи порівнювали наші викладачі й здобувачі освіти 31 березня 2023