Н У Х Т

Карантин із користю: участь в онлайн майстер-класах

06 травня 2020

Карантин із користю: участь в онлайн майстер-класах

Із незмінною користю проводять час карантину студенти-біотехнологи. І у цьому їм допомагають фахівці ТОВ «Triglav international» (стратегічний партнер Корпорації «Артеріум»). Упродовж двох тижнів вони надали можливість студентам кафедри біотехнології і мікробіології взяти участь у дев’яти різних онлайн-заходах.

Першим був майстер-клас «Як використовувати час карантину з користю?», який провів Євген Куджоян. Під час прямої трансляції учасники вебінару розглянули питання: що таке карантин з точки зору ефективності; як можна зрозуміти, що карантин пройшов успішно; як кожний з нас використовує цей час; чого варто уникати; який алгоритм розвитку може бути ефективним?

Ольга Назарук провела вебінар «Як боротися зі стресом в умовах невизначеності?». Студенти, які брали участь, дізналися, що стрес виникає не лише в неприємних ситуаціях. Виявляється існує таке поняття як позитивний стрес, тобто стрес від приємних і радісних новин. Також були розглянуті питання: що таке стрес; які його прояви і причини; як ми можемо справлятися зі стресом; яка специфіка стресу в умовах невизначеності?

«Емоції: вороги чи помічники?» – наступний дистанційний захід, ведучою якого була Тетяна Ковтонюк. Всі, хто взяв участь, дізналися багато нового і цікавого, зокрема, навчилися читати емоції, дізналися, як і хто створив тест на визначення коефіцієнта емоційності, про прийоми для кращого керування емоціями, відкрили для себе таку річ, як емоційний щоденник та як можна приборкувати небажані емоції.

У вигляді онлайн-дискусії відбувся вебінар «Онлайн-комунікації», який вів Євген Куджоян. Учасникам пояснили, чим класична комунікація відрізняється від онлайн-комунікації; які підводні камені та які можливості онлайн-комунікації; як ця навичка може бути корисною в майбутньому.

Тренер Євген Куджоян також був спікером вебінару «Відкритий діалог про комунікації», який проходив у формі постійного діалогу. Студенти отримали відповіді, як під час спілкування онлайн повідомити учаснику, що з ним нецікаво; на що найбільше звертають увагу роботодавці при перегляді акаунту в LinkedIn і як його правильно вести; як покращити сприйняття інформації під час дистанційного навчання; як зібрати концентрацію великої групи людей в живому спілкуванні?

Експерт із GxP Корпорації «Артеріум» Любов Краснощок провела майстер-клас «GMP, особливості виробництва». Присутні дізналися всі аспекти GMP: від документації до впровадження у практику. Адже саме протоколи та норми GMP дозволяють отримати на виході якісний продукт. Студенти тепер знають практично все про виробництво лікарських препаратів, та як повинно функціонувати підприємство згідно з вимогами GMP.

Учасники дистанційного заходу «Конфлікт? Відмінно! Давайте розбиратися!» розбирали структуру конфлікту, його етапи та шляхи вирішення конфліктної ситуації. А провела майстер-клас уже відома студентам тренерка Тетяна Ковтонюк.

Менеджер з навчання та розвитку персоналу Юлія Старікова провела вебінар «Етика ділового спілкування». Учасники розглянули поняття етики і комунікації, їх взаємозв’язок і залежність; обмеження і бар’єри у комунікації, які спричиняють непорозуміння між людьми, а також отримали рекомендації щодо їх усунення та налагодження етичного спілкування.

Заключним був онлайн майстер-клас «Прийняття рішень», який знову вела Тетяна Ковтонюк. Цей вебінар допоміг учасникам розібратись у собі, в своїй системі цінностей, розставити пріоритети та в майбутньому приймати обдумане, зважене та найбільш вигідне для себе рішення.

Студенти та викладачі кафедри дуже вдячні тренерам, а також керівництву Корпорації «Артеріум» та LLC «Triglav international» за можливість взяти участь у цих онлайн-заходах!

Опублікований: 06-05-2020
Читайте також:
Наукова робота: від мрії – до реальності

Ще у шкільні роки магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології І року навчання Катерина Солошенко прагнула стати лікарем чи фармацевтом. Заходячи до аптеки, вона подовгу розглядала вітрини з лікарськими препаратами і дивувалася, як можна запам’ятати всі ці назви, і видати потрібні людям ліки. З часом Катерина задумалась про те, хто ж займаєть...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукова робота: від мрії – до реальності 12 грудня 2019

Про мистецтво сироваріння англійською

Перегляд фільмів англійською мовою – чудовий спосіб отримати знання та вдосконалити вміння сприймати автентичну професійно орієнтовану інформацію іноземною мовою. У рамках Movie Club на платформі Zoom відбулася зустріч зі здобувачами вищої освіти першого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій із метою перегляду фільму «The Art of ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про мистецтво сироваріння англійською 09 квітня 2021

Унікальні можливості під час Student FoodTech Challenge отримали студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ

Студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій стали учасниками Студентського хакатону Student FoodTech Challenge. Організатором Student FoodTech Challenge виступив агрохолдинг МХП – сучасна та інноваційна компанія, яка йде в ногу з часом і сприяє розвитку сільської місцевості та національної економіки України. Це вертикально інтегрова...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Унікальні можливості під час Student FoodTech Challenge отримали студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ 24 травня 2019

Олімпіада-2020 зібрала найкращих знавців іноземних мов у НУХТ

Наприкінці зими кафедра іноземних мов професійного спрямування провела триденну олімпіаду з англійської, німецької та французької мов, надавши можливість студентам протестувати свою мовну компетенцію та здобути звання найкращих знавців іноземних мов у НУХТ. Тож, вітаємо переможців з англійської мови:І місце розділили Юлія Братівник (група ТУ 1-12а...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Олімпіада-2020 зібрала найкращих знавців іноземних мов у НУХТ 02 березня 2020