Н У Х Т

Карантин із користю: участь в онлайн майстер-класах

06 травня 2020

Карантин із користю: участь в онлайн майстер-класах

Із незмінною користю проводять час карантину студенти-біотехнологи. І у цьому їм допомагають фахівці ТОВ «Triglav international» (стратегічний партнер Корпорації «Артеріум»). Упродовж двох тижнів вони надали можливість студентам кафедри біотехнології і мікробіології взяти участь у дев’яти різних онлайн-заходах.

Першим був майстер-клас «Як використовувати час карантину з користю?», який провів Євген Куджоян. Під час прямої трансляції учасники вебінару розглянули питання: що таке карантин з точки зору ефективності; як можна зрозуміти, що карантин пройшов успішно; як кожний з нас використовує цей час; чого варто уникати; який алгоритм розвитку може бути ефективним?

Ольга Назарук провела вебінар «Як боротися зі стресом в умовах невизначеності?». Студенти, які брали участь, дізналися, що стрес виникає не лише в неприємних ситуаціях. Виявляється існує таке поняття як позитивний стрес, тобто стрес від приємних і радісних новин. Також були розглянуті питання: що таке стрес; які його прояви і причини; як ми можемо справлятися зі стресом; яка специфіка стресу в умовах невизначеності?

«Емоції: вороги чи помічники?» – наступний дистанційний захід, ведучою якого була Тетяна Ковтонюк. Всі, хто взяв участь, дізналися багато нового і цікавого, зокрема, навчилися читати емоції, дізналися, як і хто створив тест на визначення коефіцієнта емоційності, про прийоми для кращого керування емоціями, відкрили для себе таку річ, як емоційний щоденник та як можна приборкувати небажані емоції.

У вигляді онлайн-дискусії відбувся вебінар «Онлайн-комунікації», який вів Євген Куджоян. Учасникам пояснили, чим класична комунікація відрізняється від онлайн-комунікації; які підводні камені та які можливості онлайн-комунікації; як ця навичка може бути корисною в майбутньому.

Тренер Євген Куджоян також був спікером вебінару «Відкритий діалог про комунікації», який проходив у формі постійного діалогу. Студенти отримали відповіді, як під час спілкування онлайн повідомити учаснику, що з ним нецікаво; на що найбільше звертають увагу роботодавці при перегляді акаунту в LinkedIn і як його правильно вести; як покращити сприйняття інформації під час дистанційного навчання; як зібрати концентрацію великої групи людей в живому спілкуванні?

Експерт із GxP Корпорації «Артеріум» Любов Краснощок провела майстер-клас «GMP, особливості виробництва». Присутні дізналися всі аспекти GMP: від документації до впровадження у практику. Адже саме протоколи та норми GMP дозволяють отримати на виході якісний продукт. Студенти тепер знають практично все про виробництво лікарських препаратів, та як повинно функціонувати підприємство згідно з вимогами GMP.

Учасники дистанційного заходу «Конфлікт? Відмінно! Давайте розбиратися!» розбирали структуру конфлікту, його етапи та шляхи вирішення конфліктної ситуації. А провела майстер-клас уже відома студентам тренерка Тетяна Ковтонюк.

Менеджер з навчання та розвитку персоналу Юлія Старікова провела вебінар «Етика ділового спілкування». Учасники розглянули поняття етики і комунікації, їх взаємозв’язок і залежність; обмеження і бар’єри у комунікації, які спричиняють непорозуміння між людьми, а також отримали рекомендації щодо їх усунення та налагодження етичного спілкування.

Заключним був онлайн майстер-клас «Прийняття рішень», який знову вела Тетяна Ковтонюк. Цей вебінар допоміг учасникам розібратись у собі, в своїй системі цінностей, розставити пріоритети та в майбутньому приймати обдумане, зважене та найбільш вигідне для себе рішення.

Студенти та викладачі кафедри дуже вдячні тренерам, а також керівництву Корпорації «Артеріум» та LLC «Triglav international» за можливість взяти участь у цих онлайн-заходах!

Опублікований: 06-05-2020
Читайте також:
День першокурсника в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбулося Свято першокурсника. До студентів звернулися директор коледжу Віра Кузнецова, голова державної кваліфікаційної комісії Микола Депутат, менеджери по роботі з кадрами фірми «Надія», студентська рада, які привітали їх з початком навчання. Сьогодні першокурсники отримали студе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День першокурсника в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 08 жовтня 2019

Над вдосконаленням моделі управління якістю навчання працюють викладачі кафедри експертизи харчових продуктів

Підготовка висококваліфікованих спеціалістів, конкурентоспроможних на ринку праці, вимагає сучасного підходу до організації освітнього процесу, аналізу та вдосконалення педагогічної діяльності. Тому за результатами захисту кваліфікаційних робіт освітнього ступеня «Бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Над вдосконаленням моделі управління якістю навчання працюють викладачі кафедри експертизи харчових продуктів 30 червня 2020

Наші вчені представили свої інноваційні розробки міжнародній науковій спільноті

Наш університет – один із декількох потужних і самодостатніх європейських навчально-дослідницьких центрів, зі славною історією та сучасністю, де представлені усі напрями харчових та суміжних галузей науки й інженерії. Цей статус гідно підтверджено на Міжнародній науковій конференції «Біотехнології – сучасність і перспективи», яка відбулася в Універ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші вчені представили свої інноваційні розробки міжнародній науковій спільноті 25 грудня 2023

У покращенні на сім позицій місця України у рейтингу інноваційних країн світу є частка і науковців університету

Як повідомляється на сайті Global Innovation Index, Україна у 2018 році піднялася на сім позицій у рейтингу інноваційних країн світу, зайнявши 43-тє місце після 50-го роком раніше. Рейтинг інноваційних країн світу складається з низки показників, кожний із яких також має свій індекс. За результатами оцінки цих показників Україна отримала індекс 38,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У покращенні на сім позицій місця України у рейтингу інноваційних країн світу є частка і науковців університету 23 липня 2018