Н У Х Т

Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів спільно з фінською фірмою «Лейпурін» провела Міжнародну науково-практичну конференцію

03 квітня 2019

Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів спільно з фінською фірмою «Лейпурін» провела Міжнародну науково-практичну конференцію

3 березня в університеті відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Використання заквасок у технології хлібобулочних виробів», присвячена 135-річчю заснування НУХТ. Організаторами наукового заходу виступили кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів, компанія «Лейпурін» та німецька фірма «BÖCKER». Конференція зібрала представників провідних хлібопекарських підприємств країни, науковців, що працюють за її темою, студентів.

Учасників зібрання тепло привітав від ректора нашого університету, професора Анатолія Українця та від себе особисто проректор з наукової роботи, професор Олександр Шевченко. Він наголосив на важливості й актуальності питань, винесених на обговорення, та побажав плідної роботи учасникам конференції. Модератором заходу виступив завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса.

Зі сучасним станом і актуальними проблемами хлібопекарської галузі України присутніх познайомив генеральний директор, голова Ради Об’єднання «Укрхлібпром» Олександр Васильченко. Використанню чистих культур молочнокислих бактерій і дріжджів у хлібопекарському виробництві був присвячений виступ директора Центральної виробничо-технологічної лабораторії Об’єднання «Укрхлібпром» Любові Гуленко. Із проблемами застосування житніх заквасок учасників конференції познайомила професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів нашого університету Віра Дробот. Науковець детально розповіла про напрацювання кафедри щодо створення нових видів заквасок, навела технологічні параметри останніх розробок науковців кафедри у цьому напрямку. Ґрунтовну доповідь «Пшеничні спонтанні закваски: перспективи і проблеми впровадження» представила доцент кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів Одеської національної академії харчових технологій Тетяна Лебеденко. Велику зацікавленість викликав виступ практика – провідного технолога товариства «Українсько-словенське спільне підприємство «Київський обласний хлібопекарський комплекс» Богдани Дахно, яка розповіла про досвід впровадження заквасок для виробництва хлібобулочних виробів на своєму підприємстві, яке використовує шість видів заквасок, і минулого року відкрило нову лінію виготовлення хліба з використанням термофільних заквасок.

Надзвичайно зацікавила учасників конференція ґрунтовна презентація керівника відділу збуту компанії «BÖCKER» Klaus Weisse, присвячена використанню заквасок у хлібопеченні та стартерам для приготування заквасок. Свій виступ німецький фахівець проілюстрував зразками хлібобулочних виробів, вироблених фахівцями компанії «Лейпурін» із використанням заквасок і без них. Присутні могли продегустувати вироби, оцінити їх органолептичні якості. Також їм були презентовані стартери фірми «BÖCKER».

Підсумувала і закрила роботу конференції генеральний директор компанії «Лейпурін» Світлана Лерник.

Опублікований: 03-04-2019
Читайте також:
НУХТ – серед найкращих українських університетів у міжнародному рейтингу UniRank

Днями був оприлюднений міжнародний рейтинг UniRank, в якому наш університет посів 39 місце у переліку найкращих українських вишів 2023 року. Всього до рейтингу увійшов 181 вітчизняний заклад вищої освіти. Критеріями входження до цього рейтингу є: наявність статуту, ліцензії чи акредитації відповідної української організації вищої освіти; наявність...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – серед найкращих українських університетів у міжнародному рейтингу UniRank 27 березня 2023

Визначені призери сезону 2019/2020 у Вищій лізі з футзалу серед жіночих команд: у наших – бронза

На початку липня відбулося засідання Виконкому Асоціації футзалу України. Головним питанням його порядку денного стало завершення Чемпіонату України серед жіночих команд Вищої ліги з футзалу сезону 2019/2020 років і визначення його призерів. Зважаючи на рекомендації УЄФА та УАФ щодо підстав завершення Чемпіонату України з футзалу та їх юридичного ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визначені призери сезону 2019/2020 у Вищій лізі з футзалу серед жіночих команд: у наших – бронза 23 липня 2020

Транслітеруємо правильно!

Від 1 квітня 2022 року набув чинності національний стандарт ДСТУ 9112:2021 «Кирилично-латинична транслітерація і латинично-кирилична ретранслітерація українських текстів. Правила написання». Стандарт запропонували й розробили фахівці Державної науково-технічної бібліотеки України та Технічного комітету 144 «Інформація і документація». Цей стандарт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Транслітеруємо правильно! 07 квітня 2022

Гостьова лекція «Еволюція зеленого будівництва та найкращі методи сертифікації» для здобувачів менеджерів та ейчарів

16 листопада 2023 року здобувачі освітньо-професійних програм «Менеджмент персоналу» (бакалаври і магістри) та «Менеджмент» зустрілися із запрошеними гостями ‒ доцентом кафедри теплоенергетики та холодильної техніки» Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Романом Грищенком і директором компанії «MK Sustainable Engi...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція «Еволюція зеленого будівництва та найкращі методи сертифікації» для здобувачів менеджерів та ейчарів 17 листопада 2023