Н У Х Т

Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів спільно з фінською фірмою «Лейпурін» провела Міжнародну науково-практичну конференцію

03 квітня 2019

Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів спільно з фінською фірмою «Лейпурін» провела Міжнародну науково-практичну конференцію

3 березня в університеті відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Використання заквасок у технології хлібобулочних виробів», присвячена 135-річчю заснування НУХТ. Організаторами наукового заходу виступили кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів, компанія «Лейпурін» та німецька фірма «BÖCKER». Конференція зібрала представників провідних хлібопекарських підприємств країни, науковців, що працюють за її темою, студентів.

Учасників зібрання тепло привітав від ректора нашого університету, професора Анатолія Українця та від себе особисто проректор з наукової роботи, професор Олександр Шевченко. Він наголосив на важливості й актуальності питань, винесених на обговорення, та побажав плідної роботи учасникам конференції. Модератором заходу виступив завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса.

Зі сучасним станом і актуальними проблемами хлібопекарської галузі України присутніх познайомив генеральний директор, голова Ради Об’єднання «Укрхлібпром» Олександр Васильченко. Використанню чистих культур молочнокислих бактерій і дріжджів у хлібопекарському виробництві був присвячений виступ директора Центральної виробничо-технологічної лабораторії Об’єднання «Укрхлібпром» Любові Гуленко. Із проблемами застосування житніх заквасок учасників конференції познайомила професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів нашого університету Віра Дробот. Науковець детально розповіла про напрацювання кафедри щодо створення нових видів заквасок, навела технологічні параметри останніх розробок науковців кафедри у цьому напрямку. Ґрунтовну доповідь «Пшеничні спонтанні закваски: перспективи і проблеми впровадження» представила доцент кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів Одеської національної академії харчових технологій Тетяна Лебеденко. Велику зацікавленість викликав виступ практика – провідного технолога товариства «Українсько-словенське спільне підприємство «Київський обласний хлібопекарський комплекс» Богдани Дахно, яка розповіла про досвід впровадження заквасок для виробництва хлібобулочних виробів на своєму підприємстві, яке використовує шість видів заквасок, і минулого року відкрило нову лінію виготовлення хліба з використанням термофільних заквасок.

Надзвичайно зацікавила учасників конференція ґрунтовна презентація керівника відділу збуту компанії «BÖCKER» Klaus Weisse, присвячена використанню заквасок у хлібопеченні та стартерам для приготування заквасок. Свій виступ німецький фахівець проілюстрував зразками хлібобулочних виробів, вироблених фахівцями компанії «Лейпурін» із використанням заквасок і без них. Присутні могли продегустувати вироби, оцінити їх органолептичні якості. Також їм були презентовані стартери фірми «BÖCKER».

Підсумувала і закрила роботу конференції генеральний директор компанії «Лейпурін» Світлана Лерник.

Опублікований: 03-04-2019
Читайте також:
Сьомий випуск магістрів спеціальності «Міжнародні економічні відносини»

На кафедрі міжнародної економіки відбулися захисти одинадцяти кваліфікаційних робіт магістрантами спеціальності «Міжнародні економічні відносини». Захисти робіт та високі оцінки показали достатньо високий рівень здобувачів магістерського ступеня. Дослідження магістрантів були виконані на актуальні сучасні теми. Найбільш цікавими, на думку членів ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сьомий випуск магістрів спеціальності «Міжнародні економічні відносини» 27 лютого 2024

Ділові ігри на новий лад – онлайн-формат

Упродовж всього семестру четвертокурсники-біотехнологи, студіюючи навчальні дисципліни, розкривали свій творчий і професійний потенціал. Зокрема, на дисципліні «Природоохоронні біотехнології» остання пара була запланована, як ділова гра, і дала можливість майбутнім біотехнологам показати себе і свої знання у всій красі. Здобувачі освіти розділили...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ділові ігри на новий лад – онлайн-формат 23 грудня 2020

Нормативну й практичну допомогу надають наші фахівці виробничникам

Впродовж перших двох тижнів липня у Державному закладі освіти «Одеський інститут післядипломної освіти НУХТ» підвищили свою кваліфікацію спеціалісти кадрових служб, менеджери і маркетологи виноробних підприємств України. Зокрема, працівники кадрових служб вивчили правове регулювання діяльності підприємств різних форм власності; основи конституційн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нормативну й практичну допомогу надають наші фахівці виробничникам 24 липня 2018

Чоловіча збірна університету з футзалу, розгромивши суперника з рахунком 12:0, вийшла до півфіналу Кубку ФАСК

На стадії 1/4 розіграшу Кубку ФАСК із футзалу серед студентських команд вищих навчальних закладів чоловіча збірна нашого університету з футзалу приймала у себе гостей з Київського університету імені Бориса Грінченка. Обидва колективи ведуть боротьбу за призові місця у Вищій лізі, тому гра очікувалась досить цікава та динамічна. Першу небезпечну на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чоловіча збірна університету з футзалу, розгромивши суперника з рахунком 12:0, вийшла до півфіналу Кубку ФАСК 14 лютого 2018