Н У Х Т

Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів спільно з фінською фірмою «Лейпурін» провела Міжнародну науково-практичну конференцію

03 april 2019

Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів спільно з фінською фірмою «Лейпурін» провела Міжнародну науково-практичну конференцію

3 березня в університеті відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Використання заквасок у технології хлібобулочних виробів», присвячена 135-річчю заснування НУХТ. Організаторами наукового заходу виступили кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів, компанія «Лейпурін» та німецька фірма «BÖCKER». Конференція зібрала представників провідних хлібопекарських підприємств країни, науковців, що працюють за її темою, студентів.

Учасників зібрання тепло привітав від ректора нашого університету, професора Анатолія Українця та від себе особисто проректор з наукової роботи, професор Олександр Шевченко. Він наголосив на важливості й актуальності питань, винесених на обговорення, та побажав плідної роботи учасникам конференції. Модератором заходу виступив завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса.

Зі сучасним станом і актуальними проблемами хлібопекарської галузі України присутніх познайомив генеральний директор, голова Ради Об’єднання «Укрхлібпром» Олександр Васильченко. Використанню чистих культур молочнокислих бактерій і дріжджів у хлібопекарському виробництві був присвячений виступ директора Центральної виробничо-технологічної лабораторії Об’єднання «Укрхлібпром» Любові Гуленко. Із проблемами застосування житніх заквасок учасників конференції познайомила професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів нашого університету Віра Дробот. Науковець детально розповіла про напрацювання кафедри щодо створення нових видів заквасок, навела технологічні параметри останніх розробок науковців кафедри у цьому напрямку. Ґрунтовну доповідь «Пшеничні спонтанні закваски: перспективи і проблеми впровадження» представила доцент кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів Одеської національної академії харчових технологій Тетяна Лебеденко. Велику зацікавленість викликав виступ практика – провідного технолога товариства «Українсько-словенське спільне підприємство «Київський обласний хлібопекарський комплекс» Богдани Дахно, яка розповіла про досвід впровадження заквасок для виробництва хлібобулочних виробів на своєму підприємстві, яке використовує шість видів заквасок, і минулого року відкрило нову лінію виготовлення хліба з використанням термофільних заквасок.

Надзвичайно зацікавила учасників конференція ґрунтовна презентація керівника відділу збуту компанії «BÖCKER» Klaus Weisse, присвячена використанню заквасок у хлібопеченні та стартерам для приготування заквасок. Свій виступ німецький фахівець проілюстрував зразками хлібобулочних виробів, вироблених фахівцями компанії «Лейпурін» із використанням заквасок і без них. Присутні могли продегустувати вироби, оцінити їх органолептичні якості. Також їм були презентовані стартери фірми «BÖCKER».

Підсумувала і закрила роботу конференції генеральний директор компанії «Лейпурін» Світлана Лерник.

Published on: 03-04-2019
Read also:
«Закохувати у місто» на тренінг-семінарі від фахівця-практика навчалися студенти спеціальності «Туризм»

20 травня студенти 3 курсу напрямку підготовки «Туризм» мали виняткову нагоду взяти участь у тренінг-семінарі з екскурсійної справи, проведеного управляючим директором екскурсійного бюро «Интересный Киев» Юлією Ліщук. Фахівець розповіла студентам, як екскурсовод повинен «закохувати у місто», а також знаходити цікаві родзинки для вибагливих екскурс...

READ YOURSELF

«Закохувати у місто» на тренінг-семінарі від фахівця-практика навчалися студенти спеціальності «Туризм» 22 may 2019

Із новітніми нанотехнологіями знайомляться здобувачі-біотехнологи

Магістранти-біотехнологи та здобувачі ступеня «Доктор філософії» з біотехнології разом із лекторкою дисциплін «Методи молекулярної біотехнології» та «Мікробні технології наночасток благородних металів» Оксаною Скроцькою прослухали онлайн-лекцію доктора технічних наук, директора Інституту наноматеріалів А. Дрекселя (Університет Дрекселя, США), профе...

READ YOURSELF

Із новітніми нанотехнологіями знайомляться здобувачі-біотехнологи 10 march 2023

Міжнародне наукове співробітництво кафедри технології молока і молочних продуктів

На кафедрі технології молока і молочних продуктів у рамках міжнародного співробітництва проведено серію спільних наукових досліджень з метою вивчення функціонально-технологічних властивостей розчинних харчових волокон у морозиві молочному. У складі дослідницької групи працювали: доцентка Жешувського університету (Польща) Магдалена Буніовська, проф...

READ YOURSELF

Міжнародне наукове співробітництво кафедри технології молока і молочних продуктів 21 september 2021

Світ можливостей ЕРАЗМУС+ для здобувачів освіти НУХТ

29 жовтня 2025 року в нашому університеті відбулися чергові засідання конкурсних комісій у рамках важливого проєкту ЕРАЗМУС+ КА1 (академічна мобільність). Ці засідання стали кульмінацією ретельного відбору серед талановитих і вмотивованих здобувачів освіти нашого університету. Перша конкурсна комісія мала непросте завдання – обрати найгіднішого но...

READ YOURSELF

Світ можливостей ЕРАЗМУС+ для здобувачів освіти НУХТ 30 october 2025