Н У Х Т

Академік IUFoST відвідав університет і прочитав лекцію студентам

19 березня 2019

Академік IUFoST відвідав університет і прочитав лекцію студентам

19 березня наш університет приймав чергового поважного гостя – до НУХТ завітав професор Октавіо Паредес-Лопез – найвідоміший у світі експерт з харчової біотехнології і нутріцевтики, який має майже 200 публікацій з цитованістю 10750 та h-індексом 50. Свого часу професор Паредес-Лопез був президентом Мексиканської академії наук, він – засновник і академік Міжнародної академії харчової науки та технології (IUFoST), а також головний редактор наукового журналу «Plant Foods for Human Nutrition» і редактор наукового журналу «Food Science and Technology International», які індексуються у SCOPUS.

Знайомство з нашим навчальним закладом гість розпочав із зустрічі з проректором з наукової роботи, професором Олександром Шевченком та завідувачем Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ Андрієм Мариніним. У ході спілкування професор Октавіо Паредес-Лопез дізнався про славну історію нашого вишу, наукові інтереси й значний науковий авторитет наших дослідників.

У рамках візиту до університету науковець прочитав лекцію англійською мовою для студентів факультету біотехнології та екологічного контролю. Зауважимо, що її тема – «Сучасні досягнення у біотехнології» привернула увагу не лише студентів, а й наших досвідчених викладачів, яким було цікаво почути про новітні тенденції харчової біотехнології, й зокрема нутріцевтики щодо використання біологічно активних добавок. Свій інтерес змогли задовольнити всі бажаючі, задавши фахівцю наприкінці лекції свої питання.

Крім того, професор долучився до роботи Всеукраїнської науково-практичної конференції «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі», що цього дня саме розпочала роботу на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу.

Також шанований гість побував у навчальних лабораторіях факультетів біотехнології та екологічного контролю й готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Він побував на лекційному й практичному заняттях і на лабораторній роботі та поспілкувався зі студентами.

Завдяки гарному рівню володіння англійською мовою у наших студентів не було проблем ні зі сприйняттям матеріалу лекції, ні з поясненнями теми й специфіки занять, які гість відвідав.

Професор Октавіо Паредес-Лопез високо оцінив рівень матеріально-технічного оснащення навчального процесу й наукової роботи в нашому виші, а ще йому дуже сподобалися наші студенти – мислячі, активні, небайдужі.

Нагадаємо, що візит науковця до університету відбувся за ініціативи радника ректора з міжнародних біотехнологічних програм, професора Володимира Іванова.

Опублікований: 19-03-2019
Читайте також:
Нове поповнення книжкової полички здобувачів від професора кафедри технології консервування

Наші викладачі і в умовах воєнного стану активно працюють над оновленням і удосконаленням навчально-методичного забезпечення навчального процесу. Ось і професор кафедри технології консервування Віталій Шутюк плідно й із користю попрацював влітку над навчальною літературою. Результатом став вихід із друку другого, доповненого видання підручника «Лог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове поповнення книжкової полички здобувачів від професора кафедри технології консервування 13 вересня 2022

Всесвітній день коктейлів

Щорічно 13 травня відзначається Всесвітній день коктейлів або Міжнародний день коктейлів (World Cocktail Day). Здобувачі освіти Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму нашого університету, які навчаються за професією «Бармен» вітають усіх професіоналів і любителів коктейлів зі Всесвітнім днем коктейлів і презентують сво...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Всесвітній день коктейлів 14 травня 2021

Майбутні експерти презентують НУХТ ліцеїстам Хмельниччини

23 вересня доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Анастасія Чорна та здобувачка третього курсу Діана Чернявська, яка навчається за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», провели онлайн-зустріч із учнями 8-11 класів Журавненського ліцею Хмельницької міської ради. Ліцеїсти дізналися про структ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні експерти презентують НУХТ ліцеїстам Хмельниччини 23 вересня 2024

Професорка НУХТ здійснюватиме відбір «амбасадорських» вин

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько знову увійшла до Дегустаційної комісії, яка оцінюватиме та обиратиме найкращі зразки вітчизняних вин, вартих увійти до міжнародного проєкту «Українське вино – частина світової культурної спадщини вина La Cité du Vin». До цьогорічної Дегустаційної комісії обрали фахівці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професорка НУХТ здійснюватиме відбір «амбасадорських» вин 09 серпня 2023