Н У Х Т

Академік IUFoST відвідав університет і прочитав лекцію студентам

19 березня 2019

Академік IUFoST відвідав університет і прочитав лекцію студентам

19 березня наш університет приймав чергового поважного гостя – до НУХТ завітав професор Октавіо Паредес-Лопез – найвідоміший у світі експерт з харчової біотехнології і нутріцевтики, який має майже 200 публікацій з цитованістю 10750 та h-індексом 50. Свого часу професор Паредес-Лопез був президентом Мексиканської академії наук, він – засновник і академік Міжнародної академії харчової науки та технології (IUFoST), а також головний редактор наукового журналу «Plant Foods for Human Nutrition» і редактор наукового журналу «Food Science and Technology International», які індексуються у SCOPUS.

Знайомство з нашим навчальним закладом гість розпочав із зустрічі з проректором з наукової роботи, професором Олександром Шевченком та завідувачем Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ Андрієм Мариніним. У ході спілкування професор Октавіо Паредес-Лопез дізнався про славну історію нашого вишу, наукові інтереси й значний науковий авторитет наших дослідників.

У рамках візиту до університету науковець прочитав лекцію англійською мовою для студентів факультету біотехнології та екологічного контролю. Зауважимо, що її тема – «Сучасні досягнення у біотехнології» привернула увагу не лише студентів, а й наших досвідчених викладачів, яким було цікаво почути про новітні тенденції харчової біотехнології, й зокрема нутріцевтики щодо використання біологічно активних добавок. Свій інтерес змогли задовольнити всі бажаючі, задавши фахівцю наприкінці лекції свої питання.

Крім того, професор долучився до роботи Всеукраїнської науково-практичної конференції «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі», що цього дня саме розпочала роботу на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу.

Також шанований гість побував у навчальних лабораторіях факультетів біотехнології та екологічного контролю й готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Він побував на лекційному й практичному заняттях і на лабораторній роботі та поспілкувався зі студентами.

Завдяки гарному рівню володіння англійською мовою у наших студентів не було проблем ні зі сприйняттям матеріалу лекції, ні з поясненнями теми й специфіки занять, які гість відвідав.

Професор Октавіо Паредес-Лопез високо оцінив рівень матеріально-технічного оснащення навчального процесу й наукової роботи в нашому виші, а ще йому дуже сподобалися наші студенти – мислячі, активні, небайдужі.

Нагадаємо, що візит науковця до університету відбувся за ініціативи радника ректора з міжнародних біотехнологічних програм, професора Володимира Іванова.

Опублікований: 19-03-2019
Читайте також:
Щоб гарно вчити, треба постійно вчитися

Викладачі кафедри екології та екоменеджменту, професор Ігор Якименко, доцентки Оксана Салавор, Оксана Ничик і Наталія Бублієнко взяли участь у онлайн-тренінгу з основ виробництва біометану в Україні. Він був зорганізований одним із флагманів відновлюваної енергетики нашої країни – Біоенергетичною асоціацією України UABIO. Лекторами виступили знані ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Щоб гарно вчити, треба постійно вчитися 06 березня 2024

До обміну досвідом щодо адаптації дуальної форми здобуття освіти в Україні долучилася наш викладач

28-30 липня 2020 року доцент кафедри вищої математики ім. проф. Можара В.І Вікторія Романенко взяла участь у зустрічі представників закладів освіти та роботодавців, а також експертів з питання адаптації дуальної форми здобуття освіти в Україні, організованій  представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в партнерстві із Науково-методичним центром вищо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До обміну досвідом щодо адаптації дуальної форми здобуття освіти в Україні долучилася наш викладач 04 серпня 2020

Управління інцидентами, пов’язаними з безпечністю та якістю харчових продуктів, опановують магістранти

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася відкрита лекція «Управління інцидентами, пов’язаними з безпечністю та якістю харчових продуктів», яку з дисципліни «Безпека і якість дієтичної та аюрведичної харчової продукції» для здобувачів-магістрантів першого курсу прочитала доцентка Наталія Ющенко. Лекція була присвячена  пит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Управління інцидентами, пов’язаними з безпечністю та якістю харчових продуктів, опановують магістранти 28 листопада 2023

Акредитована ще одна освітня програма університету

26 січня 2021 р. Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти розглянуло на своєму засіданні акредитаційну справу №1258/АС-20 щодо акредитації в нашому університеті освітньої програми «Менеджмент організацій і адміністрування» (спеціальність 073 «Менеджмент») з підготовки здобувачів вищої освіти ступеня «Магістр» і прийняло рішення акр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Акредитована ще одна освітня програма університету 02 лютого 2021