Н У Х Т

Академік IUFoST відвідав університет і прочитав лекцію студентам

19 березня 2019

Академік IUFoST відвідав університет і прочитав лекцію студентам

19 березня наш університет приймав чергового поважного гостя – до НУХТ завітав професор Октавіо Паредес-Лопез – найвідоміший у світі експерт з харчової біотехнології і нутріцевтики, який має майже 200 публікацій з цитованістю 10750 та h-індексом 50. Свого часу професор Паредес-Лопез був президентом Мексиканської академії наук, він – засновник і академік Міжнародної академії харчової науки та технології (IUFoST), а також головний редактор наукового журналу «Plant Foods for Human Nutrition» і редактор наукового журналу «Food Science and Technology International», які індексуються у SCOPUS.

Знайомство з нашим навчальним закладом гість розпочав із зустрічі з проректором з наукової роботи, професором Олександром Шевченком та завідувачем Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ Андрієм Мариніним. У ході спілкування професор Октавіо Паредес-Лопез дізнався про славну історію нашого вишу, наукові інтереси й значний науковий авторитет наших дослідників.

У рамках візиту до університету науковець прочитав лекцію англійською мовою для студентів факультету біотехнології та екологічного контролю. Зауважимо, що її тема – «Сучасні досягнення у біотехнології» привернула увагу не лише студентів, а й наших досвідчених викладачів, яким було цікаво почути про новітні тенденції харчової біотехнології, й зокрема нутріцевтики щодо використання біологічно активних добавок. Свій інтерес змогли задовольнити всі бажаючі, задавши фахівцю наприкінці лекції свої питання.

Крім того, професор долучився до роботи Всеукраїнської науково-практичної конференції «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі», що цього дня саме розпочала роботу на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу.

Також шанований гість побував у навчальних лабораторіях факультетів біотехнології та екологічного контролю й готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Він побував на лекційному й практичному заняттях і на лабораторній роботі та поспілкувався зі студентами.

Завдяки гарному рівню володіння англійською мовою у наших студентів не було проблем ні зі сприйняттям матеріалу лекції, ні з поясненнями теми й специфіки занять, які гість відвідав.

Професор Октавіо Паредес-Лопез високо оцінив рівень матеріально-технічного оснащення навчального процесу й наукової роботи в нашому виші, а ще йому дуже сподобалися наші студенти – мислячі, активні, небайдужі.

Нагадаємо, що візит науковця до університету відбувся за ініціативи радника ректора з міжнародних біотехнологічних програм, професора Володимира Іванова.

Опублікований: 19-03-2019
Читайте також:
Конкурс на кращу рекламу

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ в межах декади фахових дисциплін економічного циклу відбувся Конкурс на кращу рекламу серед студентів другого та третього курсів спеціальності «Маркетингова діяльність». Організували захід викладачі комісії фахових дисциплін економічного циклу Лариса Орленко та Марина Соколан. До складу журі увійшли:...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Конкурс на кращу рекламу 22 лютого 2018

Відкрита лекція – важливий елемент підвищення педагогічної майстерності

Не зважаючи на складну ситуацію в країні та повітряні тривоги, проведення відкритих лекційних занять за допомогою Zoom-конференцій є одним із основних напрямків роботи кожного викладача, адже забезпечує обмін досвідом з колегами, а також налагодження контакту зі студентами. У рамках вибіркової дисципліни «Промислова технологія лікарських засобів» ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція – важливий елемент підвищення педагогічної майстерності 06 лютого 2023

Барви осені в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбувся конкурс-виставка осінніх композицій «Барви осені», які підготували студенти коледжу. На виставці були представлені композиції із природного матеріалу, що студенти виготовили власноруч. Барви осені різнокольорові… Жодна інша пора року не милує око таким багатс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Барви осені в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 09 жовтня 2019

НУХТ – у рейтингу вишів за результатами вступної кампанії

Порталом Освіта. ua оприлюднений рейтинг закладів вищої освіти за результатами вступної кампанії 2021 року, у якому використані дані, отримані інформаційною системою «Вступ.ОСВІТА.UA» з Єдиної державної бази з питань освіти. У ньому заклади вищої освіти ранжовані за кількістю вступників, зарахованих на перший курс для здобуття освітнього ступеню «б...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – у рейтингу вишів за результатами вступної кампанії 11 травня 2022