Н У Х Т

Академік IUFoST відвідав університет і прочитав лекцію студентам

19 березня 2019

Академік IUFoST відвідав університет і прочитав лекцію студентам

19 березня наш університет приймав чергового поважного гостя – до НУХТ завітав професор Октавіо Паредес-Лопез – найвідоміший у світі експерт з харчової біотехнології і нутріцевтики, який має майже 200 публікацій з цитованістю 10750 та h-індексом 50. Свого часу професор Паредес-Лопез був президентом Мексиканської академії наук, він – засновник і академік Міжнародної академії харчової науки та технології (IUFoST), а також головний редактор наукового журналу «Plant Foods for Human Nutrition» і редактор наукового журналу «Food Science and Technology International», які індексуються у SCOPUS.

Знайомство з нашим навчальним закладом гість розпочав із зустрічі з проректором з наукової роботи, професором Олександром Шевченком та завідувачем Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ Андрієм Мариніним. У ході спілкування професор Октавіо Паредес-Лопез дізнався про славну історію нашого вишу, наукові інтереси й значний науковий авторитет наших дослідників.

У рамках візиту до університету науковець прочитав лекцію англійською мовою для студентів факультету біотехнології та екологічного контролю. Зауважимо, що її тема – «Сучасні досягнення у біотехнології» привернула увагу не лише студентів, а й наших досвідчених викладачів, яким було цікаво почути про новітні тенденції харчової біотехнології, й зокрема нутріцевтики щодо використання біологічно активних добавок. Свій інтерес змогли задовольнити всі бажаючі, задавши фахівцю наприкінці лекції свої питання.

Крім того, професор долучився до роботи Всеукраїнської науково-практичної конференції «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі», що цього дня саме розпочала роботу на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу.

Також шанований гість побував у навчальних лабораторіях факультетів біотехнології та екологічного контролю й готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Він побував на лекційному й практичному заняттях і на лабораторній роботі та поспілкувався зі студентами.

Завдяки гарному рівню володіння англійською мовою у наших студентів не було проблем ні зі сприйняттям матеріалу лекції, ні з поясненнями теми й специфіки занять, які гість відвідав.

Професор Октавіо Паредес-Лопез високо оцінив рівень матеріально-технічного оснащення навчального процесу й наукової роботи в нашому виші, а ще йому дуже сподобалися наші студенти – мислячі, активні, небайдужі.

Нагадаємо, що візит науковця до університету відбувся за ініціативи радника ректора з міжнародних біотехнологічних програм, професора Володимира Іванова.

Опублікований: 19-03-2019
Читайте також:
Кафедра іноземних мов професійного спрямування запрошує майбутніх здобувачів на День вступника

Старша викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Надія Шерстюк відвідала заклад загальної середньої освіти №281 м. Києва, де поспілкувалася зі старшокласниками і запросила їх на День вступника НУХТ, який відбудеться 21 вересня 2024 року. Учні отримали корисну інформацію щодо заходу.  Вони дізналися, що це реальна можливість познайо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра іноземних мов професійного спрямування запрошує майбутніх здобувачів на День вступника 18 вересня 2024

Актуальні питання забезпечення якості хімічного аналізу обговорили фахівці кафедри харчової хімії

Основним завданням будь-якої хімічної, аналітичної або випробувальної лабораторії є отримання достовірних, точних (правильних і відтворюваних) результатів кількісного визначення вмісту компонентів у пробах об'єктів, що аналізуються. Саме цим актуальним питанням і був присвячений науковий семінар, який відбувся 4 квітня на кафедрі харчової хімії. І...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні питання забезпечення якості хімічного аналізу обговорили фахівці кафедри харчової хімії 05 квітня 2018

Гостьові лекції від практиків тривають

У рамках лекційних занять із дисциплін «Технології продукції ресторанного господарства» і «Проєктування та дизайн закладів ресторанного господарства» відбувся лекторій від співвласника компанії «Дідо Джозеф» Андрія Свірського. Модераторами зустрічі були доцентка кафедри технології  ресторанної і аюрведичної продукції Віра Зуйко, старша викладачка О...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьові лекції від практиків тривають 18 жовтня 2021

Плідна зустріч щодо зменшення споживання солі як стратегія профілактики неінфекційних захворювань

У рамках Тижня обізнаності щодо споживання солі відбулася зустріч-політичний діалог «Зменшення споживання солі як стратегія профілактики неінфекційних захворювань», організований Бюро ВООЗ в Україні спільно з Європейським регіональним бюро ВООЗ та у партнерстві з МОЗ України за фінансової підтримки Європейського Союзу та уряду Австрії. Захід, до я...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідна зустріч щодо зменшення споживання солі як стратегія профілактики неінфекційних захворювань 23 травня 2025