Н У Х Т

Смак паназії: майстер-клас для здобувачів освіти і вступників

02 грудня 2025

Смак паназії: майстер-клас для здобувачів освіти і вступників

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка продовжується активна співпраця та проведення профорієнтаційної роботи з Київським професійним коледжем сфери послуг. Цього разу горизонти уяви про сучасний ресторанний бізнес для гостей і здобувачів вищої освіти спеціальності «Технології харчування» четвертого року навчання розширював шеф-кухар, викладач Cookery School Євгена Чернухи та наставник шеф-кухарів проєкту «МайстерШеф» Андрій Рибаченко.

Перед майстер-класом доцентка Віра Зуйко провела ознайомчу екскурсію університетом і факультетом готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, розповіла про освітні програми, теоретичну і практичну підготовку та можливості й перспективи, які дає навчання у провідному закладі вищої освіти. Під час екскурсії факультетськими лабораторіями гостей привітали деканка факультету Віта Цирульнікова і завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександра Нєміріч. Також приємною і вкрай емоційною була зустріч учорашніх випускників коледжу, а нині – першокурсників спеціальності G13 «Харчові технології», які поділилися своїм досвідом вступу та враженнями від навчання.

У фокусі програми майстер-класу була паназійська кухня. Фахівець розповів про техніки, особливості напрямку кулінарії, баланс смаків і текстур, технологічні та хімічні аспекти, етнічні особливості страв на прикладі WOK-локшини. Гості і четвертокурсники-технологи разом із паном Андрієм відпрацювали техніки приготування справ, провели дегустацію та отримали максимум практичного досвіду й позитивних вражень. Для здобувачів четвертого курсу, для яких майстер-клас проходив у рамках дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства», цей досвід став реалізацією практичних кейсів освітньої програми, а зустріч із шеф-кухарем однієї з кращих кулінарних шкіл України – яскравим доповненням практичної складової до якісної теоретичної основи, яку вони і продемонстрували запрошеному стейхолдеру.

Системне проведення заходів у форматі «університет-коледж-підприємство» дозволяє якісно і результативно реалізовувати освітні та профорієнтаційні завдання, тож кафедра вдячна доцентці Ірині Корецький за залучення стейкхолдера й організацію майстер-класу, асистентці Марії Омельченко та професору Олегу Кузьміну – за запрошення здобувачів Київського професійного коледжу сфери послуг, майстру виробничого навчання коледжу, неймовірній Світлані Ягелло – за активу співпрацю і Андрію Рибаченку – за якісний, яскравий і насичений майстер-клас, який відбувся на високому рівні, незважаючи ні на що. Спільна віра у світлу мету робить нас нездоланними!

Опублікований: 02-12-2025
Читайте також:
Корисно

«Хто володіє інформацією, той володіє світом», – сказав колись засновник величезної банківської династії Ротшільдів Натан Ротшильд, і цей вислів відразу став «крилатим». У сучасному світі без інформації – різноманітної й оперативної – ніяк. Тож Науково-технічна бібліотека університету всіляко сприяє нашому колективові в її отриманні. Наразі фахівц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корисно 16 січня 2018

Дні відкритих дверей факультету біотехнології та екологічного контролю і Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ

29 січня о 17:00 відбудеться онлайн-День відкритих дверей факультету біотехнології та екологічного контролю. 30 січня відбудеться онлайн-День відкритих дверей Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ. Під час цих заходів майбутні вступники зможуть ближче познайомитися з Національним університетом харчових технологій і його навчально...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дні відкритих дверей факультету біотехнології та екологічного контролю і Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ 25 січня 2021

Викладачі та студенти кафедри технології молока і молочних продуктів – учасники Фестивалю морозива

26-27 травня 2018 рокуАсоціація українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» за участі Національного центру ділового та культурного співробітництва «Український дім» організувала Фестиваль морозива. У Фестивалі брали участь провідні підприємства України з виробництва морозива – члени Асоціації з 8-ми регіонів країни. Серед запрошених до...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі та студенти кафедри технології молока і молочних продуктів – учасники Фестивалю морозива 29 травня 2018

Профорієнтаційна зустріч у Чернігівській області

Відповідальна по кафедрі експертизи харчових продуктів за профорієнтаційну роботу, професорка, академік УАН Оксана Шульга разом із професором кафедри харчової хімії Сергієм Шульгою завітали до Кобижчанського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Бобровицької міської ради Бобровицького району Чернігівської області. Цей навчальний заклад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційна зустріч у Чернігівській області 09 квітня 2024