Н У Х Т

Академік IUFoST відвідав університет і прочитав лекцію студентам

19 march 2019

Академік IUFoST відвідав університет і прочитав лекцію студентам

19 березня наш університет приймав чергового поважного гостя – до НУХТ завітав професор Октавіо Паредес-Лопез – найвідоміший у світі експерт з харчової біотехнології і нутріцевтики, який має майже 200 публікацій з цитованістю 10750 та h-індексом 50. Свого часу професор Паредес-Лопез був президентом Мексиканської академії наук, він – засновник і академік Міжнародної академії харчової науки та технології (IUFoST), а також головний редактор наукового журналу «Plant Foods for Human Nutrition» і редактор наукового журналу «Food Science and Technology International», які індексуються у SCOPUS.

Знайомство з нашим навчальним закладом гість розпочав із зустрічі з проректором з наукової роботи, професором Олександром Шевченком та завідувачем Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ Андрієм Мариніним. У ході спілкування професор Октавіо Паредес-Лопез дізнався про славну історію нашого вишу, наукові інтереси й значний науковий авторитет наших дослідників.

У рамках візиту до університету науковець прочитав лекцію англійською мовою для студентів факультету біотехнології та екологічного контролю. Зауважимо, що її тема – «Сучасні досягнення у біотехнології» привернула увагу не лише студентів, а й наших досвідчених викладачів, яким було цікаво почути про новітні тенденції харчової біотехнології, й зокрема нутріцевтики щодо використання біологічно активних добавок. Свій інтерес змогли задовольнити всі бажаючі, задавши фахівцю наприкінці лекції свої питання.

Крім того, професор долучився до роботи Всеукраїнської науково-практичної конференції «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі», що цього дня саме розпочала роботу на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу.

Також шанований гість побував у навчальних лабораторіях факультетів біотехнології та екологічного контролю й готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Він побував на лекційному й практичному заняттях і на лабораторній роботі та поспілкувався зі студентами.

Завдяки гарному рівню володіння англійською мовою у наших студентів не було проблем ні зі сприйняттям матеріалу лекції, ні з поясненнями теми й специфіки занять, які гість відвідав.

Професор Октавіо Паредес-Лопез високо оцінив рівень матеріально-технічного оснащення навчального процесу й наукової роботи в нашому виші, а ще йому дуже сподобалися наші студенти – мислячі, активні, небайдужі.

Нагадаємо, що візит науковця до університету відбувся за ініціативи радника ректора з міжнародних біотехнологічних програм, професора Володимира Іванова.

Published on: 21-03-2019
Read also:
Досвід організації дуальної освіти в Німеччині презентували у НУХТ німецькі фахівці

7 червня до університету завітали експерти німецької організації роботодавців «NORDMETAL» Гюнтер Трепте і Генрі Ціммерманн та заступник директора Департаменту розвитку трудового потенціалу та корпоративної соціальної відповідальності Федерації роботодавців України Анатолій Гармаш. Гості зустрілися з ректором Анатолієм Українцем, проректором з наук...

READ YOURSELF

Досвід організації дуальної освіти в Німеччині презентували у НУХТ німецькі фахівці 07 june 2019

Виїзний воркшоп в інтерактивному Театрі стародавньої їжі для викладачів кафедри готельно-ресторанної справи

30 червня 2025 р. відбувся виїзний воркшоп для викладачів кафедри готельно-ресторанної справи в інтерактивному Театрі стародавньої їжі, центрі нутриціології Наталії Калиновської-Саргсян. Гостинно зустріли кафедрян подружжя Арам Саргсян і Наталія Калиновська-Саргсян, засновники Театру стародавньої їжі. Двохгодинне дійство Театру стародавньої їжі п...

READ YOURSELF

Виїзний воркшоп в інтерактивному Театрі стародавньої їжі для викладачів кафедри готельно-ресторанної справи 01 july 2025

Практичні аспекти генетики: здобувачі-біотехнологи повернулися до своїх лабораторій

Після 6 місяців дистанційного навчання здобувачі-біотехнологи зустрілися на реальних парах. Одним із перших практичних занять стала лабораторна робота з генетики, на якій студенти засвоїли правила пересівання та зберігання бактерій, а також опанували методи визначення титру бактерій і бактеріофагів. Усі дуже скучили за живим спілкуванням і з натхне...

READ YOURSELF

Практичні аспекти генетики: здобувачі-біотехнологи повернулися до своїх лабораторій 09 september 2020

Науковий захід, що об'єднує: відбулася конференція «Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі»

24 листопада в режимі онлайн відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі», метою якої було обговорення питань розвитку ресурсів м'ясопереробної галузі, впровадження інноваційних технологій на м'ясопереробних підприємствах, обмін думками щодо тенденцій розвитку та перспект...

READ YOURSELF

Науковий захід, що об'єднує: відбулася конференція «Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі» 25 november 2020