Н У Х Т

З трендами у гнучкому пакованні знайомить фахівець-практик

08 october 2024

З трендами у гнучкому пакованні знайомить фахівець-практик

Денис Пригодій, наш випускник, а нині – директор «ТАС ЕВОТЕК» на зустрічі зі студентами розповів про тренди у гнучкому пакованні в умовах сталого розвитку.

Цікаві факти, озвучені на зустрічі:

- нині не залишилося сфер діяльності, де не використовується упаковка;
- гнучка полімерна упаковка – найбільш поширена для харчових продуктів у світі;
- зазвичай гнучка полімерна упаковка складається з кількох шарів: на зовнішній шар наноситься поліграфічне оформлення, середній має бар’єрні властивості для захисту пакованого продукту, а внутрішній шар слугує для зварювання при формуванні пакетів;
- товщина гнучких пакувальних матеріалів може сягати 30 мкм, а товщина одного шару – до 3 мкм, що на порядок тонше людського волоса (250 мкм);
- полімерна упаковка після використання не забруднює довкілля і стає цінною сировиною за умови правильного поводження з нею і повторного перероблення;
- найважливіше завдання – конструювання та виготовлення упаковки, яка може збиратися, сортуватися і повторно перероблятися. Така упаковка виготовляється із монополімерів, її кількість і різновиди швидко зростають.

Пакувальна галузь розвивається і потребує фахівців. Тож, радимо майбутнім вступникам звернути увагу на нашу бакалаврську освітню програму «Комп’ютерні технології дизайну і виготовлення упаковки».

Published on: 08-10-2024
Read also:
Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи – на масштабній гастрономічній події PRO TISTO FORUM 2025

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи стали учасниками масштабної гастрономічний події в Україні для всіх, хто працює з тістом – PRO TISTO FORUM 2025, яка відбулася у КВЦ «Парковий». Колектив кафедри завітав на PRO TISTO 2025 на запрошення ідеолога проєкту – шеф-кухаря та піцайоло з 18-річним досвідом Віталія Колошиця. Серед спікерів – пі...

READ YOURSELF

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи – на масштабній гастрономічній події PRO TISTO FORUM 2025 23 september 2025

Амбасадорка-менеджерка – на програмі Erasmus+

За ініціативи гарантки освітньої програми «Менеджмент», доцентки кафедри економіки праці та менеджменту Світлани Дунди та доцентки Тетяни Якимчук відбулася зустріч здобувачів освітньої програми зі здобувачкою групи МН-2-5а Тамарою Баталовою, яка у весняному семестрі навчається у Щецинському університеті (Польща) за програмою міжнародної академічної...

READ YOURSELF

Амбасадорка-менеджерка – на програмі Erasmus+ 10 april 2024

Маленьке свято для «сонячних» людей влаштували менеджери персоналу

Студенти-першокурсники освітньої програми «Менеджмент персоналу» Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ виявили соціальну ініціативу та спільно з молодшим і старшим кураторами відвідали Святошинський дитячий будинок-інтернат для хлопчиків із синдромом Дауна й глибокою розумовою відсталістю. Підготовка відбулася оперативно. На зі...

READ YOURSELF

Маленьке свято для «сонячних» людей влаштували менеджери персоналу 29 november 2019

Магістранти ОП «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» – переможці конкурсу стартапів

Магістранти факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка спеціальності 181 «Харчові технології», освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» Анатолій Кравченко і Тетяна Потієнко – переможці Міжнародного студентського конкурсу стартапів «TourSystemUkrChallenge» 2025. У першому турі конкурсу брали участь 85 стартап-проєкт...

READ YOURSELF

Магістранти ОП «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» – переможці конкурсу стартапів 04 april 2025