9 лютого 2022 року американська Національна асоціація ресторанів за підтримки американської служби доставки їжі Door Dash та розробника штучного інтелекту для закладів ресторанного господарства, IT-компанії Paradox організувала вебінар «Стан ресторанної індустрії у 2022 році».
До заходу приєдналися науковці кафедри ресторанної і аюрведичної продукції – професори Олександра Нєміріч і Олег Кузьмін, доцентки Людмила Дейниченко, Віра Зуйко, Ірина Корецька і Олена Павлюченко, асистенти Володимир Польовик і Ганна Березова.
Головним спікером заходу виступив старший віце-президент із досліджень і знань Національної асоціації ресторанів Хадсон Ріле. Фахівець надав аналітичні дані щодо економічного огляду діяльності ресторанної галузі та викликів, з якими ресторанний бізнес стикнувся протягом 2021 року і стикатиметься у 2022 році. Цікавими для наших спеціалістів також були дані щодо уподобань споживачів ресторанної продукції, представлені за різними категоріями послуг. Статистичні дані були наведені для різних категорій завсідників закладів, які були згруповані за віком у категорії покоління Z, міленіалів, покоління Х і бебі-бумерів.
Загальна оцінка щодо розвитку ресторанної галузі у поточному році була позитивною – Хадсон Ріле заявив, що «ресторанний бізнес видужує після занепаду, який був спричинений пандемією COVID-19». Згідно з прогнозами експерта, найбільшого розвитку в межах галузі продовжать зазнавати заклади, що звернуть свою увагу на продаж алкогольної продукції, розповсюдження цифрових технологій та впровадження і удосконалення систем доставки.