17 листопада здобувачі-бакалаври освітньо-професійної програми «Технології харчування» та магістранти освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві», а також викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції прослухали онлайн-лекцію «Deepfakes і майбутнє створення контенту, суспільства та бізнесу», яку прочитав директор Центру підприємництва та інновацій Бізнес-коледжу Труласке Університету Міссурі Дж. Скотт Крістіансон.
Дж. Скотт Крістіансон є доцентом кафедри менеджменту в Університеті Міссурі, де його інтереси зосереджені на впливі нових технологій на суспільство та геополітику. До вступу в коледж він був підприємцем, завдяки чому має багаторічний досвід у сфері технологій відеоконференцій, управління проєктами та інформаційних технологій. Зараз він працює директором Центру підприємництва та інновацій коледжу, допомагаючи студентам перетворити їх ідеї на прибуткові продукти та послуги.
Поточні проєкти Дж. Скотта Крістіансона включають постійну співпрацю з колегами в Україні та Південній Африці для проведення курсів і семінарів з нових технологій для аудиторії по всьому світу. Він – визнаний лідер у застосуванні новітніх технологій у навчальних програмах і курсах. Отримав нагороду «Лідерство в дистанційному навчанні» від Асоціації дистанційного навчання Міссурі та декілька нагород для викладачів від Коледжу бізнесу Труласке при Університеті Міссурі.
Діпфе́йк – методика синтезу зображення людини, яка базується на штучному інтелекті. Її використовують для поєднання і накладання одних зображень та відео на інші зображення або відеоролики. Поява глибокого фейкового контенту відіграватиме важливу роль у суспільній довірі та тому, як ми працюватимемо в онлайн-світі. Лектор виділив плюси та мінуси цієї нової технології. Також говорили, як ми можемо розпізнати діпфейки та що можемо зробити, щоб захистити себе від оманливих діпфейків.
За участь у лекції всі учасники отримали відповідні сертифікатами.
Здобувачі освіти й викладачі висловлюють глибоку вдячність Дж. Скотту Крістіансону за корисний лекційний матеріал і команді Ukraine Global Faculty за модерацію заходу.