Н У Х Т

Інтеграція теорії та практики: реалізація унікального професійного досвіду під час педагогічної практики

08 березня 2024

Інтеграція теорії та практики: реалізація унікального професійного досвіду під час педагогічної практики

Здобувачка ступеня PhD за освітньо-науковою програмою «Біотехнологія» Ганна Бондар підійшла до проходження своєї педагогічної практики з особливою відповідальністю та інноваційністю. Водночас будучи фахівчинею-практиком, яка щоденно працює з високоінноваційними хроматографічними системами на фармацевтичному підприємстві, Ганна ефективно суміщає свою професійну кар’єру з науковою роботою і навчанням в аспірантурі. Це унікальне поєднання роботи та навчання дозволило їй майстерно організувати та провести онлайн лабораторне заняття для студентів-біотехнологів 3 курсу на тему «Хроматографічні методи контролю», яке стало частиною навчального процесу з дисципліни «Методи контролю біотехнологічних, фармацевтичних та харчових виробництв».

Перед тим як розпочати заняття, аспірантка ретельно обговорила основні аспекти лабораторної роботи зі своєю науковою керівницею, лекторкою дисципліни, доценткою Вікторією Красінько. Це дозволило їм виробити чіткий план, розробити практичні кейси завдань і визначити ключові моменти, які потребували особливої уваги, забезпечуючи тим самим глибокий та змістовний навчальний досвід для студентів.

Після проведення лабораторного заняття Ганна Бондар із задоволенням поділилася своїми враженнями про проходження педагогічної практики. Вона відзначила, що студенти виявили інтерес до предмету та розуміння основних теоретичних аспектів хроматографії, що вони успішно і продемонстрували під час спілкування про особливості різних видів хроматографії та виконанні практичного завдання – написанні методики контролю на основі наукових статей. Студенти вчилися працювати у команді, спілкуватися та обмінюватися ідеями з колегами для розв’язання практичних задач. Під час спостереження за роботою студентів було помічено кілька проблем, особливо в контексті командної роботи. Хоча студенти демонстрували розуміння теоретичних аспектів, проте виникали труднощі в організації та координації спільних дій у групі. Однією з основних проблем була недостатня чіткість у розподілі обов'язків і відповідальності у групі. Отже, важливим є розвиток навичок у студентів спільної організації та планування роботи, які б дозволили уникнути таких ситуацій у майбутньому.

На думку Ганни, педагогічна практика дозволила їй покращити навички роботи з науковими та інформаційними джерелами для підготовки та планування структури проведення лабораторного заняття.

Варто відзначити, що завдяки своєму великому професійному досвіду, Ганна не просто передала студентам актуальні знання, але й змогла продемонструвати, як теоретичні засади застосовуються у реальних умовах роботи, підкреслюючи важливість практичних навичок у сучасній біотехнології та фармації. Додатково закріпити свої знання студенти зможуть, використовуючи можливість віртуальних лабораторних робіт з хроматографії на платформі Labster.

Опублікований: 08-03-2024
Читайте також:
Надихаючий досвід для майбутніх маркетологів

Студенти ВСП «Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості НУХТ», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Маркетинг», мали унікальну можливість відвідати салон офіційних дилерів автомобілів «Lexus» в Україні. Під час екскурсії вони не лише дізналися про історію та цінності бренду, але й ознайомилися зі сучасними тенденці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Надихаючий досвід для майбутніх маркетологів 21 січня 2025

НУХТ надихає на майбутнє: зустріч у Великодимерському ліцеї

10 квітня навчальний заклад перетворився на справжній центр натхнення та майбутніх можливостей – учні 10-11 класів Великодимерського ліцею Броварського району Київської області мали нагоду поспілкуватися з представниками нашого університету. Зустріч була організована за ініціативи адміністрації закладу, зокрема на запрошення керівництва ліцею та з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ надихає на майбутнє: зустріч у Великодимерському ліцеї 11 квітня 2025

Лекції від французьких експертів

Здобувачі освіти Свалявського технічного фахового коледжу нашого університету, що навчаються за спеціальностями «Бродильне виробництво і виноробство» та «Туристичне обслуговування» прослухали лекції з винного туризму та виноробства від експертів з регіону Бордо (Франція). Захід був організований на базі відомого на Закарпатті винного комплексу «Ша...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекції від французьких експертів 03 червня 2021

Кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу запрошує випускників навчальних підрозділів нашого університету продовжити навчання

Дні поступово стають довшими, а от до вступної кампанії все менше часу. І майбутнім абітурієнтам пора серйозніше задуматись про вибір вишу для продовження навчання. Допомогти учням навчальних підрозділів нашого університету – Свалявської філії і філії у м. Львові, Свалявського технічного коледжу з цим нелегким вибором вирішила доцент кафедри техно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу запрошує випускників навчальних підрозділів нашого університету продовжити навчання 15 лютого 2017