Н У Х Т

Інновації у хлібопекарському виробництві обговорювали на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

18 листопада 2020

Інновації у хлібопекарському виробництві обговорювали на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

17 листопада в університеті відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві». Зазвичай, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів збирає науковців на цей захід щоосені у рамках Всеукраїнського тижня харчових технологій, та цього року, враховуючи карантинні обмеження, конференція відбулася онлайн. Проте, у всьому є свої позитивні моменти. Завдяки використанню сервісу ZOOM, до її роботи змогли долучитися науковці з провідних фахових закладів вищої освіти України, науково-дослідних інститутів, а також колеги зі Жешувського університету та Сільськогосподарського університету в Кракові (Польща), Словацького університету сільського господарства в м. Нітра, Державного університету ім. Акакія Церителі (Грузія).

До конференції також приєдналися здобувачі, які навчаються за освітньо-професійними програмами «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» і «Технології органічних харчових продуктів».

Роботу конференції відкрив завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса, який щиро привітав колег, побажав наснаги й успіхів і висловив сподівання на скоре подолання пандемії й зустріч уже в офлайні. Також він представив доповідь, у якій ознайомив учасників наукового заходу з основними науковими напрямами досліджень і здобутками колективу кафедри.

У ході конференції були заслухані багато доповідей, які мають практичне та наукове значення.

Генеральний директор, голова Ради Об’єднання «Укрхлібпром» Олександр Васильченко доповів про сучасний стан хлібопекарської галузі, основні проблеми та перспективи розвитку. Перший віце-президент Всеукраїнської асоціації пекарів, директор ТОВ «Київхліб» Юрій Дученко представив доповідь «Проблеми та досягнення хлібопечення України», звернувши особливу увагу на питання технічного переоснащення підприємств і розширення асортименту виробів, впровадження раціональних технологій. Цікавою та змістовною була доповідь менеджера-технолога ТОВ «Leipurin» Сергія Козакова щодо використання заквасок у хлібопеченні.

У доповіді професорки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віри Дробот були представлені результати наукових напрацювань колективу кафедри щодо підвищення  харчової цінності хлібобулочних виробів. У цьому ж напрямі, щодо використання рослинних білків у хлібопеченні, представив розширену доповідь професор Валерій Махинько.

Жваві обговорення викликали доповіді професора кафедри харчових технологій та обладнання переробних і харчових виробництв Полтавської державної аграрної академії Валерія Сукманова та доцентки кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів Одеської національної академії харчових технологій Наталії Соколової.

Свої наукові напрацювання на конференції також представили аспірантки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Людмила Бурченко, Інна Гетьман, Галина Андронович і магістрант Захар Борковський.

До обговорення доповідей долучилася завідувачка кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів Харківського державного університету харчування та торгівлі Ольга Самохвалова.

На завершення конференції виступив заступник директора виставкової компанії «Acco International» Юрій Кіщак. «Acco International» – давній партнер і добрий друг нашого університету, який впродовж багатьох років виступає співорганізатором конференції. Юрій Кіщак висловив подяку колективу кафедри за організацію конференції у таких непростих умовах, побажав її учасникам нових наукових досягнень і висловив надію на подальше плідне співробітництво.

Колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів НУХТ висловлює подяку всім за представлені доповіді та сподівається на подальшу співпрацю й розширення кола учасників конференції, що сприятиме обміну досвідом і підвищенню рівня наукових досліджень, вирішенню актуальних питань галузі.

Опублікований: 18-11-2020
Читайте також:
Вічна пам'ять, колезі…

З глибоким сумом і скорботою сповіщаємо, що 24 березня 2024 року, на 72-му році, обірвалося життя доцента кафедри технології цукру і підготовки води Ігоря Борисовича Петриченка. Пішла з життя щира, порядна і добра людина. У цей болісний час колектив університету приносить свої співчуття родині Ігоря Борисовича. Ігор Борисович зробив значний внесо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вічна пам'ять, колезі… 25 березня 2024

Локальний моніторинг освітніх програм фінансистів

На кафедрі фінансів відбулася робоча зустріч зі стейкхолдерами, здобувачами освіти та представниками наукової спільноти в рамках локального моніторингу освітньо-професійних програм «Фінанси, банківська справа та страхування» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа, ст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Локальний моніторинг освітніх програм фінансистів 12 лютого 2025

Нові можливості співпраці з міжнародними партнерами в Євросоюзі

4 листопада 2019 року Львівська торгово-промислова палата та керівник управління інвестиційної політики Львівської обласної державної адміністрації Роман Матис спільно з Посольством Литовської Республіки та Генеральним Почесним Консульством Литви у Львові організували бізнес-зустріч підприємців Литовської Республіки з представниками ділових кіл і н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові можливості співпраці з міжнародними партнерами в Євросоюзі 05 листопада 2019

Мережева академія Cisco розпочала роботу у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ розпочала роботу Мережева академія Cisco. Академія Cisco – це авторизований навчальний центр із підготовки фахівців Cisco. Навчання проводиться сертифікованими інструкторами згідно з освітніми програмами Cisco, розрахованими на підготовку до сертифікації. Академічні програми Cisco істотно полегшують...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мережева академія Cisco розпочала роботу у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ 03 квітня 2020