Н У Х Т

Інновації у хлібопекарському виробництві обговорювали на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

18 листопада 2020

Інновації у хлібопекарському виробництві обговорювали на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

17 листопада в університеті відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві». Зазвичай, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів збирає науковців на цей захід щоосені у рамках Всеукраїнського тижня харчових технологій, та цього року, враховуючи карантинні обмеження, конференція відбулася онлайн. Проте, у всьому є свої позитивні моменти. Завдяки використанню сервісу ZOOM, до її роботи змогли долучитися науковці з провідних фахових закладів вищої освіти України, науково-дослідних інститутів, а також колеги зі Жешувського університету та Сільськогосподарського університету в Кракові (Польща), Словацького університету сільського господарства в м. Нітра, Державного університету ім. Акакія Церителі (Грузія).

До конференції також приєдналися здобувачі, які навчаються за освітньо-професійними програмами «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» і «Технології органічних харчових продуктів».

Роботу конференції відкрив завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса, який щиро привітав колег, побажав наснаги й успіхів і висловив сподівання на скоре подолання пандемії й зустріч уже в офлайні. Також він представив доповідь, у якій ознайомив учасників наукового заходу з основними науковими напрямами досліджень і здобутками колективу кафедри.

У ході конференції були заслухані багато доповідей, які мають практичне та наукове значення.

Генеральний директор, голова Ради Об’єднання «Укрхлібпром» Олександр Васильченко доповів про сучасний стан хлібопекарської галузі, основні проблеми та перспективи розвитку. Перший віце-президент Всеукраїнської асоціації пекарів, директор ТОВ «Київхліб» Юрій Дученко представив доповідь «Проблеми та досягнення хлібопечення України», звернувши особливу увагу на питання технічного переоснащення підприємств і розширення асортименту виробів, впровадження раціональних технологій. Цікавою та змістовною була доповідь менеджера-технолога ТОВ «Leipurin» Сергія Козакова щодо використання заквасок у хлібопеченні.

У доповіді професорки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віри Дробот були представлені результати наукових напрацювань колективу кафедри щодо підвищення  харчової цінності хлібобулочних виробів. У цьому ж напрямі, щодо використання рослинних білків у хлібопеченні, представив розширену доповідь професор Валерій Махинько.

Жваві обговорення викликали доповіді професора кафедри харчових технологій та обладнання переробних і харчових виробництв Полтавської державної аграрної академії Валерія Сукманова та доцентки кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів Одеської національної академії харчових технологій Наталії Соколової.

Свої наукові напрацювання на конференції також представили аспірантки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Людмила Бурченко, Інна Гетьман, Галина Андронович і магістрант Захар Борковський.

До обговорення доповідей долучилася завідувачка кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів Харківського державного університету харчування та торгівлі Ольга Самохвалова.

На завершення конференції виступив заступник директора виставкової компанії «Acco International» Юрій Кіщак. «Acco International» – давній партнер і добрий друг нашого університету, який впродовж багатьох років виступає співорганізатором конференції. Юрій Кіщак висловив подяку колективу кафедри за організацію конференції у таких непростих умовах, побажав її учасникам нових наукових досягнень і висловив надію на подальше плідне співробітництво.

Колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів НУХТ висловлює подяку всім за представлені доповіді та сподівається на подальшу співпрацю й розширення кола учасників конференції, що сприятиме обміну досвідом і підвищенню рівня наукових досліджень, вирішенню актуальних питань галузі.

Опублікований: 18-11-2020
Читайте також:
Міжнародна практика студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у Болгарії

Студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» проходять практичну підготовку у кращих 5-зіркових готельних підприємствах морського узбережжя Болгарії. Практична підготовка є важливою компонентою професійної освіти фахівців із готельно-ресторанної справи, а закордонна практика сприяє успішному працевлаштуванню випускників. Головним завда...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародна практика студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у Болгарії 11 вересня 2018

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулися захисти магістрантів за освітньою програмою «Технології в ресторанному господарстві»

З 10 по 14 лютого 2020 року відбулися захисти кваліфікаційних дипломних робіт і проектів здобувачів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 181 «Харчові технології» за освітньо-професійною програмою «Технології в ресторанному господарстві» денної форми навчання. На початку захистів, здобувачів із цією знаменною подією привітала завідувачка кафе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулися захисти магістрантів за освітньою програмою «Технології в ресторанному господарстві» 17 лютого 2020

Здобувачі обговорюють переваги і недоліки онлайн-навчання англійською

З нагоди Всесвітнього дня освіти, який відзначають 24 січня, старша викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Катерина Рудницька провела зі здобувачами четвертого курсу (групи ХЧ-4-1, ГС-4-9а, ТХ-4-4) онлайн-дискусію. Обговорили тенденції в освітньому процесі в університетах в Україні, переваги і недоліки онлайн-навчання.  Слід заз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі обговорюють переваги і недоліки онлайн-навчання англійською 24 січня 2023

Інформаційні технології бенчмаркінгу у сфері HoReCa опановують здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

26 травня 2022 року відбувся гостьовий лекторій від менеджерки проєкту «Hotel Matrix» Єлізавети Рудельової для здобувачів освіти другого курсу освітнього ступеня «бакалавр» за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа». До освітнього онлайн-івенту також долучилися першокурсники у рамка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інформаційні технології бенчмаркінгу у сфері HoReCa опановують здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 27 травня 2022