Н У Х Т

Поєднання теоретичних знань і практичних вмінь студентів – пріоритет наших викладачів

13 лютого 2019

Поєднання теоретичних знань і практичних вмінь студентів – пріоритет наших викладачів

Викладачем технологічного відділення Львівського коледжу м’ясної та молочної промисловості НУХТ Ольгою Лешкович були організовані виїзні лекції на базі виробничих цехів підприємства «Галицька свіжина» для групи №32 спеціальності «Харчові технології» («Зберігання, консервування та переробка м’яса»).

Викладачі спецдисциплін Ольга Лешкович і Любов Ільченко разом із головним технологом познайомили з підприємством, закріпили теоретичні знання з технологічного обладнання галузі та технології м’яса і м’ясних продуктів. Студенти ознайомилися з основними технологічними процесами перероблення м’ясної сировини та виготовлення готової продукції, а також із будовою та принципом дії професійного обладнання фірми «Karpowicz», зокрема конвеєрних ліній для обвалювання та жилування м’яса, машин для подрібнення м’яса та приготування фаршу, вакуумних шприців для наповнення ковбасних оболонок фаршем, термокамер і печей для термічного оброблення м’ясних виробів та обладнання для холодильного оброблення м’яса (камери для зберігання охолодженого м’яса та швидкоморозильні апарати).

Студенти брали участь у прийманні сировини (яловичих, свинячих півтуш, тушки птиці), зважуванні та оформленні відваг-накладних. Також долучилися до попереднього подрібнення і засолювання сировини та приготування фаршу.

Майбутні молодші спеціалісти спостерігали за здійсненням на підприємстві контролю за якістю сировини, дотриманням технологічних режимів, якості продукції, що здійснюють відділи виробничо-ветеринарного контролю(ВВВК), та взяли участь у ветеринарно-санітарній експертизі готової продукції.

Метою виїзних лекцій є поєднання теоретичних знань і практичних вмінь. Саме такий підхід до навчання є фундаментом для реалізації себе у вибраній професії.

Опублікований: 13-02-2019
Читайте також:
Завідувач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції успішно захистила дисертацію на здобуття ступеня доктора технічних наук

20 червня 2019 р. на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.07 відбувся захист дисертаційної роботи «Наукове обґрунтування та розроблення технологій сушеної харчової продукції і харчових продуктів з її використанням» на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук завідувачем кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олекс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завідувач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції успішно захистила дисертацію на здобуття ступеня доктора технічних наук 21 червня 2019

Перше практичне заняття для слухачів сертифікатної програми «Косметологія»

На кафедрі технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів розпочала роботу сертифікатна програма «Косметологія». 19 жовтня відбулося перше практичне заняття для слухачів сертифікатної програми. Слухачі програми опановували методи очищення шкіри різних типів шляхом застосування косметичних пінок, скрабів, скаток і дезинфікуючих однохвилинних м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перше практичне заняття для слухачів сертифікатної програми «Косметологія» 22 жовтня 2018

Серед авторів першого видання про полімерну упаковку українською мовою – доцентка нашого університету

Відбулася довгоочікувана подія – презентація книги «Полімерна упаковка», співавтором якої є доцентка кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв Наталія Кулик. Презентація проходила у рамках наукової програми авторитетного виставкового заходу – Міжнародного форуму харчової промисловості та упаковки IFFIP-2021. Презентована книга...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Серед авторів першого видання про полімерну упаковку українською мовою – доцентка нашого університету 08 червня 2021

Перше студентське свято першокурсників Навчально-наукового інституту харчових технологій

23 вересня у Навчально-науковому інституті харчових технологій (ННІ ХТ) відбулася урочиста подія, яку першокурсники та їх батьки запам’ятають назавжди – посвята у студенти. Цього року дружна сім’я інституту поповнилася понад 500 здобувачами освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр». Їх щиро привітали директорка інституту Оксана Кочубей-Литвиненко і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перше студентське свято першокурсників Навчально-наукового інституту харчових технологій 23 вересня 2022