Н У Х Т

Поєднання теоретичних знань і практичних вмінь студентів – пріоритет наших викладачів

13 лютого 2019

Поєднання теоретичних знань і практичних вмінь студентів – пріоритет наших викладачів

Викладачем технологічного відділення Львівського коледжу м’ясної та молочної промисловості НУХТ Ольгою Лешкович були організовані виїзні лекції на базі виробничих цехів підприємства «Галицька свіжина» для групи №32 спеціальності «Харчові технології» («Зберігання, консервування та переробка м’яса»).

Викладачі спецдисциплін Ольга Лешкович і Любов Ільченко разом із головним технологом познайомили з підприємством, закріпили теоретичні знання з технологічного обладнання галузі та технології м’яса і м’ясних продуктів. Студенти ознайомилися з основними технологічними процесами перероблення м’ясної сировини та виготовлення готової продукції, а також із будовою та принципом дії професійного обладнання фірми «Karpowicz», зокрема конвеєрних ліній для обвалювання та жилування м’яса, машин для подрібнення м’яса та приготування фаршу, вакуумних шприців для наповнення ковбасних оболонок фаршем, термокамер і печей для термічного оброблення м’ясних виробів та обладнання для холодильного оброблення м’яса (камери для зберігання охолодженого м’яса та швидкоморозильні апарати).

Студенти брали участь у прийманні сировини (яловичих, свинячих півтуш, тушки птиці), зважуванні та оформленні відваг-накладних. Також долучилися до попереднього подрібнення і засолювання сировини та приготування фаршу.

Майбутні молодші спеціалісти спостерігали за здійсненням на підприємстві контролю за якістю сировини, дотриманням технологічних режимів, якості продукції, що здійснюють відділи виробничо-ветеринарного контролю(ВВВК), та взяли участь у ветеринарно-санітарній експертизі готової продукції.

Метою виїзних лекцій є поєднання теоретичних знань і практичних вмінь. Саме такий підхід до навчання є фундаментом для реалізації себе у вибраній професії.

Опублікований: 13-02-2019
Читайте також:
Актуально і через 30 років – відбулося чергове засідання Movie club

27 квітня студенти другого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Наталею Бутко подивилися англійською та обговорили американський фантастичний фільм з елементами антиутопії і сатири сценариста і режисера Джона Карпентера за оповіданням Рея Нельсона «О восьмій ранк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуально і через 30 років – відбулося чергове засідання Movie club 29 квітня 2021

Студенти-біотехнологи агітують...

На сьогодні політика прозорості своїх можливостей та якості надання освіти для вищих навчальних закладів, на жаль, не є основоположною. Кожного дня агітація, поринувши у голови абітурієнтів із безлічі рекламних буклетів, замилює очі, щораз усе більш розумно прикриваючи наявні негативні сторони пустими та дзвінкими обіцянками. І, здається, виходом є...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-біотехнологи агітують... 17 травня 2018

Магістранти кафедри електропостачання і енергоменеджменту успішно захистили кваліфікаційні роботи

14 лютого на кафедрі електропостачання і енергоменеджменту відбувся захист магістерських кваліфікаційних робіт за освітньо-професійними програмами «Електротехнічні системи електроспоживання» та «Енергетичний менеджмент», денної та заочної форм навчання. Захист відбувся онлайн у форматі відеоконференції з використанням платформи Zoom. Екзаменаційну...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти кафедри електропостачання і енергоменеджменту успішно захистили кваліфікаційні роботи 15 лютого 2022

Розробка викладачів кафедри теплоенергетики та холодильної техніки поїде до США

Відповідно до договору із госпрозрахункової тематики між нашим університетом і ТОВ «Центр ресурсоефективного виробництва», співробітниками кафедри теплоенергетики та холодильної техніки виконано налаштування параметрів роботи дослідного прототипу холодильної машини з виробництва води з вологого повітря. Для створення подібних до проєктних умов зов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розробка викладачів кафедри теплоенергетики та холодильної техніки поїде до США 27 жовтня 2022