Н У Х Т

Переможний хакатон: здобувачки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого знають, як зацікавити дівчат енергетикою!

02 березня 2021

Переможний хакатон: здобувачки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого знають, як зацікавити дівчат енергетикою!

З 24 по 26 лютого 2021 р. відбувся онлайн-хакатон «Як зацікавити дівчат енергетикою». Захід проводив Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» в рамках грантової ініціативи «Дівчата в енергетиці», за підтримки USAID Проєкту енергетичної безпеки.

Мета заходу – розробити командні проєкти на тему заохочення дівчат до енергетичних спеціальностей, підвищити рівень знань дівчат про гендерну рівність і навчити їх дизайн-мисленню.

Для участі у хакатоні були відібрані 40 найбільш вмотивованих дівчат-студенток України різних рівнів освіти, починаючи від «молодшого спеціаліста» і закінчуючи «магістром».

Навчально-науковий інженерно-технічний інститут ім. акад. І.С.Гулого нашого університету представляли: Вікторія Ватилик (група ЕЛ-3-3) – команда «G-energy», Інна Губар (група ЕЛ-1-3) – команда «Інновація», Аліна Щебета (група ТЕ-4-4) – команда «Інновація», Софія Бойко (група ТЕ-1-4) – команда «Сонцезаряджені».

Наші здобувачки гідно представили себе при формуванні команд для марафону. Як результат – перших два місця за командами, до складу яких увійшли наші студентки:

1 місце – команда «G-energy» з Вікторією Ватилик;
2 місце – команда «Сонцезаряджені» з Софією Бойко.

Команда «G-energy» презентувала однойменний проєкт, що передбачає створення 6 рекламних роликів, орієнтованих на спростування стереотипів довкола теми енергетики. Ролики протягом 3 місяців будуть зацікавлювати дівчат темою енергетики.

Команда «Інновація» запропонувала залучати дівчат до енергетики за допомогою розважально-пізнавальної програми «E-girls to girls». Починалася програма з конкурсу «Чарівні дівчата в енергетиці», переможниці якого надалі будуть взаємодіяти з дівчатами.

Команда «Сонцезаряджені» представила ідею «Енергія в ракурсі. Фотокрос для школярок» – фотомарафон на тему енергетики. Фотокрос матиме декілька етапів, за які учасники мають зробити фото на певну тему та за певний проміжок часу. Найкмітливіші та креативніші матимуть змогу отримати цінний приз.

Вітаємо наших дівчат, які в черговий раз довели, що у Навчально-науковому інженерно-технічному інституті ім. акад. І.С.Гулого НУХТ готують всебічно розвинутих спеціалістів. І дуже приємно, що серед них є і такі дівчата! Є ким пишатися! 

Опублікований: 02-03-2021
Читайте також:
Студент кафедри машинобудування, стандартизації та сертифікації обладнання – переможець Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Прикладна механіка (технології машинобудування)»

Традиційно студенти кафедри машинобудування, стандартизації та сертифікації обладнання беруть участь у конкурсах студентських наукових робіт з напрямів «Прикладна механіка» і «Галузеве машинобудування». Здійснені в студентських наукових гуртках дослідження дозволяють їм на високому рівні готувати конкурсні роботи. У цьому році вже другий студент Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студент кафедри машинобудування, стандартизації та сертифікації обладнання – переможець Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Прикладна механіка (технології машинобудування)» 23 травня 2018

Гарант освітньої програми «Технології харчування» презентував її першокурсникам

13 вересня 2023 року відбулася зустріч гаранта освітньо-професійної програми «Технології харчування» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології», професора Олега Кузьміна і доценток кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Людмили Мамченко та Ірини Силки зі здобувачами першого курсу. Презента...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гарант освітньої програми «Технології харчування» презентував її першокурсникам 15 вересня 2023

Переддипломна практика здобувачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів в умовах карантину

На виконання рішення вченої ради університету від 17 березня 2020 року переддипломна практика здобувачів груп ТХ-4-5, ТХ-4-4 і ТХ-4-14ск проходить на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів. У зв'язку з цим, рішенням кафедри викладачі внесли зміни до змісту звіту. Для кращого розуміння сутності змін, для вирішення багатьох питан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Переддипломна практика здобувачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів в умовах карантину 21 квітня 2020

Визначені переможці Спартакіади НУХТ з баскетболу 3х3 серед юнаків

З 18 по 20 листопада у Спортивному комплексі нашого університету відбулися змагання Спартакіади НУХТ з баскетболу 3х3 серед юнаків. У запеклій боротьбі І місце виборола команда Навчально-наукового інституту економіки і управління ІІ місце – баскетболісти Навчально-наукового інституту харчових технологій ІІІ місце – спортсмени факультету автомати...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визначені переможці Спартакіади НУХТ з баскетболу 3х3 серед юнаків 21 листопада 2019