Н У Х Т

Сучасні тренди і перспективи в галузі переробки м'яса і молока: науковці презентують здобутки

21 вересня 2023

Сучасні тренди і перспективи в галузі переробки м'яса і молока: науковці презентують здобутки

21 вересня наукова програма нашого університеті на Всеукраїнському тижні харчових технологій продовжилася Міжнародною науково-практичною конференцію «Сучасні тренди і перспективи в галузі переробки м'яса і молока», що була спільно організована кафедрами технології м’яса і м’ясних продуктів та молока і молочних продуктів.

Відкрили роботу конференції завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, професор Василь Пасічний і завідувачка кафедри технології молока і молочних продуктів, професорка Галина Поліщук. Співорганізатори щиро привітали учасників і гостей, аудиторія яких була надзвичайно широка завдяки змішаному формату, в якому працювала конференція.

У фокусі уваги науковців були інновації та перспективи світового і вітчизняного ринків молочної і м’ясної галузей, нормативне регулювання внутрішнього та зовнішнього ринку перероблення продуктів тваринництва, тенденції у попиті на продукцію в умовах воєнного стану, актуальні технології та інновації м'ясо- та молокопереробної галузей, зокрема використання нетрадиційної сировини в технологіях харчових продуктів тощо.  

Надзвичайно ґрунтовну й цікаву доповідь, що стосувалася ринку морозива і заморожених продуктів в умовах воєнного стану, зробила виконавча директорка Асоціації виробників морозива і заморожених продуктів Еліна Бахур. Фахівчиня детально проаналізувала обсяги виробництва та споживання, логістику експорту, взаємостосунки виробників із торговельними мережами.

Дуже жваво обговорювали виступ головчині ТК-140 «Молоко, м'ясо та продукти їх переробки», заступниці директора з наукової роботи Інституту продовольчих ресурсів НААН України Ірини Романчук щодо гармонізації стандартів у сфері виробництва м’ясомолочної продукції на шляху до євроінтеграції.

Неабияке зацікавлення викликала доповідь польської колеги, професорки Люблінського природничого університету Марти Томшинської-Млеко щодо функціональних аерованих гелів сироваткового протеїну.

Насиченим був блок доповідей науковців нашого університету – професорів Галини Поліщук і Василя Пасічного, здобувачів освітнього ступеня «Доктор філософії» Вікторії Сапіги, Віталія Рудюка та Євгенії Шубіної стосовно інновацій в галузі перероблення молока; виробництва морозива з нетрадиційної сировини; перспективних напрямів розвитку інновацій у технологіях м’ясопереробної галузі; використання продуктів перероблення молока у технологіях напівкопчених ковбас; використання нетрадиційної білковмісної сировини у м’ясних продуктах.

Про освітній простір галузевої науки та перспективи міждисциплінарних освітньо-наукових програм йшлося у виступі доцентки кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, гарантки освітньо-наукової програми другого (магістерського) рівня вищої освіти «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» Оксани Топчій. Викладачка надала детальну інформацію щодо освітньої програми, гаранткою якої є, розповіла про освітні компоненти, можливість побудови власної освітньої траєкторії для кожного здобувача освіти, кар’єрні перспективи випускників і перспективи розвитку самої програми. Присутні отримали інформаційні матеріали й запрошення вступати на навчання, адже розширяти свої компетенції й підсилювати свої професійні скіли ніколи не пізно.

Науковці попрацювали надзвичайно продуктивно.  Зважаючи на складні обставини сьогодення, організаторами було прийнято рішення обмежитися цього разу роботою тільки в рамках пленарного засідання. З усіма ж іншими доповідями можна буде ознайомитися у збірнику матеріалів конференції, формування якого завершиться найближчим часом.

Закриваючи пленарне засідання професорка Галина Поліщук зазначила, що, незважаючи на складні часи, на наші втрати, сьогоднішня зустріч свідчить, що сили є, оптимізм є, а отже робота триватиме, й наша держава обов’язково буде відновлена. Молодь, що присутня у залі й у зумі, – наше майбутнє! Тож, спільно працюємо далі на нашу Перемогу!

Опублікований: 21-09-2023
Читайте також:
Фахівці університету обговорюють перспективні напрямки виробничої спеціалізації Київщини

Завідувач кафедри технології м`яса і м`ясних продуктів Василь Пасічний, професорка кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Шульга, професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Валерій Махинько і доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ірина Корецька стали учасниками воркшопу «Смарт-спеціалізація: ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці університету обговорюють перспективні напрямки виробничої спеціалізації Київщини 05 липня 2021

Цікава фахова подорож у світ фінансів

Вийшла друком монографія «Конкурентоспроможність страхового ринку України в умовах активізації глобалізаційних процесів», яка є збірником праць і дослідницьких результатів наукової групи кафедри фінансів, одержаних у рамках проєкту МОНУ (№ 0117U001246, наказ № 198 від 10.02.2017) під керівництвом завідувачки кафедри, д.е.н. Лади Шірінян. У виданні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікава фахова подорож у світ фінансів 10 квітня 2020

Освітні пропозиції НУХТ користуються сталим попитом на Днях кар’єри Київщини

9 та 10 жовтня 2019 року в містах Васильків, Переяслав-Хмельницький та Миронівка відбулися Дні кар’єри, які пройшли в міськрайонних центрах зайнятості. У заходах взяли участь учні випускних класів. Під час виставки школярі отримали оновлені матеріали про університет, його структурні підрозділи, спеціальності, освітні програми, підготовчі курси. Фа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освітні пропозиції НУХТ користуються сталим попитом на Днях кар’єри Київщини 10 жовтня 2019

Особливості процесу отримання інсуліну на ПрАТ «Індар» вивчали студенти-біотехнологи

23 травня студенти кафедри біотехнології і мікробіології, які навчаються за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія», разом із викладачами Оксаною Скроцькою та Тетяною Нечипор відвідали єдиний в Україні завод із повним технологічним циклом виробництва генно-інженерних інсулінів (від субстанції до готових лікарських форм) – ПрАТ «Індар». С...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості процесу отримання інсуліну на ПрАТ «Індар» вивчали студенти-біотехнологи 24 травня 2018