Н У Х Т

Готується до захисту дисертаційного дослідження ще один аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

13 вересня 2019

Готується до захисту дисертаційного дослідження ще один аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся семінар «Удосконалення технології столового вина» за темою дисертаційної роботи «Удосконалення технології столових вин підвищеної біологічної цінності» аспіранта кафедри Олени Циганкової (науковий керівник – доцент Марина Білько). На семінарі були присутні викладачі кафедри разом із завідувачем Анатолієм Куцом, а також члени спеціалізованої вченої ради Леонід Рева, Олександр Литовченко та ін.

Здобувач дослідила вплив способу перероблення винограду на фенольний комплекс столових вин, адже використання перспективних сортів винограду для виробництва столових вин вимагає підбору технологічних схем, які забезпечують високий вміст біологічно активних речовин. Мета її роботи – дослідження технології столових вин для підвищення їх біологічної цінності з перспективних для України сортів винограду – «Сіра», «Санджовезе», «Пті Вердо», «Темпранільйо», «Пілотаж», «Буковинка».

Олена за фахом – магістр з технології бродильних виробництв і виноробства, працювала на виноробному підприємстві ТОВ ВП «Діоніс ЛТД» на посадах лаборанта, інженера-хіміка виробничої лабораторії, інженера-технолога цеху оброблення виноматеріалів, згодом інженером-технологом з виноробства фірми «Гарольд» (м. Сімферополь) і технологом-виноробом ТОВ «Винзавод «Крим» Красногвардійського району АР Крим. Також працювала викладачем вищої категорії спецдисциплін Сімферопольського коледжу НУХТ. Загальний стаж роботи – 32 роки, стаж педагогічної роботи – 14 років. Тож здобувач – фахівець із великим практичним стажем фахівця-винороба.

Олена Циганкова доповіла про особливості й ефективні прийоми і параметри перероблення винограду різних перспективних вітчизняних сортів для виробництва білих і червоних столових вин. У ході своїх досліджень вона встановила, що спосіб перероблення винограду впливає на розподіл компонентів фенольного комплексу. Аспірантом доведена ефективність використання комплексу танінів і матеріалів стабілізуючої дії для збереження речовин фенольного комплексу червоних виноматеріалів.

Доповідь викликала значну зацікавленість серед присутніх, яка вилилась у жваве обговорення та низку запитань. В обговоренні взяли участь професори кафедри Віталій Прибильський, Віктор Маринченко, доценти Петро Бойко, Маргарита Карпутіна,  Борис Хіврич, завідувач кафедри Анатолій Куц.

Виступаючі ухвалили результати досліджень доповідача і порадили довести наукові роботи до логічного завершення, а дослідження аспіранта визнали плідними і оцінили позитивно.

Бажаємо аспіранту творчих успіхів!

Опублікований: 13-09-2019
Читайте також:
Волинський коледж НУХТ – абсолютний лідер за кількістю поданих заяв серед коледжів Волині

Вступна кампанія 2019 року за ОКР «молодший спеціаліст» добігає кінця. Приємно, що серед лідерів вступних перегонів і Волинський коледж нашого університету. На основі базової загальної середньої освіти (9 класів) до коледжу подані 943 заяви. Це 1 місце серед коледжів Волинської області та 17 місце по Україні з 689 закладів. На основі повної загал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Волинський коледж НУХТ – абсолютний лідер за кількістю поданих заяв серед коледжів Волині 30 липня 2019

Розкриваємо кулінарні таємниці

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжують цикл пізнавальних фахових лекцій для старшокурсників відокремлених структурних підрозділів університету. Так, 7 травня старший викладач Володимир Польовик прочитав гостьову лекцію «Розкриваємо кулінарні таємниці : знайомтесь – «Котлета по-київські» для четвертокурсників с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розкриваємо кулінарні таємниці 08 травня 2025

Волонтерські будні наших випускників

Гордість нашого університету – наші випускники. Вони завжди вирізнялися не тільки високим професіоналізмом і відповідальністю, але й неабиякими людськими якостями. І у час тяжких випробувань, принесених військовою агресією проти нашої України, наші вихованці просто діють за покликом душі, кожний роблячи те, що знає і вміє краще за все. От і ще одна...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Волонтерські будні наших випускників 20 червня 2022

Кращі доповідачі секції «Іноземні мови професійного спрямування» 85-ї наукової конференції відзначені дипломами

На урочистому засіданні кафедри іноземних мов професійного спрямування відбулося нагородження учасників секції «Іноземні мови професійного спрямування» 85-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті». В.о. завідувача кафедри Олена Галинська...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кращі доповідачі секції «Іноземні мови професійного спрямування» 85-ї наукової конференції відзначені дипломами 19 квітня 2019