Н У Х Т

Готується до захисту дисертаційного дослідження ще один аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

13 september 2019

Готується до захисту дисертаційного дослідження ще один аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся семінар «Удосконалення технології столового вина» за темою дисертаційної роботи «Удосконалення технології столових вин підвищеної біологічної цінності» аспіранта кафедри Олени Циганкової (науковий керівник – доцент Марина Білько). На семінарі були присутні викладачі кафедри разом із завідувачем Анатолієм Куцом, а також члени спеціалізованої вченої ради Леонід Рева, Олександр Литовченко та ін.

Здобувач дослідила вплив способу перероблення винограду на фенольний комплекс столових вин, адже використання перспективних сортів винограду для виробництва столових вин вимагає підбору технологічних схем, які забезпечують високий вміст біологічно активних речовин. Мета її роботи – дослідження технології столових вин для підвищення їх біологічної цінності з перспективних для України сортів винограду – «Сіра», «Санджовезе», «Пті Вердо», «Темпранільйо», «Пілотаж», «Буковинка».

Олена за фахом – магістр з технології бродильних виробництв і виноробства, працювала на виноробному підприємстві ТОВ ВП «Діоніс ЛТД» на посадах лаборанта, інженера-хіміка виробничої лабораторії, інженера-технолога цеху оброблення виноматеріалів, згодом інженером-технологом з виноробства фірми «Гарольд» (м. Сімферополь) і технологом-виноробом ТОВ «Винзавод «Крим» Красногвардійського району АР Крим. Також працювала викладачем вищої категорії спецдисциплін Сімферопольського коледжу НУХТ. Загальний стаж роботи – 32 роки, стаж педагогічної роботи – 14 років. Тож здобувач – фахівець із великим практичним стажем фахівця-винороба.

Олена Циганкова доповіла про особливості й ефективні прийоми і параметри перероблення винограду різних перспективних вітчизняних сортів для виробництва білих і червоних столових вин. У ході своїх досліджень вона встановила, що спосіб перероблення винограду впливає на розподіл компонентів фенольного комплексу. Аспірантом доведена ефективність використання комплексу танінів і матеріалів стабілізуючої дії для збереження речовин фенольного комплексу червоних виноматеріалів.

Доповідь викликала значну зацікавленість серед присутніх, яка вилилась у жваве обговорення та низку запитань. В обговоренні взяли участь професори кафедри Віталій Прибильський, Віктор Маринченко, доценти Петро Бойко, Маргарита Карпутіна,  Борис Хіврич, завідувач кафедри Анатолій Куц.

Виступаючі ухвалили результати досліджень доповідача і порадили довести наукові роботи до логічного завершення, а дослідження аспіранта визнали плідними і оцінили позитивно.

Бажаємо аспіранту творчих успіхів!

Published on: 13-09-2019
Read also:
Зустрічі магістрантів міждисциплінарної освітньої програми «Lean-виробництво харчової продукції» з фахівцями-практиками

Кроком до нового рівня професійної майстерності стала серія зустрічей здобувачів освіти міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Lean-виробництво харчової продукції» та учасників однойменної сертифікатної програми з представниками офісу з управління операційною ефективністю Агропромхолдингу «Астарта» – керівником офісу, членом Американської ас...

READ YOURSELF

Зустрічі магістрантів міждисциплінарної освітньої програми «Lean-виробництво харчової продукції» з фахівцями-практиками 16 january 2023

Вчена рада університету зібралася на планове засідання

20 квітня 2023 року у залі засідань відбулося планове засідання вченої ради університету. Ректор, професор Олександр Шевченко розпочав засідання з інформування про поточний стан справ в університеті та вітання членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями. Очільник нашого навчального закладу відзначив успішне проведення 89-ї Міжнаро...

READ YOURSELF

Вчена рада університету зібралася на планове засідання 20 april 2023

Доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки отримав міжнародну кваліфікацію International DGNB Consultant

Доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Роман Грищенко склав іспит, що проводився організацією Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen та отримав міжнародну кваліфікацію International DGNB Consultant. DGNB (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen) – ні...

READ YOURSELF

Доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки отримав міжнародну кваліфікацію International DGNB Consultant 28 march 2023