Н У Х Т

Готується до захисту дисертаційного дослідження ще один аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

13 september 2019

Готується до захисту дисертаційного дослідження ще один аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся семінар «Удосконалення технології столового вина» за темою дисертаційної роботи «Удосконалення технології столових вин підвищеної біологічної цінності» аспіранта кафедри Олени Циганкової (науковий керівник – доцент Марина Білько). На семінарі були присутні викладачі кафедри разом із завідувачем Анатолієм Куцом, а також члени спеціалізованої вченої ради Леонід Рева, Олександр Литовченко та ін.

Здобувач дослідила вплив способу перероблення винограду на фенольний комплекс столових вин, адже використання перспективних сортів винограду для виробництва столових вин вимагає підбору технологічних схем, які забезпечують високий вміст біологічно активних речовин. Мета її роботи – дослідження технології столових вин для підвищення їх біологічної цінності з перспективних для України сортів винограду – «Сіра», «Санджовезе», «Пті Вердо», «Темпранільйо», «Пілотаж», «Буковинка».

Олена за фахом – магістр з технології бродильних виробництв і виноробства, працювала на виноробному підприємстві ТОВ ВП «Діоніс ЛТД» на посадах лаборанта, інженера-хіміка виробничої лабораторії, інженера-технолога цеху оброблення виноматеріалів, згодом інженером-технологом з виноробства фірми «Гарольд» (м. Сімферополь) і технологом-виноробом ТОВ «Винзавод «Крим» Красногвардійського району АР Крим. Також працювала викладачем вищої категорії спецдисциплін Сімферопольського коледжу НУХТ. Загальний стаж роботи – 32 роки, стаж педагогічної роботи – 14 років. Тож здобувач – фахівець із великим практичним стажем фахівця-винороба.

Олена Циганкова доповіла про особливості й ефективні прийоми і параметри перероблення винограду різних перспективних вітчизняних сортів для виробництва білих і червоних столових вин. У ході своїх досліджень вона встановила, що спосіб перероблення винограду впливає на розподіл компонентів фенольного комплексу. Аспірантом доведена ефективність використання комплексу танінів і матеріалів стабілізуючої дії для збереження речовин фенольного комплексу червоних виноматеріалів.

Доповідь викликала значну зацікавленість серед присутніх, яка вилилась у жваве обговорення та низку запитань. В обговоренні взяли участь професори кафедри Віталій Прибильський, Віктор Маринченко, доценти Петро Бойко, Маргарита Карпутіна,  Борис Хіврич, завідувач кафедри Анатолій Куц.

Виступаючі ухвалили результати досліджень доповідача і порадили довести наукові роботи до логічного завершення, а дослідження аспіранта визнали плідними і оцінили позитивно.

Бажаємо аспіранту творчих успіхів!

Published on: 13-09-2019
Read also:
На фінішній прямій: завершилися захисти магістрів-біотехнологів денної форми навчання

21 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології завершилися захисти магістрантів денної форми навчання за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія». Екзаменаційна комісія засідала у дві зміни і оцінила 13 представлених робіт. Аудиторія, де проходив захист, була багатолюдною, адже підтримати своїх колег прийшли студенти 3 і 4 курсів бака...

READ YOURSELF

На фінішній прямій: завершилися захисти магістрів-біотехнологів денної форми навчання 22 february 2019

Вітаємо переможниць конкурсів ЕРАЗМУС+ для викладачів і аспірантів!

26 березня 2025 року в університеті відбулися конкурси у рамках програми ERASMUS+ KA107 кредитна мобільність. Цього разу можливість вибороти міжнародне стажування пропонувалася викладачам і аспірантам. У конкурсах взяли участь висококваліфіковані фахівці нашого університету, які продемонстрували свої знання, методики викладання, досвід роботи в ос...

READ YOURSELF

Вітаємо переможниць конкурсів ЕРАЗМУС+ для викладачів і аспірантів! 28 march 2025

«Varvar» ділиться родзинками виробництва з нашими здобувачами освіти

Студенти групи ТІ-2-6 разом із наставницею, доценткою кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлією Бондаренко відвідали броварню «Varvar» у м. Київ. «Varvar» – крафтова пивоварня з прогресивним обладнанням угорської компанії Zip Technologies, де всі процеси виробництва можна контролювати за допомогою комп’ютерних програм. Душею...

READ YOURSELF

«Varvar» ділиться родзинками виробництва з нашими здобувачами освіти 05 april 2023

Святковий марафон з нагоди Дня матері відбувся на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

У календарі свят для мами визначений особливий день, який святкується в Україні у другу неділю травня. Офіційне державне свято День матері встановлене в 1999 році. Святкування стало популярною і доброю сімейною традицією. Безумовно, День матері – це одне з самих зворушливих свят, тому що кожний із нас з дитинства несе в своїй душі єдиний і неповтор...

READ YOURSELF

Святковий марафон з нагоди Дня матері відбувся на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 14 may 2020