Н У Х Т

Головна наукова подія весни на кафедрі економіки і права

14 квітня 2025

Головна наукова подія весни на кафедрі економіки і права

У рамках 91 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» на кафедрі економіки і права працювали секції «Економіка підприємств харчової промисловості» та «Економіко-правове забезпечення бізнесу».

Їх робота розпочалася вступним словом голови секцій, в.о. завідувача кафедри економіки і права, доцентки Юлії Левченко, яка вела засідання, та організаційних коментарів від секретарки секцій, доцентки Тетяни Іванюти.

Учасники секцій «Економіка підприємств харчової промисловості» та «Економіко-правове забезпечення бізнесу» цьогоріч для обговорення обрали актуальні теми, що характеризують особливості діяльності підприємств харчової галузі і розкривають суперечливі питання правового регулювання окремих напрямів бізнесу.

Серед представлених виступів варто виділити: «Парадигма етика економіста та соціальна відповідальність бізнесу» професора Андрія Данкевича, «Кадрове забезпечення ТОВ «Террафуд» та міжнародний досвід його удосконалення» здобувачки освіти Анастасії Кузь, «Ціноутворення в нестабільній економіці» здобувачки освіти Марії Давидчук, «Електронна комерція на підприємствах харчової промисловості» здобувачки освіти Альони Сурай, «Ризики операційної діяльності підприємств харчової промисловості, їх класифікація та мінімізація» здобувача освіти Антона Хоменка, «Інноваційні технології переробки харчових продуктів» здобувача освіти Владислава Кайдановича, «Економічна ефективність біотехнологічних методів очищення довкілля» здобувачок освіти Тетяни Топіхи і Тетяни Мельник, «Правова регламентація організації обліку на підприємстві» доцентки Ольги Ткаченко, «Значення посадових інструкцій для працівників та роботодавців» здобувача освіти Ігоря Діденка, «Правосуддя та цифровізація: законодавчі ініціативи та перспективи розвитку» здобувача освіти. Фелікса Міхалця), «Циркуляційна економіка та її перспективи в Україні» здобувачки освіти Марії Демчихіної, «Ефективність державної підтримки підприємств АПК: економічний аналіз та правові інструменти» здобувачки освіти Анни Шилєнкової, «Захист торговельних марок і географічних зазначень у харчовій промисловості: український та європейський досвід» здобувачки освіти Катерини Бойчук, «Електронний підпис та захист даних в Україні: сучасний стан і шляхи вдосконалення» здобувачки освіти Єлизавети Сікури, «Економіко-правове регулювання діяльності малого підприємства» здобувачки освіти Валерії Шевчук.

Оргкомітет відзначив доповідачів подяками за участь і серед них виділив кращі представлення грамотами:

у секції «Економіка підприємств харчової промисловості»

І місце – Марія Демчихіна
ІІ місце – Владислав Кайданович
ІІІ місце – Альона Сурай

у секції «Економіко-правове забезпечення бізнесу»

І місце – Катерина Бойчук
ІІ місце – Єлизавета Сікура
ІІІ – місце Валерія Шевчук

Колектив кафедри вітає молодих учених і здобувачів із участю у науковій події весни нашої університетської родини та бажає нових звершень і досягнення наукової мети!

Опублікований: 14-04-2025
Читайте також:
Ще одна докторка філософії зі спеціальності «Харчові технології» з’явилася в університеті

На засіданні разової спеціалізованої вченої ради ДФ 26.058.004 відбувся захист дисертаційної роботи Ольги Дзигар на здобуття освітнього ступеня доктора філософії. Засідання ради, роботу якої очолив завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса, відбулося онлайн у режимі реального часу. У дисертаційній робот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще одна докторка філософії зі спеціальності «Харчові технології» з’явилася в університеті 26 лютого 2021

Університет – учасник Всеукраїнського форуму «Успішний 11-класник»

29 вересня 2019 р. у Києві відбувся Всеукраїнський форум «Успішний 11-класник» – масштабна освітня подія, на якій збираються експерти з підготовки до ЗНО та профорієнтації, представники найкращих державних і приватних закладів вищої освіти України, освітніх компаній та курсів. Наш університет представляли активісти студентського самоврядування, че...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет – учасник Всеукраїнського форуму «Успішний 11-класник» 30 вересня 2019

Члени наукового гуртка «Алхімік» кафедри харчової хімії познайомилися зі створенням нових лікарських форм в Інституті ендокринології НАМН України

На початку квітня доцент кафедри харчової хімії Наталія Сімурова в рамках підготовки до щорічної конференції молодих вчених, студентів та аспірантів НУХТ організувала екскурсію для членів наукового гуртка «Алхімік» Анни Зварич і Вячеслава Четепанського (студенти 2 курсу факультету біотехнології та екологічного контролю) до ДУ «Інститут ендокринолог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Члени наукового гуртка «Алхімік» кафедри харчової хімії познайомилися зі створенням нових лікарських форм в Інституті ендокринології НАМН України 04 квітня 2018

Почесною грамотою міської влади за високий професійний рівень роботи відзначена викладач Кам’янець-Подільського коледжу НУХТ

До Дня працівника фізичної культури і спорту в Кам’янець-Подільському відділі молоді та спорту було організоване урочисте привітання викладачів і спортсменів міста. Робота кращих представників спортивної спільноти відзначена почесними грамотами та нагородами. Вітаємо викладача Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ Ірину Валаш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Почесною грамотою міської влади за високий професійний рівень роботи відзначена викладач Кам’янець-Подільського коледжу НУХТ 16 вересня 2019