Н У Х Т

Фінішували захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів на кафедрі біотехнології і мікробіології

22 червня 2021

Фінішували захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів на кафедрі біотехнології і мікробіології

Ось і дійшли кінця цьогорічні захисти кваліфікаційних робіт на здобуття освітнього ступеня бакалавр на кафедрі біотехнології і мікробіології.

Екзаменаційній комісії були представлені 42 кваліфікаційні роботи, кожна з яких є певною мірою унікальною, оскільки перелік тем, який, до речі, щорічно поповнюється, охоплював різноманітні сфери біотехнології.

Були розглянуті ряд тем робіт, які на кафедрі розроблялись і захищались вперше – розроблення технологічної та апаратурної схем виробництва лектинів, мідекаміцину; одержання біомаси для виробництва пробіотичного препарату  «Фарманекс Про-Бі»; препаратів на основі біомаси (зокрема «Планриз», альгіцидний препарат); розроблення технології твердофазного культивування Аspergillus oryzae з метою біосинтезу глюкоамілази тощо.

Усі бакалаврські роботи мали новизну, що була підтверджена науковою та науково-технічною літературою останніх 5-7 років переважно іноземних авторів.

Засідання екзаменаційної комісії проводилися у відкритому режимі, що традиційно збирає чималу аудиторію слухачів: викладачів кафедри біотехнології і мікробіології, здобувачів вищої освіти різних курсів навчання та представників біотехнологічних і фармацевтичних підприємств – потенційних роботодавців майбутніх бакалаврів.

Захисти кваліфікаційних робіт засвідчили, що в процесі навчання випускники спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» отримали необхідні теоретичні знання зі спеціальних, біологічних і загально-інженерних дисциплін, а також проявили достатні здібності щодо їх застосування у самостійній роботі, особливо в умовах пандемії.

Усі кваліфікаційні роботи були позитивно оцінені. «Відмінно» на свою адресу почули 20 здобувачів, оцінку «добре» отримали 12 здобувачів.

Колектив випускової кафедри має надію, що більшість із їхніх цьогорічних випускників вирішить не зупинятись на освітньому ступені «Бакалавр». Адже, як показує практика декількох останніх років, випускники-бакалаври, навіть зробивши перерву на рік-два, повертаються до рідної Alma mater для продовження навчання в магістратурі.

БАКАЛАВР ІЗ БІОТЕХНОЛОГІЇ звучить гордо, а МАГІСТР – ще краще! Бажаємо успіхів на ЄВІ та вступному випробуванні до магістратури! 

Опублікований: 22-06-2021
Читайте також:
Міжнародний день води у рекламістів-першокурсників кафедри маркетингу

Вода – найпоширеніша і найбільш незвичайна речовина на нашій планеті. Вона має унікальні хімічні й фізичні властивості, які відіграють надзвичайну роль у підтримці життя на Землі. 22 березня у всьому світі відзначають Міжнародний день води. Студенти першого курсу спеціальності «Реклама та зв’язки з громадськістю» відвідали Музей води (водно-інформ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародний день води у рекламістів-першокурсників кафедри маркетингу 23 березня 2018

Посвята в хлібопекарі першокурсників Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ

25 жовтня 2018 року в рамках декади циклової комісії технологічних дисциплін викладач Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ Оксана Присяжна та студенти четвертого курсу провели захід «Моя професія – моя гордість» для першокурсників спеціальності «Харчові технології». Метою заходу є ознайомлення студентів-першокурсників із обра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Посвята в хлібопекарі першокурсників Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ 25 жовтня 2018

Студент спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – срібний призер Кубку України зі стрибків у воду

Студент 1 курсу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Артем Волковинський – срібний призер Кубку України зі стрибків у воду серед вікових груп «А» і «В» (від 14 до 18 років). Із заліковою сумою балів 465,35 Артем виборов призове ІІ місце зі стрибків з 3-метрового трампліна і був нагород...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студент спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – срібний призер Кубку України зі стрибків у воду 31 березня 2018

Правильний вибір – перший крок до успіху!

23 лютого Вінницький коледж нашого університету в черговий раз відчинив двері для учнів 9-х і 11-х класів загальноосвітніх шкіл та випускників професійно-технічних навчальних закладів м. Вінниці та Вінницької області. Директор коледжу Володимир Керницький ознайомив присутніх із особливостями освітнього процесу та можливостями подальшого працевлашт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Правильний вибір – перший крок до успіху! 25 лютого 2019