2 лютого 2021 року на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся попередній розгляд науково-дослідної роботи доцента кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олега Кузьміна на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук за спеціальністю 05.18.05 – Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння.
Тема дослідження – «Розроблення ефективних технологій алкогольних напоїв стабільної якості», науковий консультант – завідувач кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування, д.т.н., професор Валерій Мирончук.
На науковому семінарі були присутні завідувачі та викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства, кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, члени спеціалізованої вченої ради Д 26.058.04, провідні науковці інших кафедр університету, Інституту продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України, Київського національного торговельно-економічного університету, Інституту технічної теплофізики Національної академії наук України, УкрНДІспиртбіопроду.
Здобувач обґрунтував важливість комплексних теоретичних та експериментальних досліджень із розроблення ефективних технологій алкогольних напоїв стабільної якості. Він зазначив, що в основу роботи покладена науково-практична проблема, спрямована на вирішення важливих та актуальних для економіки України питань. Результати роботи впроваджені на багатьох лікеро-горілчаних і виноробних підприємствах України та широко використовуються в навчальному процесі НУХТ під час виконання науково-дослідних, кваліфікаційних і курсових робіт.
Під час обговорення роботи дисертант аргументовано відповів на всі питання та зауваження.
Офіційні рецензенти роботи – д.т.н., професор кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Віктор Маринченко, д.т.н., професор кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Віталій Прибильський, д.т.н., професор кафедри технології цукру і підготовки води Олена Грабовська зазначили, що дисертація Олега Кузьміна є завершеною науковою працею, у повній мірі відповідає вимогам до дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук, а також паспорту спеціальності 05.18.05 – Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння, і може бути рекомендована до подання у спеціалізовану вчену раду.
За результатами наукового семінару було ухвалено, що враховуючи актуальність, теоретичну та практичну цінність і наукову новизну представленої дисертаційної роботи, після доопрацювання вона може бути рекомендована до захисту на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук за спеціальністю 05.18.05 – Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння у спеціалізованій вченій раді.
Вітаємо Олега Кузьміна з подоланням чергової сходинки на шляху до сходження на науковий Олімп! Бажаємо творчої наснаги й успішного захисту дисертації!