Н У Х Т

Фестиваль науки в Інституті експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького НАН України

17 травня 2019

Фестиваль науки в Інституті експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького НАН України

Занурення у світ науки – це завжди цікаво і захоплююче! У цьому змогли пересвідчитися студенти-біотехнологи другого і третього курсів, які у супроводі доцента кафедри біотехнології і мікробіології Вікторії Красінько відвідали Інститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького НАН України. З нагоди Всеукраїнського фестивалю науки в Інституті проводилися дуже цікаві заходи, покликані популяризувати діяльність цієї, відомої далеко за межами України, науково-дослідної установи.

Приємно було почути привітальні слова від заступника директора з наукової роботи, д.б.н., лауреата премії ім. О.О. Богомольця НАН України Любові Бучинської, яка ознайомила гостей із основними профілями роботи і досягненнями провідних вчених Інституту.

Коротку, проте пізнавальну і дещо дискусійну лекцію, присвячену причинам виникнення раку, прочитав для гостей м.н.с. Тарас Надворний. Студенти активно долучилися до обговорення таких важливих проблем як способи профілактики онкологічних захворювань.

Зазирнувши до Центру колективного користування науковими приладами «Молекулярна онкологія та біотехнологія», вони були приємно вражені дослідницькими можливостями, які надають сучасні прилади та  обладнання, включаючи проточний цитофлуориметр Beckman Coulter EPICS XL, роботу якого продемонструвала к.б.н., н.с. відділу онкогематології Тетяна Іванівська, ампліфікатор для ПЛР в реальному часі Real-time PCR AB 7500, рідинний хроматограф Agilent та інші.

Дуже приємно, що співробітники Інституту знайшли час у своєму напруженому робочому графіку і розповіли про свою роботу студентам. Так, к.б.н., с.н.с. Олександра Лихова продемонструвала можливості сучасної мікроскопічної техніки і розповіла про клітинні лінії, які зберігаються в банку клітин Інституту, а к.б.н., с.н.с. Ольга Караман ознайомила із реаліями і завданнями, які вирішують у лабораторії онкоімунології та конструювання протипухлинних вакцин. Побували студенти й у віварії Інституту.

Добрим та уважним гідом для наших студентів виступила м.н.с., голова Ради молодих вчених Ольга Брієва. Саме її супровід і докладні пояснення зробили екскурсію змістовною, насиченою і цікавою.

Студенти і колектив кафедри біотехнології і мікробіології щиро вдячні керівництву і співробітникам Інституту експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького НАН України за надану можливість поринути у світ сучасної науки та сподіваються на подальшу плідну співпрацю!

Опублікований: 17-05-2019
Читайте також:
Нові перемоги збірної НУХТ з футзалу

Чоловіча збірна університету з футзалу продовжує здобувати перемоги, радуючи вболівальників й стрімко рухаючись до вершин турнірних таблиць. У рамках 10-го туру Вищої футзальної ліги ФАСК наші збірники зустрічалися з командою Інституту кримінально-виконавчої служби (ІКВС). Після поразки команди НПУ ім. Драгоманова в матчі з «Політехніком», нашій ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові перемоги збірної НУХТ з футзалу 27 лютого 2018

Зірковий час магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології

Захист магістерських робіт – хвилююча та довгоочікувана мить. 14 лютого 2022 року – початок захистів кваліфікаційних магістерських робіт здобувачами денної та заочної форм навчання спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», освітньо-професійних програм «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія» – став частинкою історії для ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зірковий час магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології 15 лютого 2022

Відбулося 17 засідання круглого столу «Сучасна освіта: зміст, технології, забезпечення якості»

Традиційно під головуванням завідувача кафедри міжнародної економіки, професора Світлани Гуткевич відбулося сімнадцяте засідання круглого столу «Сучасна освіта: зміст, технології, забезпечення якості». У жвавій атмосфері та дискусіях учасники обговорили питання розвитку сучасної освіти як в Україні, так і в світі. Про свою участь у тезовій формі за...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося 17 засідання круглого столу «Сучасна освіта: зміст, технології, забезпечення якості» 25 квітня 2019

Інсайти для викладачів іноземної мови

24 жовтня 2023 року доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ольга Нежива взяла участь у освітньому семінарі-практикумі, що відбувся у Києві для викладачів закладів вищої освіти. Захід був спрямований на популяризацію викладання німецької мови в Україні. Також його учасники обговорювали й інші важливі  питання. Зокрема, дискутували ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інсайти для викладачів іноземної мови 25 жовтня 2023