Н У Х Т

Освітньо-професійна програма «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» очима випускників

09 лютого 2022

Освітньо-професійна програма «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» очима випускників

Локальний моніторинг освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» – проблема багатоаспектна і потребує зустрічей із різними групами освітнього процесу. 8 лютого 2022 року така зустріч відбулася з випускниками кафедри технології оздоровчих продуктів, котрі через декілька днів отримають дипломи магістрів.

Члени робочої групи поставили випускникам ряд запитань, щоб з’ясувати ефективність наповнення програми з їхньої точки зору, чи достатня кількість обов’язкових і вибіркових дисциплін, чи є необхідність внести зміни до навчальної програми, чи однаковою мірою дана освітньо-професійна програма забезпечила здобувачам необхідний рівень теоретичних знань і належну практичну підготовку.

Випускники кафедри охоче відгукнулись на участь у такій зустрічі, активно коментували основні складники освітньої програми, акцентували увагу на тих доповненнях, які потрібно внести до освітньої програми 2022 року.

Членам робочої групи було приємно почути про загальний високий рівень освітньої програми, про те, що вона забезпечила майбутнім фахівцям чітке розуміння взаємозв’язку між структурою харчування та станом здоров’я людини, а отже, високу відповідальність при розробленні та виробництві нових харчових продуктів, передусім зі сфери здорового харчування. Складники освітньо-професійної програми орієнтують фахівців на необхідність продовжувати подальше навчання безпосередньо на тих підприємствах харчової промисловості чи інших галузей, що є необхідною умовою кар’єрного зростання, професійної компетентності, затребуваності на ринку праці.

Випускники задоволені тим, що освітньо-професійна програма дала їм необхідну суму знань для роботи на будь-яких харчових підприємствах, оскільки оздоровчі продукти можна випускати на всіх традиційних харчових середовищах за традиційними технологіями.

Основні побажання випускників стосувалися необхідності розширення баз практики, повнішої реалізації академічної мобільності здобувачів, у тому числі й при проходженні практики за кордоном. Більшість випускників виявили бажання й надалі співпрацювати з кафедрою при підготовці наукових робіт, розробленні патентів, публікації наукових статей.

Загальну думку випускників щодо ефективності цієї освітньої програми, ролі викладачів кафедри у забезпеченні її сприйняття студентами виклали у своїх виступах Яна Лісняк і Юлія Чемелєва. Наостанок магістрантки висловили сподівання, що магістри, які навчатимуться після них, теж високо оцінять і магістерську освітньо-професійну програму, і викладачів, які її творять і реалізують. 

Опублікований: 09-02-2022
Читайте також:
Здобувачі-фінансисти долучаються до онлайн-заходів Нацбанку України

Бакалаври-фінансисти першого та другого року навчання разом із доценткою кафедри фінансів Ганною Рогановою взяли активну участь у Zoom-конференції від Національного банку України «Гроші, як засіб комунікації». Фахівець музею грошей НБУ Роман Рілов акцентував увагу здобувачів на суттєвих елементах оновлення номінального ряду гривні. Лектор обґрунт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-фінансисти долучаються до онлайн-заходів Нацбанку України 18 травня 2021

У технологічній складності виробництва борошна пересвідчилися другокурсники на ТОВ «Столичний млин»

Відповідно до графіка навчального процесу студенти групи ТІ-ІІ-6 під керівництвом доцента кафедри технології зберігання і переробки зерна Олени Супрун-Крестової відвідали ТОВ «Столичний млин». Виробнича потужність цього європейського підприємства дає змогу щоденно постачати понад 1000 тонн високоякісного борошна та іншої продукції українським і зак...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У технологічній складності виробництва борошна пересвідчилися другокурсники на ТОВ «Столичний млин» 07 лютого 2018

Відкрита лекція доцента кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

Відбулася відкрита лекція з дисципліни «М’ясні технології. Модуль 1. Технології первинної переробки сільськогосподарських тварин і птиці» доцента кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ігоря Страшинського для здобувачів  третього курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 181 «Харчові т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція доцента кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 16 жовтня 2024

Першокурсники-менеджери удосконалюють фінансову грамотність

Здобувачі кафедри економіки праці та менеджменту розпочали 2024 рік із удосконалення своєї валютно-фінансової грамотності. Першокурсники освітньої програми «Менеджмент» разом із доценткою кафедри Іриною Тюхою та старшою викладачкою Оленою Кутас відвідали Музей грошей Національного банку України. Екскурсія виявилася надзвичайно нестандартною, захо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники-менеджери удосконалюють фінансову грамотність 08 січня 2024