Н У Х Т

Освітньо-професійна програма «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» очима випускників

09 лютого 2022

Освітньо-професійна програма «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» очима випускників

Локальний моніторинг освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» – проблема багатоаспектна і потребує зустрічей із різними групами освітнього процесу. 8 лютого 2022 року така зустріч відбулася з випускниками кафедри технології оздоровчих продуктів, котрі через декілька днів отримають дипломи магістрів.

Члени робочої групи поставили випускникам ряд запитань, щоб з’ясувати ефективність наповнення програми з їхньої точки зору, чи достатня кількість обов’язкових і вибіркових дисциплін, чи є необхідність внести зміни до навчальної програми, чи однаковою мірою дана освітньо-професійна програма забезпечила здобувачам необхідний рівень теоретичних знань і належну практичну підготовку.

Випускники кафедри охоче відгукнулись на участь у такій зустрічі, активно коментували основні складники освітньої програми, акцентували увагу на тих доповненнях, які потрібно внести до освітньої програми 2022 року.

Членам робочої групи було приємно почути про загальний високий рівень освітньої програми, про те, що вона забезпечила майбутнім фахівцям чітке розуміння взаємозв’язку між структурою харчування та станом здоров’я людини, а отже, високу відповідальність при розробленні та виробництві нових харчових продуктів, передусім зі сфери здорового харчування. Складники освітньо-професійної програми орієнтують фахівців на необхідність продовжувати подальше навчання безпосередньо на тих підприємствах харчової промисловості чи інших галузей, що є необхідною умовою кар’єрного зростання, професійної компетентності, затребуваності на ринку праці.

Випускники задоволені тим, що освітньо-професійна програма дала їм необхідну суму знань для роботи на будь-яких харчових підприємствах, оскільки оздоровчі продукти можна випускати на всіх традиційних харчових середовищах за традиційними технологіями.

Основні побажання випускників стосувалися необхідності розширення баз практики, повнішої реалізації академічної мобільності здобувачів, у тому числі й при проходженні практики за кордоном. Більшість випускників виявили бажання й надалі співпрацювати з кафедрою при підготовці наукових робіт, розробленні патентів, публікації наукових статей.

Загальну думку випускників щодо ефективності цієї освітньої програми, ролі викладачів кафедри у забезпеченні її сприйняття студентами виклали у своїх виступах Яна Лісняк і Юлія Чемелєва. Наостанок магістрантки висловили сподівання, що магістри, які навчатимуться після них, теж високо оцінять і магістерську освітньо-професійну програму, і викладачів, які її творять і реалізують. 

Опублікований: 09-02-2022
Читайте також:
Студентка Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ – фіналістка Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

На базі комунального навчального закладу «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» та Черкаського національного університету  імені Богдана Хмельницького відбувся ІІІ (ІІ) етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, у якому взяли участь 56 студентів ВНЗ Черкаської обл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентка Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ – фіналістка Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика 16 січня 2017

До відкриття туристичного сезону в місті Кам’янці-Подільському долучилися другокурсники спеціальності «Туризм»

Студенти-другокурсники спеціальності «Туризм» у рамках дисципліни «Логістика в туризмі» під керівництвом доцента Тетяни Мірзодаєвої вивчають тему «Інформаційні потоки в логістиці туристичної сфери», як у традиційних формах лекційного та практичного заняття, так і з використанням інноваційних методів навчання. Зокрема, 30 квітня 2020 року студенти ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До відкриття туристичного сезону в місті Кам’янці-Подільському долучилися другокурсники спеціальності «Туризм» 04 травня 2020

Виходить на фінішну пряму приймання заяв від вступників до бакалаврату в основний набір

Добігає кінця подання заяв на вступ до бакалаврату. Станом на 12:00 сьогоднішнього дня на всі освітні програми нашого університету уже подано 3095 заяв. Найбільшою популярністю у цьогорічних вступників на денну форму навчання на основі повної загальної середньої освіти (після 11 класу) користуються спеціальності «Харчові технології» (освітні прогр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виходить на фінішну пряму приймання заяв від вступників до бакалаврату в основний набір 29 липня 2024

Триває активна профорієнтаційна робота кафедри технології оздоровчих продуктів

16 травня відповідальна по кафедрі технології оздоровчих продуктів за профорієнтаційну роботу доцентка Алла Башта відвідала Спеціалізовану школу № 149 та Середню загальноосвітню школу №166 м. Києва, де поспілкувалася зі старшокласниками та адміністрацією. Викладачка розповіла майбутнім вступникам про перспективи навчання у нашому університеті та м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває активна профорієнтаційна робота кафедри технології оздоровчих продуктів 17 травня 2024