Н У Х Т

Активні наукові дискусії на кафедрі технології цукру і підготовки води

11 квітня 2025

Активні наукові дискусії на кафедрі технології цукру і підготовки води

Кафедра технології цукру і підготовки води взяла активну участь у роботі 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті».

Робота секції розпочалася з привітального слова в.о. завідувача кафедри Інни Карпович.

Здобувачі освіти представили наукові здобутки з інноваційних напрямків розвитку технологій цукрів, полісахаридів і підготовки води, що викликали зацікавлення й активне обговорення. Усі доповіді були цікавими та змістовними, а жваве обговорення кожної теми підкреслювало її актуальність. Організатори секції вдячні всім учасникам за плідну роботу.

Найцікавіші доповіді були відзначені:

1 місце – Назарій Шпак (група ЦВ-1-11М), тема – «До питання розширення асортименту цукрів вітчизняними виробниками» (керівниця – професорка Наталія Гусятинська)

2 місце – Олександр Бархатов (група ЦВ-1-11М), тема – «Раціональні параметри пресування жому при дифузійно-пресовому вилученні сахарози» (керівниця – професорка Наталія Гусятинська)

3 місце – Олександр Брагін (група ЦВ-1-11М), тема – «Підготовка води для виготовлення відновлювальних соків» (керівник – доцент Євген Омельчук)

У постерній секції організаційний комітет конференції відзначив наступних здобувачів:

1 місце – Олена Руденко (група ТІ-2-6), тема – «Різновиди цукру та їх використання в харчовій промисловості» (керівниця – доцента Інна Карпович)

2 місце – Владислав Смоляр (група ЦВ-1-11М), тема – «Ефективність застосування іонітного очищення для отримання бурякового пектину медичного призначення» (керівники – доцентки Ірина Крапивницька, Інна Карпович)

3 місце – Марія Страшинська (група ТІ-2-6), тема – «Мінеральні води України – скарб національного здоров'я» (керівниця – доцента Світлана Шульга)

Щиро вітаємо переможців та всіх учасників конференції! Бажаємо творчої наснаги й подальших успіхів у науковій діяльності!

Опублікований: 11-04-2025
Читайте також:
Блискуче склали кваліфікаційний іспит здобувачі освіти Полтавського фахового коледжу НУХТ

Традиційно підсумком навчальної практики студентів у Відокремленому структурному підрозділі «Полтавський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» є кваліфікаційні пробні роботи. Успіху досягають тільки найбільш наполегливі та працелюбні. І це блискуче підтвердили студенти групи 31-ТХ спеціальності «Харчові технології», які на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Блискуче склали кваліфікаційний іспит здобувачі освіти Полтавського фахового коледжу НУХТ 10 лютого 2021

Гостьову лекцію про алергени прочитала для здобувачів освіти викладачка Інституту післядипломної освіти НУХТ

11 жовтня 2023 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції в рамках дисципліни «Дієтологія» для здобувачів групи ХЧX-4-11ск відбулась гостьова лекція «Алергени як небезпечних чинник системи НАССР. Програми керування та методи контролю алергенів». Лекцію прочитала доцентка кафедри харчових технологій Інституту післядипломної осві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьову лекцію про алергени прочитала для здобувачів освіти викладачка Інституту післядипломної освіти НУХТ 11 жовтня 2023

Активно працюють відбіркові комісії навчально-наукових інститутів і факультетів нашого університету

Триває вступна кампанія-2022. 23 серпня – останній день подання заяв вступниками на бюджет для здобуття освітнього ступеня «Бакалавр». Після цього заяву можна буде подати тільки на контракт. Продовжується приймання заяв і документів від вступників для здобуття освітнього ступеня «Магістр». Воно триватиме до 23 серпня для тих, хто вступає за результ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Активно працюють відбіркові комісії навчально-наукових інститутів і факультетів нашого університету 22 серпня 2022

Здобувачка освіти, викладачка і випускник факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка – серед переможців YOUNG CHEFS CHALLENGE

Одразу троє учасників – четвертокурсниця бакалаврату, викладачка і випускник захистили честь університету на цьогорічному престижному фаховому конкурсі. Тема YOUNG CHEFS CHALLENGE 2024 – «Продукт: Трансформація», відповідно до якої учасники мали створити авторську страву з дотриманням всього трьох умов: головний інгредієнт мав бути притаманний рег...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачка освіти, викладачка і випускник факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка – серед переможців YOUNG CHEFS CHALLENGE 19 вересня 2024