Н У Х Т

МОН пропонує до громадського обговорення проєкт Порядку прийому до вишів у 2024 році

03 січня 2024

МОН пропонує до громадського обговорення проєкт Порядку прийому до вишів у 2024 році

Міністерство освіти і науки оприлюднило та пропонує до громадського обговорення проєкт Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2024 році.

У ньому міститься уся необхідна інформація про особливості вступу до закладів вищої освіти в цьому році, терміни та етапи проведення вступної кампанії для вступників для здобуття освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр».

У 2024 році вступ до закладів вищої освіти відбуватиметься на підставі результатів національного мультипредметного тесту. Основна новація – збільшення кількості предметів НМТ до чотирьох. Обов’язковими будуть тести з трьох предметів – української мови, математики та історії України, і один предмет вступник зможе обрати з переліку – українську літературу, географію, біологію, фізику, хімію, англійську, німецьку, французьку, іспанську мову.

Замість результатів НМТ 2024 року, можна буде використати результати НМТ 2022 або 2023 року, ЗНО 2021 років чи матурального іспиту.

Усі вступники братимуть участь у спільних широких конкурсах із використанням однакового розрахунку конкурсного бала. До конкурсного відбору на бюджетні місця допускатимуться вступники, що матимуть конкурсний бал не менше ніж 130 (ця умова не стосуватиметься вступників, що мають право на пільги).

Для розрахунку конкурсного бала будуть використовуватися вагові коефіцієнти предметів НМТ, такі ж як у 2023 році. Не планується використовувати середні бали раніше здобутих документів про освіту та сільський коефіцієнт. Але, будуть застосовуватися регіональний і галузевий коефіцієнти.

У цьому році також збережені усі пільги та пільгові категорії, зокрема для жителів тимчасово окупованих територій.

Громадське обговорення проєкту Порядку триватиме до 31 січня. Зауваження та пропозиції приймаються у формі порівняльної таблиці на електронну адресу andrii.okhrimovskyi@mon.gov.ua. У полі «Тема (Subject)» потрібно зазначити: «Громадське обговорення порядку прийому для здобуття вищої освіти». Контактна особа для консультацій – Андрій Охрімовський, тел. (044) 481-32-67.

Нагадаємо, положеннями цього документу, який фактично визначає правила проведення вступної кампанії, керуватимуться заклади освіти всіх форм власності, які здійснюватимуть прийом вступників на навчання у 2024 році. Тож, долучайтеся до обговорення!

Результати обговорення МОН розмістить на своєму офіційному сайті не пізніше ніж через два тижні після прийняття рішень за його результатами.

Опублікований: 03-01-2024
Читайте також:
Про розроблення безпечної продукції та експорт до інших країн розповіла нашим здобувачам освіти стейкхолдер

Чергову лекцію від стейкхолдера, керівниці технологічного відділу ДП «Zeelandia» в Україні, кандидатки технічних наук Наталії Савчук прослухали магістранти, що навчаються за освітньо-професійними програмами «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» і «Технології органічних харчових продуктів» і здобувачі освітньо-на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про розроблення безпечної продукції та експорт до інших країн розповіла нашим здобувачам освіти стейкхолдер 02 листопада 2020

Захисти кваліфікаційних бакалаврських робіт: перспективи застосування науково-технічних розробок

На кафедрі біотехнології і мікробіології триває цьогорічний захист кваліфікаційних робіт здобувачів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» освітнього ступеня «Бакалавр». Днями відбулася чергова серія засідань екзаменаційної комісії, на яких були представлені до захисту ще 11 кваліфікаційних робіт. Перед початком захистів голова Екзамен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захисти кваліфікаційних бакалаврських робіт: перспективи застосування науково-технічних розробок 14 червня 2022

Тренди крафтової випічки на науковому семінарі від фахівчині-практика

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся науковий семінар «Крафтова випічка у фокусі нових можливостей для закладів ресторанного господарства» від технологині компанії «Lesaffre Ukraine», кандидатки технічних наук Тетяни Голікової. Фахівчиня розповіла про діяльність компанії «Lesaffre Ukraine» на вітчизняному і міжнародному ринку, дала визн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тренди крафтової випічки на науковому семінарі від фахівчині-практика 19 листопада 2021

Свято вареника у Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

19 жовтня 2018 року в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ в рамках святкування Дня працівників харчової промисловості відбулося Свято вареника. Участь у заході взяли групи кулінарного напряму. Студенти плідно працювали, вивчали історію та рецептуру знатного смаколика, наліпили величезну кількість вареників із різною нач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свято вареника у Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 19 жовтня 2018