Н У Х Т

Експериментальна і креативна кухня від професіонала для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

22 березня 2018

Експериментальна і креативна кухня від професіонала для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

20 березня 2018 року відбувся неймовірний майстер-клас від шеф-кухаря спеціалізованого ресторану «КазаН ДиваН» Володимира Єманова з елементами молекулярної гастрономії для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Магістранти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції спеціальності 181 «Харчові технології» (спеціалізації «Технології харчування», «Технології в ресторанному господарстві» і «Технології аюрведичних харчових продуктів») і кафедри готельно-ресторанної справи спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» мали унікальну можливість ознайомитися з новими науковими підходами до приготування та оформлення страв і кулінарних виробів у закладах ресторанного господарства.

Майстер-клас викликав у студентів особливий інтерес, адже навчальними планами передбачено вивчення дисциплін «Молекулярні технології продукції ресторанного господарства» та «Інноваційні ресторанні технології».

Володимир Єманов представив до уваги присутніх технології ресторанної продукції з використанням комбінованих технік і креативною презентацією: закуску з маринованим лососем «Гравлакс», закуску тар-тар із яловичини, ростбіф Sous Vide з їстівним ґрунтом, салат із качиним філе Sous Vide, шоколадний фондан із морозивом із зеленого чаю. Кожна з приготованих страв – неймовірне поєднання смаку, аромату і зовнішнього викладу, шедевр модерного кулінарного мистецтва. У центрі уваги шеф-кухаря була низькотемпературна технологія Sous Vide, копчення зі Smoking Gun, еспумізація і заморожування з рідким азотом. Професіонал у своїй справі, шеф-кухар говорив про необхідне сучасне устаткування для закладів ресторанного господарства, режими низькотемпературного оброблення за Sous Vide-технологією і його переваги, особливості використання рідкого азоту для заморожування і оригінальної презентації страв.

Варто зазначити, що Володимир є студентом-магістрантом заочної форми навчання спеціальності «Харчові технології», спеціалізації «Технології в ресторанному господарстві», тому під час майстер-класу було жваве обговорення наукових аспектів, підходів і дискусійних питань молекулярних технологій, які виникають у науковців і фахівців.

Володимир Єманов – шеф із великим досвідом, теоретичними знаннями та практичними вміннями, натхненний і захоплений своєю справою. Талановитий професіонал розкрив для наших студентів таємниці молекулярної гастрономії, подарував яскраві враження і емоції, а також дозволив закріпити у найкращій спосіб теоретичні знання і вміння.

Викладачі й студенти щиро вдячні Володимиру Єманову за майстер-клас і бажають нових творчих і професійних досягнень!

Опублікований: 22-03-2018
Читайте також:
Тривають вступні перегони до магістратури

В університеті тривають вступні випробування до магістратури денної і заочної форм навчання. 2 липня єдиний вступний іспит з іноземної мови здали вступники до магістратури за спеціальностями «Економіка», «Журналістика», «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Менеджмент», «Маркетинг», «Підприємництво, торгівля та бір...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тривають вступні перегони до магістратури 05 липня 2019

Нові перспективи для сфери освіти

Доцентка кафедри маркетингу Аліна Бергер взяла участь у Всеукраїнській онлайн-конференції від Genesis «Інтерактивне навчання. Результати наймасштабнішої співпраці ІТ-бізнесу та освіти 2022», про що отримала відповідний сертифікат. Конференція включала лекції від представників Genesis про особливості співпраці IT-бізнесу та освіти, можливості для п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові перспективи для сфери освіти 30 грудня 2022

Представляємо університет гімназистам і ліцеїстам Полтавщини

Старший викладач кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування Андрій Слюсенко завітав до закладів освіти м. Лубни, що на Полтавщині. Він зустрівся зі старшокласниками гімназії ім. Володимира Малика, гімназії ім. Героя України Віри Роїк і Лубенського професійного ліцею. Викладач розповів про наш університет, зокрема, пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Представляємо університет гімназистам і ліцеїстам Полтавщини 27 травня 2024

Підписано меморандум про співпрацю з Коледжем Сент Лоуренс (Канада)

Колектив університету безупинно продовжує розвивати міжнародну співпрацю. Черговим кроком до розширення кола зарубіжних партнерів стало підписання меморандуму про співпрацю зі St. Lawrence College. Ініціаторами стали завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Василь Пасічний і доцентка кафедри Оксана Топчій. St. Lawrence College (SLC)...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підписано меморандум про співпрацю з Коледжем Сент Лоуренс (Канада) 17 січня 2024