Н У Х Т

Експериментальна і креативна кухня від професіонала для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

22 березня 2018

Експериментальна і креативна кухня від професіонала для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

20 березня 2018 року відбувся неймовірний майстер-клас від шеф-кухаря спеціалізованого ресторану «КазаН ДиваН» Володимира Єманова з елементами молекулярної гастрономії для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Магістранти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції спеціальності 181 «Харчові технології» (спеціалізації «Технології харчування», «Технології в ресторанному господарстві» і «Технології аюрведичних харчових продуктів») і кафедри готельно-ресторанної справи спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» мали унікальну можливість ознайомитися з новими науковими підходами до приготування та оформлення страв і кулінарних виробів у закладах ресторанного господарства.

Майстер-клас викликав у студентів особливий інтерес, адже навчальними планами передбачено вивчення дисциплін «Молекулярні технології продукції ресторанного господарства» та «Інноваційні ресторанні технології».

Володимир Єманов представив до уваги присутніх технології ресторанної продукції з використанням комбінованих технік і креативною презентацією: закуску з маринованим лососем «Гравлакс», закуску тар-тар із яловичини, ростбіф Sous Vide з їстівним ґрунтом, салат із качиним філе Sous Vide, шоколадний фондан із морозивом із зеленого чаю. Кожна з приготованих страв – неймовірне поєднання смаку, аромату і зовнішнього викладу, шедевр модерного кулінарного мистецтва. У центрі уваги шеф-кухаря була низькотемпературна технологія Sous Vide, копчення зі Smoking Gun, еспумізація і заморожування з рідким азотом. Професіонал у своїй справі, шеф-кухар говорив про необхідне сучасне устаткування для закладів ресторанного господарства, режими низькотемпературного оброблення за Sous Vide-технологією і його переваги, особливості використання рідкого азоту для заморожування і оригінальної презентації страв.

Варто зазначити, що Володимир є студентом-магістрантом заочної форми навчання спеціальності «Харчові технології», спеціалізації «Технології в ресторанному господарстві», тому під час майстер-класу було жваве обговорення наукових аспектів, підходів і дискусійних питань молекулярних технологій, які виникають у науковців і фахівців.

Володимир Єманов – шеф із великим досвідом, теоретичними знаннями та практичними вміннями, натхненний і захоплений своєю справою. Талановитий професіонал розкрив для наших студентів таємниці молекулярної гастрономії, подарував яскраві враження і емоції, а також дозволив закріпити у найкращій спосіб теоретичні знання і вміння.

Викладачі й студенти щиро вдячні Володимиру Єманову за майстер-клас і бажають нових творчих і професійних досягнень!

Опублікований: 22-03-2018
Читайте також:
Випускники не забувають університет і діляться своїми здобутками

Приємно, коли випускники не забувають університет і своїх викладачів, навідують Альма матер та діляться своїми здобутками. До НУХТ завітав легендарний випускник кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв Богдан Лук’яненко. Взявши від навчання в університеті все по максимуму, зокрема, активно займаючись дослідницькою роботою, вис...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускники не забувають університет і діляться своїми здобутками 16 вересня 2020

Шляхом постійного самовдосконалення прямують викладачі кафедри технології ресторанної  і аюрведичної продукції

Однією з глобальних цілей сталого розвитку, затверджених у 2015 році на самміті ООН, є забезпечення всеохоплюючої і справедливої якісної освіти та заохочення можливості навчання впродовж усього життя для всіх.  Викладачі кафедри технології ресторанної  і аюрведичної продукції постійно вдосконалюють педагогічну майстерність та професійне зростання....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Шляхом постійного самовдосконалення прямують викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 10 грудня 2020

Знайомство першокурсників з гарантом

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбулося знайомство першокурсників-біотехнологів  із гаранткою освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, природоохоронна, харчова» Світланою Старовойтовою. До зустрічі також долучилася деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак. Зустріч розпоч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство першокурсників з гарантом 03 жовтня 2022

Розвиткові творчих здібностей майбутніх технологів сприяє науковий гурток кафедри фізики

На кафедрі фізики до наукової роботи залучаються здобувачі вищої освіти різних спеціальностей та курсів. У семестрі, що завершився, тут активно працював науковий гурток «Фізика в сучасних харчових технологіях». Наукова діяльність гуртка спрямована на розвиток творчих здібностей майбутніх технологів із метою набуття ними фахових компетенцій, а тако...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розвиткові творчих здібностей майбутніх технологів сприяє науковий гурток кафедри фізики 28 грудня 2019