Н У Х Т

Уряд внесе зміни у контракти з ректорами вишів

20 січня 2020

Уряд внесе зміни у контракти з ректорами вишів

Міністерством освіти і науки розроблений проект урядової постанови, що передбачає внесення змін до Типової форми контракту з керівниками державних закладів вищої освіти. Відповідний проект постанови винесений для громадського обговорення.

Положення нового Типового контракту регулюватимуть трудові відносини, пов’язані з виконанням керівником вишу своїх обов’язків, а також встановлюватимуть цільові показники діяльності закладу вищої освіти, досягнення яких повинен забезпечити його керівник.

Окрім цього, положення контракту також визначатимуть відповідальність сторін та умови розірвання договору, в тому числі дострокового між уповноваженим органом управління та керівником.

Після ухвалення Кабінетом Міністрів відповідного рішення, міністерствам та іншим органам державної влади, в сфері управління яких є заклади вищої освіти, буде необхідно внести зміни до діючих контрактів із керівниками державних вишів, дія яких закінчується не раніше ніж через три роки від дати набрання чинності Законом України № 392-IX від 18 грудня 2019 року «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти», доповнивши їх положеннями стосовно досягнення керівниками таких закладів вищої освіти цільових показників діяльності закладу вищої освіти.

Як відомо, наприкінці грудня 2019 року Верховна Рада ухвалила законопроект щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти, норми якого передбачають необхідність підписання контрактів із усіма керівниками вишів із зазначенням цільових показників ефективності (KPI), строками їх виконання та механізмів перевірки.

Планується, що цілі в програмах керівників вишів стануть індикаторами ефективності, а невиконання програм – підставою для розірвання контракту.

Зауваження та пропозиції до проекту постанови КМУ можна надсилати до 31 січня 2020 року на e-mail: pyzhov@mon.gov.ua.

Опублікований: 20-01-2020
Читайте також:
Навчальна практика обліковців

Здобувачі освіти, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Диджитал облік і оподаткування» у Львівському фаховому коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ успішно пройшли навчальну практику з дисципліни «Фінансовий облік». У сучасному світі, де технології змінюються зі швидкістю світла, а світ фінансів стає все більш цифровим, прос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навчальна практика обліковців 09 липня 2025

Викладачі університету очолюють екзаменаційні комісії у фахових коледжах НУХТ

14 червня 2024 року здобувачі заочної форми навчання відокремленого структурного підрозділу «Київський фаховий коледж ресторанного господарства Національного університету харчових технологій» склали державний кваліфікаційний екзамен. Роботу державної кваліфікаційної комісії з прийняття іспиту на технологічному відділенні спеціальності 181 «Харчові...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі університету очолюють екзаменаційні комісії у фахових коледжах НУХТ 17 червня 2024

Про контроль якості сировини і готової продукції в молочній галузі розповів другокурсникам фахівець-практик

На кафедрі технології молока і молочних продуктів відбувся вебінар «Контроль якості та безпечності сировини і готової продукції в молочній галузі», спікером якого виступив випускник кафедри, аудитор ТзОВ «Гранд Серт Україна» Артур Михалевич. Онлайн-захід проходив у рамках навчальної дисципліни «Контроль якості та безпечності харчових продуктів. Мо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про контроль якості сировини і готової продукції в молочній галузі розповів другокурсникам фахівець-практик 02 грудня 2022

Успішно захистила дисертацію на здобуття ступеня доктора філософії аспірантка кафедри технології молока і молочних продуктів

2 лютого 2022 року на засіданні разової спеціалізованої вченої ради ДФ 26.058.015 аспірантка кафедри технології молока і молочних продуктів Кіра Овсієнко презентувала свої дослідження за темою «Розроблення технології сироватко-вершкового сиру з харчовими волокнами». Наукова керівниця – кандидатка технічних наук, професорка кафедри технології молока...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішно захистила дисертацію на здобуття ступеня доктора філософії аспірантка кафедри технології молока і молочних продуктів 04 лютого 2022