Н У Х Т

Уряд внесе зміни у контракти з ректорами вишів

20 січня 2020

Уряд внесе зміни у контракти з ректорами вишів

Міністерством освіти і науки розроблений проект урядової постанови, що передбачає внесення змін до Типової форми контракту з керівниками державних закладів вищої освіти. Відповідний проект постанови винесений для громадського обговорення.

Положення нового Типового контракту регулюватимуть трудові відносини, пов’язані з виконанням керівником вишу своїх обов’язків, а також встановлюватимуть цільові показники діяльності закладу вищої освіти, досягнення яких повинен забезпечити його керівник.

Окрім цього, положення контракту також визначатимуть відповідальність сторін та умови розірвання договору, в тому числі дострокового між уповноваженим органом управління та керівником.

Після ухвалення Кабінетом Міністрів відповідного рішення, міністерствам та іншим органам державної влади, в сфері управління яких є заклади вищої освіти, буде необхідно внести зміни до діючих контрактів із керівниками державних вишів, дія яких закінчується не раніше ніж через три роки від дати набрання чинності Законом України № 392-IX від 18 грудня 2019 року «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти», доповнивши їх положеннями стосовно досягнення керівниками таких закладів вищої освіти цільових показників діяльності закладу вищої освіти.

Як відомо, наприкінці грудня 2019 року Верховна Рада ухвалила законопроект щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти, норми якого передбачають необхідність підписання контрактів із усіма керівниками вишів із зазначенням цільових показників ефективності (KPI), строками їх виконання та механізмів перевірки.

Планується, що цілі в програмах керівників вишів стануть індикаторами ефективності, а невиконання програм – підставою для розірвання контракту.

Зауваження та пропозиції до проекту постанови КМУ можна надсилати до 31 січня 2020 року на e-mail: pyzhov@mon.gov.ua.

Опублікований: 20-01-2020
Читайте також:
Наукова робота здобувача PhD: отримання наночастинок селену з використанням молочнокислих бактерій

Наші здобувачі освіти продовжують займатися науковими дослідженнями. Зокрема, дослідження здобувача ступеня «доктор філософії» першого року навчання кафедри біотехнології і мікробіології Мирослава Хоньківа присвячені отриманню наночастинок селену з використанням молочнокислих бактерій. На перших етапах своєї наукової роботи дослідник займається ог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукова робота здобувача PhD: отримання наночастинок селену з використанням молочнокислих бактерій 15 травня 2023

Перші охоронні документи 2024-го

Наші винахідники стартували у новому році з отримання одразу двох патентів України на корисну модель. Колектив розробників у складі доцентів кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Володимира Костюка і Геннадія Валіуліна, професора кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Олександра Шевченка та доцента Євгена Костюка підтвердив свої автор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші охоронні документи 2024-го 10 січня 2024

Чергова гостьова лекція словацької викладачки на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Завдяки співпраці зі Словацьким сільськогосподарським університетом у м. Нітра (Slovak University of Agriculture in Nitra) на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася чергова гостьова лекція викладачки кафедри технології та якості продукції рослинництва, PhD Еви Іванісової. Тема лекції стосувалася одного з найпопулярніш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергова гостьова лекція словацької викладачки на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 06 листопада 2023

Як майбутні експерти харчових продуктів мікробіологічну забрудненість об’єктів навколишнього середовища досліджували

Наприкінці травня студенти групи ТІ-2-6 під керівництвом доцента кафедри біотехнології і мікробіології Світлани Тетеріної у рамках вивчення дисципліни «Мікробіологія для харчових технологій» розпочали дослідження мікробіологічної забрудненості об’єктів навколишнього середовища. Вони зробили посіви повітря лекційних аудиторій, холу, підвалу, туалету...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як майбутні експерти харчових продуктів мікробіологічну забрудненість об’єктів навколишнього середовища досліджували 20 червня 2019