Н У Х Т

Доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства взяла участь у засіданні Президії НААН України

16 квітня 2018

Доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства взяла участь у засіданні Президії НААН України

Відбулося засідання Президії НААН України, на якому розглядалася актуальна тема «Вино і здоров’я людини: біохімічні, екологічні та соціальні аспекти».У засіданні та в обговоренні взяла участь доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько, яка розповіла про корисні властивості червоних столових натуральних вин і вермутів, їх вплив на організм людини та необхідність консолідації установ із метою спільних досліджень для популяризації культури та норм споживання вин та їх корисності.

Із основною доповіддю виступив директор ННЦ «Інститут виноградарства і виноробстві ім. В.Є Таїрова» В’ячеслав Власов, який відзначив актуальність питання щодо впливу винограду та вина на біохімічні та клінічні показники при лікуванні захворювань серцево-судинної системи та організму в цілому, зазначив, що збільшення виробництва та споживання вина є підґрунтям ампело- та енотерапії в Україні.

У загальному обговоренні проблеми взяли участь начальник відділу розвитку садівництва, виноградарства та виноробства Міністерства аграрної політики та продовольства України Віктор Костенко, професор, провідний науковий співробітник відділу вітамінів та коензимів Інституту біохімії ім. О.В. Паладіна НАН України Тамара Кучмеровська, президент Українського Бюро винограду та вина Іван Плачков, генеральний директор корпорації «Укрвинпром» Володимир Кучеренко.

Було прийняте рішення про розроблення рекомендацій та правил щодо споживання вин на основі результатів досліджень вітчизняних наукових установ і досвіду провідних виноробних країн світу, та підготовку звернення до НАН України щодо розроблення загальнодержавної дослідницької програми з ампело- та енотерапії.

Опублікований: 16-04-2018
Читайте також:
Курс молодого бійця для першокурсників

У цей непростий для нашої країни час особливого значення набуває військово-патріотичне виховання молоді. Увесь навчальний рік у Вінницькому фаховому коледжі НУХТ відбувалися різноманітні заходи, а фінальним акордом стали навчально-польові заняття для студентів першого курсу. Протягом трьох тижнів здобувачі освіти поринули в атмосферу військового ж...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Курс молодого бійця для першокурсників 14 липня 2023

Реальні pr-кампанії для маркетингу НУХТ від гуртківців «Інтелектуалу»

Нещодавно стартувала робота студентського наукового гуртка «Інтелектуал» кафедри маркетингу. «PR і реклама як складові маркетингової політики просування» – тема, що виявилася цікавою для здобувачів спеціальностей D5 «Маркетинг», D7 «Торгівля» та С7 «Журналістика» освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр». Як і зазвичай, МасКотик Марк приніс майбутні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Реальні pr-кампанії для маркетингу НУХТ від гуртківців «Інтелектуалу» 23 вересня 2025

Фокус – на органічну сертифікацію

Доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш та Інна Бобель взяли участь у третьому вебінарі з серії вебінарів щодо створення продукції з доданою вартістю в органічному секторі, який проходить у рамках програми WEOS Confirmation. Вебінар на тему «Особливості сертифікації переробки в органічному виробництві» о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фокус – на органічну сертифікацію 02 квітня 2025

Збірна професорсько-викладацького складу НУХТ – переможець Першості Голосіївського району з міні-футболу!

3 жовтня на майданчиках Міжрегіональної академії управління персоналом відбулися змагання з міні-футболу серед чоловічих збірних команд професорсько-викладацьких складів закладів вищої освіти Голосіївського району м. Києва. У змаганнях брали участь команди НУХТ, КНУ ім. Т.Г. Шевченка, МАУП і НУБіП України. Першим суперником нашої збірної була ком...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Збірна професорсько-викладацького складу НУХТ – переможець Першості Голосіївського району з міні-футболу! 04 жовтня 2023