Н У Х Т

Доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства взяла участь у засіданні Президії НААН України

16 квітня 2018

Доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства взяла участь у засіданні Президії НААН України

Відбулося засідання Президії НААН України, на якому розглядалася актуальна тема «Вино і здоров’я людини: біохімічні, екологічні та соціальні аспекти».У засіданні та в обговоренні взяла участь доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько, яка розповіла про корисні властивості червоних столових натуральних вин і вермутів, їх вплив на організм людини та необхідність консолідації установ із метою спільних досліджень для популяризації культури та норм споживання вин та їх корисності.

Із основною доповіддю виступив директор ННЦ «Інститут виноградарства і виноробстві ім. В.Є Таїрова» В’ячеслав Власов, який відзначив актуальність питання щодо впливу винограду та вина на біохімічні та клінічні показники при лікуванні захворювань серцево-судинної системи та організму в цілому, зазначив, що збільшення виробництва та споживання вина є підґрунтям ампело- та енотерапії в Україні.

У загальному обговоренні проблеми взяли участь начальник відділу розвитку садівництва, виноградарства та виноробства Міністерства аграрної політики та продовольства України Віктор Костенко, професор, провідний науковий співробітник відділу вітамінів та коензимів Інституту біохімії ім. О.В. Паладіна НАН України Тамара Кучмеровська, президент Українського Бюро винограду та вина Іван Плачков, генеральний директор корпорації «Укрвинпром» Володимир Кучеренко.

Було прийняте рішення про розроблення рекомендацій та правил щодо споживання вин на основі результатів досліджень вітчизняних наукових установ і досвіду провідних виноробних країн світу, та підготовку звернення до НАН України щодо розроблення загальнодержавної дослідницької програми з ампело- та енотерапії.

Опублікований: 16-04-2018
Читайте також:
Увесь спектр сучасного технологічного процесу підприємства представила здобувачам кафедри технології консервування фахівчиня-практик

На кафедрі технології консервування 1 грудня відбулася гостьова лекція «Вдосконалення методів проведення маркетингового дослідження ринку ТОВ «ЕКО сфера», яку прочитала спеціалістка з концентрованих соків Дарина Присяжна. Лекція була організована для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр», спеціальності 181 «Харчові технології» та освітнього сту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Увесь спектр сучасного технологічного процесу підприємства представила здобувачам кафедри технології консервування фахівчиня-практик 02 грудня 2021

Успішна кар’єра за спеціальністю «Туризм»

Здобувачі кафедри туристичного та готельного бізнесу стали учасниками кар’єрного онлайн-фестивалю «GEO Career» 2021. Захід, організований колегами з географічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, був присвячений відповіді на питання «Чи дійсно реально побудувати успішну кар’єру, якщо прагнеш працювати й розвив...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішна кар’єра за спеціальністю «Туризм» 24 листопада 2021

Викладачі кафедр іноземних мов видали навчальний посібник

Викладачі кафедр іноземних мов професійного спрямування і ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Віра Мірочник, Людмила Власенко, Оксана Кияшко на чолі з виконуючим обов'язки завідувача кафедри іноземних мов професійного спрямування Оленою Галинською видали навчальний посібник «Business English». Навчальний посібник призначений для студ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедр іноземних мов видали навчальний посібник 28 березня 2018

Подвійне наукове свято на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства подвійне свято – відбулися два успішних захисти дисертаційних досліджень – докторської дисертації доцента Марини Білько (науковий консультант – професор Вікторія Гержикова) та кандидатської дисертації аспіранта Світлани Ковальчук (науковий керівник – доцент Тетяна Мудрак). Доповідь за темою...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подвійне наукове свято на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства 01 липня 2019