Викладачі та студенти кафедри туристичного та готельного бізнесу у День туризму в Україні відвідали Театр стародавньої їжі в селі Ходосівка, що на Київщині, де дегустували їжу із зерноцільних злаків, яку споживали наші предки, відвідали музей коноплі, ліпили хлібці і провели нетворкінг щодо перспектив співпраці університету і Музею-театру стародавньої їжі.
Засновники цієї атракції родина Арама Саргсяна і Наталії Калиновської-Саргсян. Пані Наталія – нутриціологиня, розробниця системи здорового харчування, заснованої на українських традиціях. Починала вона ще 20 років тому, й починала з себе – з покращення власного здоров’я.
Вона виявляє першопричини порушення у харчуванні, розробляє індивідуальний раціон, підбирає продуктовий набір відповідно до нього і забезпечує цими продуктами, веде особистий супровід. Допомагає розкрити потенціал української кухні для підтримки здоров’я та енергії, знайомить з давніми українськими рецептами та продуктами для створення збалансованого й корисного раціону в сучасному світі.
Пан Арам – інноватор, фахівець зі ШІ, підприємець, інвестор. Він охоче долучився до справи дружини, і наразі їхні спільні розробки із здорового харчування застосовують навіть у шпиталях, де відновлюються наші захисники: рецепти натуральних каш і киселів м’яко та дбайливо покращують стан виснажених бійців. Тобто ефективність запропонованих подружжям принципів здорового харчування доведена, і якщо це є помічним у таких складних випадках, то що вже казати про звичайні, коли треба просто трішки переналаштувати організм на нову, здорову хвилю.
Наші здобувачі освіти і викладачі вдячні господарям за чудову екскурсію і їх роботу по відтворенню і збереженню традицій харчування українців!