Н У Х Т

Пропозиції стажування у ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» отримали студенти кафедри біотехнології і мікробіології

27 вересня 2018

Пропозиції стажування у ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» отримали студенти кафедри біотехнології і мікробіології

25 вересня до магістрантів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» кафедри біотехнології і мікробіології завітали представники ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» – керівник напрямку навчання та розвитку персоналу Ольга Лаврик і провідний інженер-технолог Лілія Савчук. Ольга ознайомила присутніх із історією одного з провідних фармацевтичних підприємств України. Студенти навіть й подумати не могли, що історія фірми настільки «давня», адже історія створення починається з 1930 року і продовжується по сьогоднішній день. І вже сьогодні завод входить до топ-100 лідерів по виробництву ліків в Україні. Студентів приголомшили почуті цифри потужностей. Ви тільки уявіть, що за рік на «Дарниці» було виготовлено 4,2 мільярди таблеток, 460 мільйонів ампул, 50 мільйонів туб м’яких лікарських форм, 30 мільйонів флаконів антибіотиків і 15 мільйонів флаконів інфузійних розчинів. І все в мільйонах та мільярдах…

Після цього цікавинки та приголомшуючі факти не закінчились. Ольга розповіла магістрам, що з 2014 року на фірмі впроваджена новітня технологія BFS (Blow-Feel-Seal). Технологія BFS застосовується для виробництва «Дарницьких інфузій». Вона передбачає створення флакону методом видування, розплаву поліпропілену до охолодженої матриці, заповнення флакону інфузійним розчином і запаювання флакону за один цикл в асептичних умовах на одній виробничій машині, при цьому повний цикл створення флакону з його герметизацією виконується у короткий термін – не більше 12 секунд.

І після всього, нарешті, дійшли до найцікавішого. «Дарниця» пропонує студентам 4-6 курсів навчання програму стажування, що є чудовою можливістю поєднувати навчання та роботу. «Після програми стажування студенти стають повноцінними фахівцями. Ми зацікавлені в тому, щоб студенти-стажери залишилися у нас працювати... Для того, щоб потрапити на стажування найголовніше – це мати бажання, ну і також визначитися з напрямком. Після чого, звичайно ж, потрібно пройти співбесіду, де буде задаватися безліч питань по тому матеріалу, який ви вчили...», – сказала Ольга Лаврик. Проте магістрів не сильно налякало проведення співбесіди за рівнем знань, оскільки на нашій кафедрі надають настільки ґрунтовні знання, що з ними «не соромно» йти на таку співбесіду.

Наприкінці студенти мали змогу поспілкуватися з провідним інженером-технологом Лілією Савчук, котра працює на фірмі вже 5 років. На Лілію одразу посипалось безліч запитань, на які вона з легкістю відповідала.

Наостанок студенти заповнили анкети, в надії, що в майбутньому ще зустрінуться з Ольгою Лаврик, тільки вже в іншій ситуації – оформлення на стажування та роботу в подальшому. Після чого студенти отримали маленькі приємні подаруночки.

Студенти вдячні Ользі та Лілії, представникам «Фармацевтичної фірми «Дарниця», за отриману інформацію та пропозицію стажування, а також кафедрі біотехнології і мікробіології за організацію зустрічі!

Опублікований: 27-09-2018
Читайте також:
Створення електронних освітніх ресурсів опановують гаранти освітніх програм

Гарантка бакалаврської освітньо-професійної програми «Менеджмент», доцентка кафедри економіки праці та менеджменту Світлана Дунда взяла участь в онлайн-майстерні «Створюємо електронні освітні ресурси».  Онлайн-майстерня акцентувала увагу на: проєктуванні електронних посібників, масових відкритих онлайн-курсів, створенні рукопису підручника нового ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Створення електронних освітніх ресурсів опановують гаранти освітніх програм 31 травня 2023

У вебінарі від ТОВ «Лесаффр Україна» взяли участь викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів взяли участь у вебінарі, організованому ТОВ «Лесаффр Україна». Тема вебінару – «Святкова випічка, особливості тістоприготування». Технологиня технологічного відділу ТОВ «Лесаффр Україна», к.т.н. Тетяна Голікова розповіла про традиції випікання у країнах світу великодніх святкових...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У вебінарі від ТОВ «Лесаффр Україна» взяли участь викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 19 березня 2021

Про українські IT-продукти для сфери HoReCa дізналися здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

24 жовтня 2022 року в рамках дисципліни «Моделювання діяльності закладів готельно-ресторанного господарства» для здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відбувся гостьовий лекторій «Програмне забезпечення для управління сферою гостинності» від головного виконавчого директора компанії «Expert Solution» Ігоря Гречка. Лектор ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про українські IT-продукти для сфери HoReCa дізналися здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 27 жовтня 2022

Фініш: на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства завершилися  захисти кваліфікаційних робіт магістрів

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства завершилися  захисти кваліфікаційних робіт магістрів денної та заочної форм навчання. Представлені для публічного захисту роботи були не тільки цікавими по змісту, а також і у практичному сенсі. Магістранти опрацювали великий сегмент наукової літератури, були проведені особисті дослідження ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фініш: на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства завершилися захисти кваліфікаційних робіт магістрів 21 лютого 2020