Н У Х Т

Пропозиції стажування у ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» отримали студенти кафедри біотехнології і мікробіології

27 вересня 2018

Пропозиції стажування у ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» отримали студенти кафедри біотехнології і мікробіології

25 вересня до магістрантів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» кафедри біотехнології і мікробіології завітали представники ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» – керівник напрямку навчання та розвитку персоналу Ольга Лаврик і провідний інженер-технолог Лілія Савчук. Ольга ознайомила присутніх із історією одного з провідних фармацевтичних підприємств України. Студенти навіть й подумати не могли, що історія фірми настільки «давня», адже історія створення починається з 1930 року і продовжується по сьогоднішній день. І вже сьогодні завод входить до топ-100 лідерів по виробництву ліків в Україні. Студентів приголомшили почуті цифри потужностей. Ви тільки уявіть, що за рік на «Дарниці» було виготовлено 4,2 мільярди таблеток, 460 мільйонів ампул, 50 мільйонів туб м’яких лікарських форм, 30 мільйонів флаконів антибіотиків і 15 мільйонів флаконів інфузійних розчинів. І все в мільйонах та мільярдах…

Після цього цікавинки та приголомшуючі факти не закінчились. Ольга розповіла магістрам, що з 2014 року на фірмі впроваджена новітня технологія BFS (Blow-Feel-Seal). Технологія BFS застосовується для виробництва «Дарницьких інфузій». Вона передбачає створення флакону методом видування, розплаву поліпропілену до охолодженої матриці, заповнення флакону інфузійним розчином і запаювання флакону за один цикл в асептичних умовах на одній виробничій машині, при цьому повний цикл створення флакону з його герметизацією виконується у короткий термін – не більше 12 секунд.

І після всього, нарешті, дійшли до найцікавішого. «Дарниця» пропонує студентам 4-6 курсів навчання програму стажування, що є чудовою можливістю поєднувати навчання та роботу. «Після програми стажування студенти стають повноцінними фахівцями. Ми зацікавлені в тому, щоб студенти-стажери залишилися у нас працювати... Для того, щоб потрапити на стажування найголовніше – це мати бажання, ну і також визначитися з напрямком. Після чого, звичайно ж, потрібно пройти співбесіду, де буде задаватися безліч питань по тому матеріалу, який ви вчили...», – сказала Ольга Лаврик. Проте магістрів не сильно налякало проведення співбесіди за рівнем знань, оскільки на нашій кафедрі надають настільки ґрунтовні знання, що з ними «не соромно» йти на таку співбесіду.

Наприкінці студенти мали змогу поспілкуватися з провідним інженером-технологом Лілією Савчук, котра працює на фірмі вже 5 років. На Лілію одразу посипалось безліч запитань, на які вона з легкістю відповідала.

Наостанок студенти заповнили анкети, в надії, що в майбутньому ще зустрінуться з Ольгою Лаврик, тільки вже в іншій ситуації – оформлення на стажування та роботу в подальшому. Після чого студенти отримали маленькі приємні подаруночки.

Студенти вдячні Ользі та Лілії, представникам «Фармацевтичної фірми «Дарниця», за отриману інформацію та пропозицію стажування, а також кафедрі біотехнології і мікробіології за організацію зустрічі!

Опублікований: 27-09-2018
Читайте також:
Фокус – на практичну складову

Завершилася виробнича практика здобувачів-бакалаврів освітньої програми «Харчові технології та інженерія», що обрали випусковою кафедру технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Протягом чотирьох тижнів здобувачі освіти спілкувалися з фахівцями найпотужніших підприємств хлібопекарської, кондитерської та харчоконцентратної галузей та наві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фокус – на практичну складову 08 жовтня 2024

Асистент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки здобув ступінь кандидата технічних наук

4 березня на засіданні спеціалізованої вченої ради К 26.058.05 відбувся захист дисертації «Динаміка танення льоду в елементах акумуляторів енергії, систем охолодження та кондиціювання повітря» асистента кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Романа Грищенка на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук зі спеціальності 05.14.06 – т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Асистент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки здобув ступінь кандидата технічних наук 05 березня 2021

Низькотемпературні технології у хлібопекарському виробництві бакалаврам – від фахівчині-практика

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів у рамках вивчення дисципліни «Низькотемпературні та екструзійні технології» для здобувачів-бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» відбулася гостьова лекція на тему «Технологічні рішення компанії «Lesaffre» у замор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Низькотемпературні технології у хлібопекарському виробництві бакалаврам – від фахівчині-практика 11 лютого 2025

Успішно захистила дисертаційну роботу аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Відбувся захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук Ольгою Дулькою, яка представила на розгляд спеціалізованої вченої ради Д 26.058.04 зі спеціальності 05.18.05 – «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння» дисертаційну роботу «Удосконалення технології хлібного квасу з використанням підготовленої вод...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішно захистила дисертаційну роботу аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 05 грудня 2019