Н У Х Т

Відкрита лекція професорки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

15 квітня 2021

Відкрита лекція професорки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Відбулася відкрита лекція «Нормативно-законодавче підґрунтя створення системи управління безпечністю харчових продуктів» професорки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлії Камбулової для магістрантів першого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій освітньо-професійної програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів».

У харчовій промисловості всіх країн все більшого значення набуває розроблення і використання таких систем менеджменту, які могли б, з одного боку, показати свою здатність керувати ризиками в сфері харчової безпеки, а, з іншого боку, могли б забезпечити виконання вимог споживачів і регламентів із безпеки харчових продуктів.

Лекторка зосередила увагу на міжнародному стандарті ISO 22000, який визначає вимоги для системи управління безпечністю харчових продуктів. Стандарт ґрунтується на дотриманні вимог до виробництва, ретельному аналізі виробничих та інших процесів, із метою виявлення можливих небезпек харчової продукції, і встановлення конкретних дій для запобігання, усунення або зниження цих небезпек до прийнятного рівня. Стандарт призначений для проведення сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів організацій, що беруть участь у харчовому ланцюгу, переробляють або виготовляють: продукцію з малим і з великим терміном зберігання; харчові інгредієнти; продукцію тваринництва; упаковку для харчових продуктів; обладнання; миючі засоби.

Заняття відбулося в режимі конференції ZOOM, до якого приєдналися завідувач і викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

Викладання лекційного матеріалу супроводжувалося мультимедійною презентацією, яка містила схеми, таблиці та рисунки. Викладений матеріал стане здобувачам у пригоді не лише під час виконання магістерської кваліфікаційної роботи, а й у професійній діяльності. 

Опублікований: 15-04-2021
Читайте також:
Початок великої подорожі першокурсників факультету БТЕК

Минув лише тиждень навчання, але приємні спогади про перший крок до студентського життя досі зігрівають серця першокурсників. На факультеті біотехнології та екологічного контролю (БТЕК) цьогорічна традиційна посвята мала особливий формат – багато спілкування, діалогів, практичних порад. Щиро й тепло у факультетській родині першачків привітала дека...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Початок великої подорожі першокурсників факультету БТЕК 11 вересня 2025

Цікаві факти про харчові звички українців

Протягом березня доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Аліна Наконечна прочитала ряд гостьових лекцій на тему «Цікаві факти про харчові звички українців» для здобувачів спеціальності 181 «Виробництво харчової продукції» Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ і Київського фахового коледжу р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаві факти про харчові звички українців 26 березня 2025

Штучний інтелект як інструмент для бізнесу

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції та здобувачі освітньо-професійних програм «Технології харчування», «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції», «Технології в ресторанному господарстві» взяли участь у онлайн-лекції «Штучний інтелект як інструмент для бізнесу», організованій Prometheus у межах проєкту Ukr...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Штучний інтелект як інструмент для бізнесу 18 вересня 2025