Н У Х Т

До проведення професійної та переддипломної практики магістрантів на кафедрі технології оздоровчих продуктів готові!

29 грудня 2021

До проведення професійної та переддипломної практики магістрантів на кафедрі технології оздоровчих продуктів готові!

На сучасному етапі розвитку освіти в Україні відбуваються суттєві зміни, які зумовлені специфікою переходу освітніх парадигм від традиційної до компетентнісно орієнтованої, що посилюється ще й процесом входження вітчизняної вищої освіти до європейського простору. У зв’язку з цим особливої актуальності набуває питання вдосконалення системи підготовки висококваліфікованих кадрів, де можливо посилити та поєднати вітчизняні традиції й інновації підготовки з наявним досвідом практичної підготовки здобувачів вищої освіти.

У поточному навчальному році магістранти кафедри технології оздоровчих продуктів вперше будуть проходити професійну практику у другому навчальному семестрі. У зв’язку зі змінами, які відзначені у оновленій освітньо-професійній програмі «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології» та з метою вдосконалення практичної підготовки завідувачкою кафедри Галиною Сімахіною, а також доцентками Іриною Гойко і Наталією Стеценко розроблено та розміщено в електронній базі НУХТ нову Програму професійної практики здобувачів за освітнім ступенем «магістр» із забезпеченням формування конкурентоспроможних професійних компетентностей, відповідно до якої будуть працювати здобувачі.

Якість підготовки, широта спектру набутих навичок і вмінь майбутніх магістрів із харчових технологій залежать від чіткої організації і серйозності вимог, а також уміння активізувати пізнавальні, організаційні, ділові та інші якості особистості здобувача. Розроблена фахівцями кафедри програма професійної практики є міцним підґрунтям для плідної роботи здобувачів і набуття ними всіх необхідних програмних результатів навчання.

За час професійної практики магістранти зможуть у практичних умовах засвоїти принципи організації і управління виробництвом, проаналізувати економічні показники роботи підприємства, закріпити і поглибити теоретичні знання у галузі розроблення нових технологічних процесів, освоєння організаційних, технологічних та економічних підходів щодо створення інноваційного харчового підприємства з виробництва продукції оздоровчого призначення; ознайомитися з питаннями винахідницької діяльності та патентознавства на підприємстві; провести самостійні науково-дослідні роботи та зібрати необхідні матеріали відповідно до теми кваліфікаційної роботи; пройти підготовку до самостійної роботи на посадах завідувача лабораторії підприємства, керуючого дільницею та технолога.

Професійна практика здобувачів вищої освіти – це можливість отримати і розвинути soft skills або так звані м’які навички, які ще називають ключовими навичками, основними навичками, базовими компетенціями або навичками працевлаштування. Soft skills – це особисті характеристики, завдяки яким людина може успішно взаємодіяти у команді під час розв’язання будь-яких робочих питань. Це ті бажані якості, які застосовуються на різних робочих місцях і в різних життєвих ситуаціях.

Під час проходження практики активно розвиваються вміння спостерігати, слухати, аналізувати виробничі ситуації, відповідальність перед керівником за конкретну роботу та її результат, комунікативні навички в усній та письмовій формах, участь у групових обговореннях, навички роботи у команді, вміння виступати перед аудиторією та доносити свої ідеї; ввічливість один до одного під час співпраці з іншими людьми, ефективність роботи через виконання всіх завдань практики.

Відповідно до навчального плану підготовки магістрів  спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» I курсу денної форми навчання  Навчально-наукового інституту харчових технологій та графіку навчального процесу, були оформлені необхідні документи для проходження професійної  практики з 10 січня по 6 лютого 2022 р.  згідно з укладеними угодами між університетом і підприємствами. Здобувачі направлені на ПрАТ «Лантманнен АКСА» (м. Бориспіль), ПрАТ «Оболонь» (м. Київ), ПрАТ «Білоцерківський консервний завод», Філія ТДВ «Яготинський маслозавод» «Яготинське для дітей» та ТОВ «ДУНДАЛ Рішення для Харчової Промисловості» (м. Вишгород).

Магістранти кафедри були проінформовані про особливості проходження професійної практики у січні-лютому 2022 року, вони отримали відповідні завдання, календарний план і вимоги до оформлення звіту з практики.

Викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів бажають своїм здобувачам плідної і цікавої роботи під час практики, розширення знань і практичних вмінь, надбання практичних навичок самостійного виконання професійних завдань, набуття компетентностей, передбачених програмою практики, отримання і розвитку власних soft skills, а також встановлення нових ділових контактів у сфері виробництва харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення! 

Опублікований: 29-12-2021
Читайте також:
Магістранти знайомляться з виробництвом – на черзі «Данон Україна»

Магістранти групи АЮ-1-2М факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка та викладачі кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції зустрілися в онлайні з фахівцями компанії «Данон Україна». Виробничники розповіли про своє підприємство, асортимент продукції, контроль якості сировини та готового продукту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти знайомляться з виробництвом – на черзі «Данон Україна» 22 листопада 2022

Плюси здобуття неформальної освіти

Перезарахування дисциплін за допомогою сертифікатів, отриманих у рамках неформальної освіти, – чудова можливість для наших здобувачів зекономити час і ресурси, не вибиваючись із загального процесу навчання та відкриваючи для себе ширші горизонти. Цього разу здобувачки-біотехнологині групи БТ-4-2 Олександра Васильєва і Єлизавета Дон вирішили розшир...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плюси здобуття неформальної освіти 18 квітня 2024

Кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу вітає магістрів зі спеціальності «Готельна і ресторанна справа»

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу завершилися захисти дипломних магістерських проектів студентів денної форми навчання зі спеціальності «Готельна і ресторанна справа». До складу Екзаменаційної комісії, яка оцінювали наукові здобутки магістрантів, увійшли викладачі кафедри: професор Віктор Доценко, доценти Андрій Гавриш і Оле...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу вітає магістрів зі спеціальності «Готельна і ресторанна справа» 27 лютого 2017

Нові можливості

Науково-дослідна робота студентів – один із важливих засобів підвищення якості підготовки та виховання спеціалістів із вищою професійною освітою, здатних творчо використовувати у практичній діяльності досягнення науково-технічного і культурного прогресу. Новий гурток «Адаптроніка технічних систем» на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки спри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові можливості 09 жовтня 2020