Н У Х Т

Цікавий і смачний майстер-клас для майбутніх вступників на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

05 березня 2019

Цікавий і смачний майстер-клас для майбутніх вступників на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

До Дня відкритих дверей факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (ГРТБ) підготував для гостей цікавий і смачний майстер-клас «Масляна – традиції та сучасність». Організатори – кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції та кафедра готельно-ресторанної справи.

Цього дня у лабораторії З-17, де проходив майстер-клас, студенти 4 курсу спеціальності «Харчові технології» Олена Голік, Марина Букша, Альона Філіппова і Назарій Джиджора під керівництвом старшого викладача Олени Горзей ознайомили гостей з асортиментом і особливостям технології борошняних кулінарних виробів. Технологічна лабораторія була поділена на ділянки з приготування млинців/млинчиків/панкейків. Спочатку кожний зі студентів теоретично розповів про технологію кулінарних виробів, які збирався цього дня готувати. То у чому ж різниця між млинцями і млинчиками, оладками і панкейками?

Млинці – це вироби з дріжджового тіста, круглі та товстенькі, з великою кількістю дірочок. Млинчики відрізняються тим, що готуються на бездріжджовому тісті. Обидва види виробів можуть бути солодкими або солоними, з начинками або без, будь-якої форми.

Інше питання, чим відрізняються оладки і панкейки? Оладки зазвичай готують із використанням кисломолочних продуктів, і вони мають невеликий об’єм, а панкейки мають товсту і пишну структуру. У технології панкейків використовують механічний і хімічний спосіб розпушення. Це, беззаперечно, найпопулярніші смажені борошняні кулінарні вироби у світі.

Після теоретичної частини студенти разом із майбутніми вступниками перейшли до практикуму. Спочатку показували детально кожну технологічну операцію і пропонували аудиторії вироби для дегустації. Для того, щоб розширити палітру смаків, наші майбутні технологи харчування приготували млинці і млинчики з грибами з цибулею, бананами і шоколадом, а панкейки подавали зі згущеним молоком.

А потім і гості мали можливість приготувати улюблений різновид борошняних кулінарних виробів. Це неймовірно припало до душі школярам та їхнім батькам, які цього дня завітали на майстер-клас.

Отож, після набуття навичок зі смаження млинців, млинчиків і панкейків, дегустації виробів, фото на пам’ять і вручення сертифікатів, майбутні вступники, ситі та задоволені, попрощалися з факультетом ГРТБ. Колектив факультету сподівається, що обов’язково зустрінеться з ними влітку у приймальній комісії університету, куди вступники прийдуть подавати документи.

Опублікований: 05-03-2019
Читайте також:
Цікава та потрібна зустріч у Академмістечку

Днями магістри хіміки-технологи завітали до Інституту загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського разом із завідувачем кафедри хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Георгієм Сокольським та доцентом кафедри Галіною Білою.  Вони не тільки познайомилися з історією та досягненнями закладу. На базі лабораторії відділу хі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікава та потрібна зустріч у Академмістечку 27 квітня 2018

Першокурсники дискутують про харчування різних груп населення

5 травня 2022 року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбулося відкрите онлайн-заняття асистента кафедри Артема Ущаповського з дисципліни «Основи нутриціології» для здобувачів вищої освіти першого курсу освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа». На занятті були присутні в.о. завідувача кафедри готельно-ресторанної справи Лари...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники дискутують про харчування різних груп населення 10 травня 2022

Багато запитань і активна дискусія під час вебінару на кафедрі туристичного та готельного бізнесу

22 квітня 2020 року за ініціативи викладачів кафедри туристичного та готельного бізнесу з дисципліни «Стратегічне управління та корпоративна соціальна відповідальність в туризмі» відбувся вебінар співзасновниці ТОВ «Туристична професійна група», справжнього професіонала з великої літери, давнього друга кафедри Олени Бойко. На учасників чекали – ек...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Багато запитань і активна дискусія під час вебінару на кафедрі туристичного та готельного бізнесу 23 квітня 2020

Інсайти для хімтехнологів від фахівчині ТОВ «Біотестлаб»

20 листопада на запрошення доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Олени Подобій гостьову лекцію «Організація хімічної лабораторії відповідно до вимог GMP (на прикладі ТОВ «Біотестлаб») прочитала завідувачка лабораторії фізико-хімічного контролю якості ТОВ «Біотестлаб», випускниця університету ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інсайти для хімтехнологів від фахівчині ТОВ «Біотестлаб» 23 листопада 2023