Н У Х Т

Цікавий і смачний майстер-клас для майбутніх вступників на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

05 березня 2019

Цікавий і смачний майстер-клас для майбутніх вступників на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

До Дня відкритих дверей факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (ГРТБ) підготував для гостей цікавий і смачний майстер-клас «Масляна – традиції та сучасність». Організатори – кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції та кафедра готельно-ресторанної справи.

Цього дня у лабораторії З-17, де проходив майстер-клас, студенти 4 курсу спеціальності «Харчові технології» Олена Голік, Марина Букша, Альона Філіппова і Назарій Джиджора під керівництвом старшого викладача Олени Горзей ознайомили гостей з асортиментом і особливостям технології борошняних кулінарних виробів. Технологічна лабораторія була поділена на ділянки з приготування млинців/млинчиків/панкейків. Спочатку кожний зі студентів теоретично розповів про технологію кулінарних виробів, які збирався цього дня готувати. То у чому ж різниця між млинцями і млинчиками, оладками і панкейками?

Млинці – це вироби з дріжджового тіста, круглі та товстенькі, з великою кількістю дірочок. Млинчики відрізняються тим, що готуються на бездріжджовому тісті. Обидва види виробів можуть бути солодкими або солоними, з начинками або без, будь-якої форми.

Інше питання, чим відрізняються оладки і панкейки? Оладки зазвичай готують із використанням кисломолочних продуктів, і вони мають невеликий об’єм, а панкейки мають товсту і пишну структуру. У технології панкейків використовують механічний і хімічний спосіб розпушення. Це, беззаперечно, найпопулярніші смажені борошняні кулінарні вироби у світі.

Після теоретичної частини студенти разом із майбутніми вступниками перейшли до практикуму. Спочатку показували детально кожну технологічну операцію і пропонували аудиторії вироби для дегустації. Для того, щоб розширити палітру смаків, наші майбутні технологи харчування приготували млинці і млинчики з грибами з цибулею, бананами і шоколадом, а панкейки подавали зі згущеним молоком.

А потім і гості мали можливість приготувати улюблений різновид борошняних кулінарних виробів. Це неймовірно припало до душі школярам та їхнім батькам, які цього дня завітали на майстер-клас.

Отож, після набуття навичок зі смаження млинців, млинчиків і панкейків, дегустації виробів, фото на пам’ять і вручення сертифікатів, майбутні вступники, ситі та задоволені, попрощалися з факультетом ГРТБ. Колектив факультету сподівається, що обов’язково зустрінеться з ними влітку у приймальній комісії університету, куди вступники прийдуть подавати документи.

Опублікований: 05-03-2019
Читайте також:
Згадуючи історію, формуємо інновації

Традиційно восени кафедрою технології м'яса і м'ясних продуктів проводиться  Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі», в якій активну участь беруть здобувачі освітнього ступеня «магістр» за освітньою програмою «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса», освітніх ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Згадуючи історію, формуємо інновації 19 жовтня 2022

Майбутні експерти на шоколадному виробництві

Здобувачі групи ХЕ-2-12 разом зі своєю наставницею, професоркою кафедри експертизи харчових продуктів, академіком УАН Оксаною Шульгою ознайомилися з технологією виробництва шоколаду. Шоколад є найулюбленішим кондитерським виробом серед споживачів, який покращує настрій. Саме тому здобувачам освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні експерти на шоколадному виробництві 30 березня 2023

Своє нове студентське поповнення урочисто привітали на факультеті біотехнології та екологічного контролю

30 серпня відбулася довгоочікувана для першокурсників урочиста подія – посвята у студенти факультету біотехнології та екологічного контролю (БТЕК). Під час урочистої частини посвяти до привітального слова долучилися: деканка факультету Наталія Грегірчак, яка привітала першачків із початком дорослого життя та розповіла про особливості навчання в ун...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Своє нове студентське поповнення урочисто привітали на факультеті біотехнології та екологічного контролю 30 серпня 2021

На зв’язку зі старшокласниками Тернопільщини і Львівщини – викладачі факультету автоматизації і комп’ютерних систем

23 травня заступниці декана факультету автоматизації і комп’ютерних систем Оксана Мулява та Олена Андріюк зустрілися в онлайні зі старшокласниками Заліщицької державної гімназії (м. Заліщики Тернопільської області) та Яворівського ліцею імені Осипа Маковея Львівської області. Викладачки презентували наш університет і його підрозділи, спеціальності...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На зв’язку зі старшокласниками Тернопільщини і Львівщини – викладачі факультету автоматизації і комп’ютерних систем 24 травня 2024