Н У Х Т

Цікавий і смачний майстер-клас для майбутніх вступників на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

05 березня 2019

Цікавий і смачний майстер-клас для майбутніх вступників на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

До Дня відкритих дверей факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (ГРТБ) підготував для гостей цікавий і смачний майстер-клас «Масляна – традиції та сучасність». Організатори – кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції та кафедра готельно-ресторанної справи.

Цього дня у лабораторії З-17, де проходив майстер-клас, студенти 4 курсу спеціальності «Харчові технології» Олена Голік, Марина Букша, Альона Філіппова і Назарій Джиджора під керівництвом старшого викладача Олени Горзей ознайомили гостей з асортиментом і особливостям технології борошняних кулінарних виробів. Технологічна лабораторія була поділена на ділянки з приготування млинців/млинчиків/панкейків. Спочатку кожний зі студентів теоретично розповів про технологію кулінарних виробів, які збирався цього дня готувати. То у чому ж різниця між млинцями і млинчиками, оладками і панкейками?

Млинці – це вироби з дріжджового тіста, круглі та товстенькі, з великою кількістю дірочок. Млинчики відрізняються тим, що готуються на бездріжджовому тісті. Обидва види виробів можуть бути солодкими або солоними, з начинками або без, будь-якої форми.

Інше питання, чим відрізняються оладки і панкейки? Оладки зазвичай готують із використанням кисломолочних продуктів, і вони мають невеликий об’єм, а панкейки мають товсту і пишну структуру. У технології панкейків використовують механічний і хімічний спосіб розпушення. Це, беззаперечно, найпопулярніші смажені борошняні кулінарні вироби у світі.

Після теоретичної частини студенти разом із майбутніми вступниками перейшли до практикуму. Спочатку показували детально кожну технологічну операцію і пропонували аудиторії вироби для дегустації. Для того, щоб розширити палітру смаків, наші майбутні технологи харчування приготували млинці і млинчики з грибами з цибулею, бананами і шоколадом, а панкейки подавали зі згущеним молоком.

А потім і гості мали можливість приготувати улюблений різновид борошняних кулінарних виробів. Це неймовірно припало до душі школярам та їхнім батькам, які цього дня завітали на майстер-клас.

Отож, після набуття навичок зі смаження млинців, млинчиків і панкейків, дегустації виробів, фото на пам’ять і вручення сертифікатів, майбутні вступники, ситі та задоволені, попрощалися з факультетом ГРТБ. Колектив факультету сподівається, що обов’язково зустрінеться з ними влітку у приймальній комісії університету, куди вступники прийдуть подавати документи.

Опублікований: 05-03-2019
Читайте також:
Відбувся перший майстер-клас із кондитерського мистецтва для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

Відбувся перший майстер-клас із кондитерського мистецтва для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі». У технологічній лабораторії кафедри готельно-ресторанної справи студентів бакалаврату і магістратури привітала з початком занять менеджер освітньої професійної програми, доцент Тетяна Сильчук. У гостях факульте...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбувся перший майстер-клас із кондитерського мистецтва для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 25 вересня 2018

Розпочали захисти бакалаврських дипломів студенти-заочники кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти дипломних проектів студентами заочної форми навчання за освітнім ступенем «Бакалавр», де у засіданні Екзаменаційної комісії брали участь співробітники кафедри – професор Віталій Прибильський, доценти Марина Білько і Микола Бондар. Екзаменаційну комісію очолив завідувач ка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочали захисти бакалаврських дипломів студенти-заочники кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 12 лютого 2019

Успішний захист кваліфікаційних робіт бакалаврами-заочниками освітньої програми «Технології харчування»

14 лютого 2024 р. на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся захист кваліфікаційних робіт здобувачами 5 курсу заочної форми навчання освітньої програми «Технології харчування» на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр». Були представлені актуальні й ґрунтовні дослідження: Світлани Пенцак «Удосконалення технології салатів для...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішний захист кваліфікаційних робіт бакалаврами-заочниками освітньої програми «Технології харчування» 15 лютого 2024

Вектор – на здорове харчування дітей!

В університеті започаткована нова наукова ініціатива – проведення Міжнародної науково-практичної конференції «Здорове харчування дітей в Україні – запорука майбутнього нації: стан і перспективи». Перша конференція мала відбутися восени минулого року та через карантинні обмеження її відтерміновували кілька разів, оскільки, зважаючи на надзвичайну ва...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вектор – на здорове харчування дітей! 29 вересня 2021