Н У Х Т

Чергове поповнення книжкової полички науковців

24 травня 2024

Чергове поповнення книжкової полички науковців

Визначальним елементом повноцінного харчування є білок. Його кількість і якість є фундаментальним чинником нормального функціонування організму людини та збереження її здоров’я протягом усього життя. Тому питанням встановлення рекомендованих і мінімальних норм споживання білка, а також методам оцінювання його якості присвячено багато наукових праць як окремих науковців, так і визнаних міжнародних організацій.

Для узагальнення найсучасніших уявлень щодо ролі білка в організмі людини, способів його метаболізму, а також новітніх медико-біологічних і розрахункових методик встановлення його біологічної цінності викладачами кафедр технології хлібопекарських і кондитерських виробів та технології зберігання і переробки зерна було підготовлено наукову монографію «Харчовий білок: фізіологічна потреба і біологічна цінність».

Авторський колектив у складі професора Валерія Махинька, доцентів Андрія Шарана і Людмили Махинько узагальнив результати рішень консультативних зборів ФАО/ВООЗ (1957–2014 рр.) щодо встановлення рівнів споживання білка та оцінювання його якості. На численних прикладах показано принципи і послідовність обчислення біологічної цінності як окремих компонентів їжі, так і їх сумішей. Розглянуто хронологію зміни формули еталонного білка і сучасні рекомендації щодо його складу.

Монографія буде корисною науковцям, фахівцям у галузі нутриціології та харчової промисловості, що потребують узагальненої сучасної інформації щодо оцінювання білкової складової харчування людини.

Ознайомитися з повним текстом монографії можна в інституційному репозитарії НУХТ. 

Опублікований: 24-05-2024
Читайте також:
Наука та сучасне фармацевтичне виробництво – ХІ науково-практична конференція школи молодих науковців АТ «Фармак»

Уже не перший рік здобувачі кафедри біотехнології і мікробіології беруть участь у щорічній науково-практичній конференції школи молодих науковців АТ «Фармак» «Наука та сучасне фармацевтичне виробництво». У 2017 році викладачі та здобувачі кафедри вперше взяли участь у цій конференції, після чого не пропускають жодного року і постійно виступають із...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наука та сучасне фармацевтичне виробництво – ХІ науково-практична конференція школи молодих науковців АТ «Фармак» 01 грудня 2023

Студенти харчової експертизи дізналися як впроваджено НАССР на Шевченківському заводі продтоварів

Сьогоднішній ранок почався у студентів харчової експертизи явно не з кави, а з маленької подорожі до селища Шевченково. Хтось чув про таке? Мало кому відоме місце затаїло в собі потужне виробництво круп'яних виробів, яке відоме не тільки в Україні, а і за її межами. Грузія, Ізраїль, Англія, Молдова – і це тільки маленька частина країн-імпортерів, ч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти харчової експертизи дізналися як впроваджено НАССР на Шевченківському заводі продтоварів 05 жовтня 2018

Нові досягнення студентського гуртка «Мехатроніка та робототехніка»

На кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки під керівництвом професора Миколи Якимчука активно працює студентський гурток «Мехатроніка та робототехніка».  Новим напрямком функціонування студентського гуртка є розвиток та створення керованих робототехнічних платформ. Цей напрямок очолює магістр Олексій Корсун, що має великий досвід у створенні і ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові досягнення студентського гуртка «Мехатроніка та робототехніка» 12 листопада 2019

Наукові дискусії на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Уже протягом 89 років, навесні науковці нашого університету та гості відзначають День науки й збираються для представлення нових наукових здобутків на Міжнародній науковій конференції «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті».  На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів також працювала секці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові дискусії на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 06 квітня 2023