Н У Х Т

Чергове поповнення книжкової полички науковців

24 травня 2024

Чергове поповнення книжкової полички науковців

Визначальним елементом повноцінного харчування є білок. Його кількість і якість є фундаментальним чинником нормального функціонування організму людини та збереження її здоров’я протягом усього життя. Тому питанням встановлення рекомендованих і мінімальних норм споживання білка, а також методам оцінювання його якості присвячено багато наукових праць як окремих науковців, так і визнаних міжнародних організацій.

Для узагальнення найсучасніших уявлень щодо ролі білка в організмі людини, способів його метаболізму, а також новітніх медико-біологічних і розрахункових методик встановлення його біологічної цінності викладачами кафедр технології хлібопекарських і кондитерських виробів та технології зберігання і переробки зерна було підготовлено наукову монографію «Харчовий білок: фізіологічна потреба і біологічна цінність».

Авторський колектив у складі професора Валерія Махинька, доцентів Андрія Шарана і Людмили Махинько узагальнив результати рішень консультативних зборів ФАО/ВООЗ (1957–2014 рр.) щодо встановлення рівнів споживання білка та оцінювання його якості. На численних прикладах показано принципи і послідовність обчислення біологічної цінності як окремих компонентів їжі, так і їх сумішей. Розглянуто хронологію зміни формули еталонного білка і сучасні рекомендації щодо його складу.

Монографія буде корисною науковцям, фахівцям у галузі нутриціології та харчової промисловості, що потребують узагальненої сучасної інформації щодо оцінювання білкової складової харчування людини.

Ознайомитися з повним текстом монографії можна в інституційному репозитарії НУХТ. 

Опублікований: 24-05-2024
Читайте також:
Міжсекторальний діалог про актуальне

У Волинському фаховому коледжі НУХТ відбувся круглий стіл «Інтеграція принципів сталого розвитку та цифрових технологій в освітній процес та сферу гостинності». Захід об’єднав представників освіти, готельно-ресторанного бізнесу, туристичних організацій і громадського сектору для обговорення сучасних викликів і перспектив розвитку сфери HoReCa через...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжсекторальний діалог про актуальне 10 червня 2025

Профком призначає дати проведення заходів

1 квітня 2025 року відбулося чергове засідання профкому. До порядку денного були включені питання, що стосувалися поточних і термінових рішень щодо визначення дат проведення заходів. По першому питанню про визначення дати та залучення викладацького складу, навчально-допоміжного персоналу та студентства до донації крові для потреб військового шпита...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профком призначає дати проведення заходів 02 квітня 2025

Лабораторне заняття з дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє» в умовах закладу ресторанного господарства

Лабораторне заняття здобувачів третього року навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє» відбулося в умовах закладу ресторанного господарства «BarDuck» із дотриманням протиепідемічних заходів. Його організувала лекторка дисципліни, доцентка Ольга Пушка Директор Денис Логоватовсь...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лабораторне заняття з дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє» в умовах закладу ресторанного господарства 18 березня 2021

Гостьова лекція від начальника відділу промислової мікробіології ТОВ «УКРБІО»

На запрошення лектора дисципліни «Мікробіологія, санітарія і гігієна виробництв з основами НАССР», доцента Наталії Грегірчак до студентів-біотехнологів четвертого курсу завітав начальник відділу промислової мікробіології ТОВ «УКРБІО» Артем Слободянюк. До речі, дана установа є офіційним дистриб’ютором французької компанії «bioMérieux», що є однією з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція від начальника відділу промислової мікробіології ТОВ «УКРБІО» 03 жовтня 2018