Н У Х Т

Чергове поповнення книжкової полички науковців

24 травня 2024

Чергове поповнення книжкової полички науковців

Визначальним елементом повноцінного харчування є білок. Його кількість і якість є фундаментальним чинником нормального функціонування організму людини та збереження її здоров’я протягом усього життя. Тому питанням встановлення рекомендованих і мінімальних норм споживання білка, а також методам оцінювання його якості присвячено багато наукових праць як окремих науковців, так і визнаних міжнародних організацій.

Для узагальнення найсучасніших уявлень щодо ролі білка в організмі людини, способів його метаболізму, а також новітніх медико-біологічних і розрахункових методик встановлення його біологічної цінності викладачами кафедр технології хлібопекарських і кондитерських виробів та технології зберігання і переробки зерна було підготовлено наукову монографію «Харчовий білок: фізіологічна потреба і біологічна цінність».

Авторський колектив у складі професора Валерія Махинька, доцентів Андрія Шарана і Людмили Махинько узагальнив результати рішень консультативних зборів ФАО/ВООЗ (1957–2014 рр.) щодо встановлення рівнів споживання білка та оцінювання його якості. На численних прикладах показано принципи і послідовність обчислення біологічної цінності як окремих компонентів їжі, так і їх сумішей. Розглянуто хронологію зміни формули еталонного білка і сучасні рекомендації щодо його складу.

Монографія буде корисною науковцям, фахівцям у галузі нутриціології та харчової промисловості, що потребують узагальненої сучасної інформації щодо оцінювання білкової складової харчування людини.

Ознайомитися з повним текстом монографії можна в інституційному репозитарії НУХТ. 

Опублікований: 24-05-2024
Читайте також:
Практичне знайомство біотехнологів із найпотужнішим виробництвом пива в Україні

З початком нового семестру розпочалась і перша практика у студентів-біотехнологів 4 курсу. Більшості з них пощастило потрапити на передові сучасні підприємства фармацевтичної та харчової галузей. Зокрема, студенти-біотехнологи Ірина Мармаш, Данило Мовчан, Лілія Гвоздяна та Олексій Волков проходять практику на ПАТ «Оболонь» - провідному виробнику на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичне знайомство біотехнологів із найпотужнішим виробництвом пива в Україні 27 січня 2020

Тематичний захід до Дня охорони праці у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ

3 травня в 931 групі Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ відбувся тематичний захід «Охорона праці, як приклад роботи за комп’ютером» у рамках відзначення Дня охорони праці в Україні. Такі заходи сприяють поширенню серед студентів знань з питань безпеки та гігієни праці, забезпечення належних умов праці на виробництві. Старшо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тематичний захід до Дня охорони праці у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ 07 травня 2018

Відкрита нова лабораторія для занять зі спеціальності «Видавництво та поліграфія»

На кафедрі машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого відкрита нова лабораторія для проведення лекційних і практичних занять зі спеціальності «Видавництво та поліграфія». Лабораторія оснащена новою комп’ютерною технікою з усім необхідним програмним забезпеченням д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита нова лабораторія для занять зі спеціальності «Видавництво та поліграфія» 25 квітня 2019

Виставка нових надходжень і День кафедри технології молока і молочних продуктів у Науково-технічній бібліотеці університету

Кінець місяця, а отже, Науково-технічна бібліотека знайомить з новинками літератури, що надійшли до фондів бібліотеки у березні 2018-го. Виставка нових надходжень, що експонує підручники, навчальні посібники, курси лекцій, монографії, автореферати дисертацій, електронні курси, нормативні документи й періодичні видання, традиційно працює у науковом...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виставка нових надходжень і День кафедри технології молока і молочних продуктів у Науково-технічній бібліотеці університету 27 березня 2018