Н У Х Т

Біотехнологічні студії: пригодницький квест коридорами знань

28 березня 2024

Біотехнологічні студії: пригодницький квест коридорами знань

Другий день Біотехнологічних студій був не менш насиченим, ніж перший. Спочатку учасники проєкту завітали до Корпорації «Артеріум». А у другій половині дня повернулись до університету, де у навчальній лабораторії кафедри біотехнології і мікробіології досліджували ферментативну активність пресованих дріжджів із використанням мікрогазометру, а також осмочутливість двох видів сухих дріжджів завдяки порівняльному оцінюванню їх підйомної сили за нормального та підвищеного осмотичного тиску в тестах із сіллю та без неї.

Далі ініціативу взяла студентська рада факультету біотехнології та екологічного контролю й провела для гостей пригодницький квест «Таємниці університету». Учасників розділили на дві групи й провели їх на першу станцію квесту – бібліотеку НУХТ. Для початку школярам потрібно було відгадати кількість сторінок у книжках з дисциплін, що стосуються спеціальності 162 «Біотехнологія та біоінженерія». Після вдалої спроби учасники змогли відкрити букву зі слова, яке було розгадкою наступної станції. Уже після першого рівня всі швиденько побігли до їдальні для надання відповідей на питання з вікторини, що була пов’язана з харчовими біотехнологіями. Наступним кроком стала кафедра процесів та апаратів харчових виробництв. Завдання полягало в тому, щоб група знайшла по схемі апарат у лабораторії. Після цієї станції на гравців чекала кафедра автоматизації та комп’ютерних систем. Тут завдання було ще цікавіше, адже капітан команди мав намалювати на папері мікроорганізм, який йому дала супроводжуюча ведуча і пояснити його форму, будову, можливо колір, щоб команда мала змогу озвучити назву одноклітинного організму. Після цього групи побігли до актової зали грати в Elias і відгадувати наступний кабінет.

Обидві команди майже одночасно проходили завдання, при цьому дуже швидко й правильно. Кінцевими станціями були лабораторії кафедри біотехнології і мікробіології, у яких школярі складали пазли та називали предмети і обладнання робочого місця мікробіолога.

Нарешті квест був пройдений. Усі показали гідний результат і отримали смаколики та подарунки від Компанії «Артеріум», за підтримки якої і реалізується проєкт.

Заплановано ще багато цікавого, тож далі буде…

Опублікований: 28-03-2024
Читайте також:
Практичні лайфхаки від фахівців компанії Global-Mediator

Фахівці компанії Global-Mediator продовжують ділитися практичним досвідом зі здобувачами освітніх програм «Менеджмент», «Менеджмент персоналу» і «Менеджмент та адміністрування» і викладачами кафедри економіки праці та менеджменту. Наприкінці жовтня здобувачі ступенів бакалавра, магістра і доктора філософії мали одразу дві цікаві й корисні для проф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні лайфхаки від фахівців компанії Global-Mediator 28 жовтня 2024

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції – учасники Міжнародного дня йоги

З 21 по 23 червня в Києві за підтримки Посольства Індії в Україні проводяться заходи з нагоди святкування Міжнародного дня йоги. Цьогорічне свято – ювілейне, оскільки 21 червня було одностайно оголошено Міжнародним днем йоги усіма країнами-учасницями ООН у 2014 році. Організатори пропонують насичену та цікаву програму – від занять йогою для новачк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції – учасники Міжнародного дня йоги 21 червня 2024

Розпочинаємо співпрацю з громадою у сфері цифрового управління харчуванням

Наш університет розпочав співпрацю з представниками громади у межах договору про співпрацю, укладеного за ініціативи ректора Олександра Шевченка та директорки ТОВ «Юкрейніан Смарт Діджиталс» Олени Трофименко – компанії-розробника «Системи управління продуктами і кухнею 2» («СУПіК 2»). Це перша в Україні автоматизована платформа для складання меню, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочинаємо співпрацю з громадою у сфері цифрового управління харчуванням 15 вересня 2025

Актуальні теми економічного підприємницького простору у кваліфікаційних роботах здобувачів

У червні завершується навчальний рік у наших здобувачів – частина очікує літніх канікул, а інша отримує результат багаторічної праці у вигляді диплому. Цьогоріч у цей період на кафедрі економіки і права у режимі online відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» зі спеціальності 051 «Економіка». Екзаменаційна ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні теми економічного підприємницького простору у кваліфікаційних роботах здобувачів 27 червня 2022